• 9.371.528 stemmen

Geregisseerd door: Alvaro Passeri

Met onder meer: Michael Bon, Laura di Palma en Clay Rogers

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Plankton

"Carnivorous fish that live out of water? Now we know why this ship has no crew!"

Vijf tieners gaan met een bootje de oceaan op en stuiten op een verlaten jacht waar zich een laboratorium in bevindt. Een stelletje gaat aan boord om de liefde te bedrijven, waarna radioactief plankton hen aantast en een van hen zelfs een kannibaal wordt.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Behoorlijk slecht natuurlijk, maar wel erg vermakelijk. Heerlijke slechte effecten, slechte acteurs, slechte dialogen, slechte dubbing... echt een film voor mij

Er zit zelfs nog een aantal scenes met stop-motion effecten in

Voor de Italo fans!

avatar van Horrorizer

Horrorizer

lol

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geweldige schlock! Voor een paar euro op de kop getikt via Amazon, slechts wetende dat het een film van Cerchi is. Een regisseur waar ik al langer aan wil beginnen. Zijn Carnage Road (2000) is hier ooit in Nederland uitgebracht en ligt vanzelfsprekend klaar om bekeken te worden. Een double feature met Holy Terror (2002) en Hellinger (1997) is inmiddels ook besteld... want ik wil héél graag meer zien. Creatures from the Abyss is namelijk ge-wel-dig slecht en kan op dat vlak mee met de beste. Het type film dat je tegenwoordig zou omschrijven als ''Wiseau-Esque'' en daar echt volledig overheen gaat. Bizar slecht geschreven en geacteerd en omdat alle Italianen binnen dit genre allergisch zijn voor een boom mic, is dat allemaal nog nét iets pijnlijker door de hilarische dub. Dat neemt niet weg dat de film wel degelijk kwaliteiten heeft. De orgasme-transformatie is één van de tofste gore-scenes die ik de laatste tijd heb gezien en het einde met de stop-motion segmenten is super charmant. Een knotsgekke, über slechte, maar bovenal zeer vermakelijke 90's miskleun. Voor de liefhebbers: staat volledig op Youtube.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Bizar is misschien het best hoe ik deze horror met moordzuchtige vissen op een schip kan omschrijven. Het bijzondere is dus dat ze op het land kunnen gedijen. Je ziet echter maar enkele keren zo een vis die doro de lucht vliegt en de drenkelingen van een rubberen bootje aanvalt. De film moet het vooral hebben van de keren dat de slachtoffers ten gevolge van slecht voedsel, een beet of zelfs seks muteren in vreemde vis/octopus en dergelijke meer muteren hoewel het voelt eerder alsof het dier op zich zich naar buiten wil werken. Behoorlijk fout allemaal en zal eerder op de lachspieren werken dan angst inboezemen of weerzin oproepen. Uiteraard is er ook wel wat gratuit naakt te zien van twee van de drie aanwezige dames. Ik ga niet zeggen dat ik er erg van genoten heb, maar mij verveelt dat nu ook weer niet.