• 9.370.234 stemmen

Geregisseerd door: Seung-wook Moon

Met onder meer: Kim Ho-jung, Kang Hye-jeong en Hyun-Sung Jang

Gesproken taal: Koreaans

Plot Nabi

In de nabije toekomst is Korea een plaats geworden van verontreiniging en verdriet. Anna Kim, een vrouw die een pijnlijk leven achter de rug heeft, benadert een speciaal reisbureau dat klanten leidt naar een heersend mobiel virus dat, naar het schijnt, het geheugen kan uitwissen. Anna wordt door het bureau begeleid door twee gidsen: Yuki, een zwanger aan loodvergiftiging lijdend meisje, en een chauffeur, een man op zoek naar zijn identiteit. Tijdens hun zoektocht naar het virus hopen de drie op een wonder die hun neerwaartse spiraal van verdriet en pijn kan doen verdwijnen.

avatar van JayLunar

JayLunar

Intens, visueel prachtig (digitaal geschoten), artistiek en uiterst fotogeniek drama, met enkele onvergetelijke scènes en images (De Bevalling eat your heart out). Deprimerend, krachtig en uitmuntend geacteerd door Kim Ho-jung, die een geweldige tour-de-force neerzet (Kang Hye-jeong is ook erg goed trouwens). Ik weet dat het afgezaagd is, maar ik wil deze film toch echt vergelijken met Tarkovsky's Stalker; het trage tempo, de lange takes, de mystieke sfeer, de zoektocht naar wonderen, het gebruik van water en de schilderij-achtige shots. Waanzinnig mooie en bijzondere film, ik geef 4 sterren.

Lang geleden een keer ... verkregen. In de waan dat het een Japanse film was. Na teveel teleurstellingen lang links laten liggen, tot deze ochtend.

Verrassing, mag gezegd worden. Deze kan zich goed meten met de iets eerdere werkjes van Ki-duk. Qua stijl zelfs misschien wat te vergelijken. Geen verfijnd camerawerk, wel mooi en artistiek vaak.

De film weet vooral een erg mooie sfeer neer te zetten. Het science-fiction element is maar achtergrond (altijd positief), het drama is erg effectief, met knap acteerwerk, mooie shots en erg fijne muziek, op de juiste momenten.

Halverwege lijkt het even in te kalven, en het einde heeft een beetje moeite om dit nog recht te trekken, maar uiteindelijk slaagt de film er wel in. Ik heb genoten, en dat had ik helemaal niet verwacht. Verdiende 4 kleine * (waarom is dit de enige film van deze regisseur ? ), heel wat beter dan dat fake-hippe gedoe wat ik verwacht had. De betere Koreaanse cinema dus.