• 9.377.091 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Geneviève Jolliffe

Met onder meer: Jason Connery, Stephanie Buttle en Heather Ann Foster

Plot Urban Ghost Story

Na een auto-ongeluk ligt de twaalfjarige Lizzie voor dood op het asfalt. Langzaam beweegt ze naar het licht, maar ze wordt teruggetrokken wanneer doktoren haar reanimeren. Lizzie is ervan overtuigd dat iets zich aan haar heeft vastgeklampt. Eerst zijn het nachtmerries die haar ervan overtuigen dat ze eigenlijk dood had moeten zijn, daarna beginnen allerlei bovennatuurlijke zaken de kop op te steken. Haar klachten over geklop en vieze luchtjes worden afgedaan als aandachttrekkerij, maar wanneer ook haar moeder met onverklaarbare zaken wordt geconfronteerd, schakelt ze hulp in.

avatar van frodette

frodette

is dat met Billy Boyd ??

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Zeer hoog aangeschreven film die vele prijzen en nominaties won waaronder:

- Best Producer [British Independent Film Awards 1998]

- Variety Critics [Karlovy Vary 1999]

- Best Film [Rhode Island 2000]

- Best Music [New Haven 2001]

- Best Sound [New Haven 2001]

De film is in Nederland verkrijgbaar via Art-S Home Entertainment.

avatar van aarnd

aarnd

staat ook op bol.com voor €5,99

avatar van MovieEter

MovieEter

Super lowbudget en met de grootste eenvoud gemaakt filmpje. Een onverwacht goed geacteerd psychologische horror/drama (met de nadruk op drama), dat zich afspeelt binnen een gezin in een deprimerende achterstandswijk van Glasgow.

Deze film verdient zoveel beter: 4*

avatar van mikey

mikey

Lelijk gemaakte exorcist kloon die ook wel leek op die andere film (met die donkere bovennatuurlijke slasher meneer in de projects) en the entity.. het gekke aan de film is dat hij op den duur afwijkt van het eerste thema: van poltergeist flick naar sociaal drama. Zoiets vind ik te complex.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Prima kleine arthouse-film, die idd aan "The Entity" en "The Exorcist" doet denken. Inclusief een soortgelijk muziekje als het intro van "Tubular Bells" van Mike Oldfield, ook uit "The Exorcist"!

Maar in tegenstelling tot anderen hier, vond ik de film als geheel wél geslaagd. Het speelt zich af in een gewoon appartement in een gewone flat in het ook al zo gewone regenachtige Glasgow, wat de film een zeker realisme geeft.

Actrice Heather Ann Foster heeft precies het juiste koppie voor haar rol als Lizzie.

Ook een héél klein rolletje voor Billy "Pippin" Boyd.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Als horrorfilm niet veel zaaks en als drama kon deze prent mij ook niet bekoren. De personages waren vaak weinig sympathiek zodat ik met hen niet kon meeleven. Ben verrast van het groot aantal prijzen. Nu ja, smaken verschillen eenmaal. Voor mij blijft "Urban Ghost Story" een tegenvaller.