• 9.370.338 stemmen

Met onder meer: Cengiz Bozkurt, Erkan Kolçak Köstendil en Seda Bakan

Gesproken taal: Turks

Releasedatum: 24 september 2015

Plot Kara Bela

Kudret heeft altijd volgens de regels geleefd. Door onverwachte gebeurtenissen staat zijn leven ineens op zijn kop. Kudret stapt in zijn auto, waar hij ontzettend gek op is. Hij gaat op weg naar de stad Antep in het zuidoosten van Turkije. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden. Gedurende deze reis gebeurt er van alles met zijn auto. Zo zitten er steeds mensen achter Kudret en zijn vrienden aan, na honderden kilometers ontdekt Kudret het belang van vriendschap en leert hij ook hoe prettig het is om eens niet volgens de regels te leven.

Vanaf 24 september in de bioscoop (Pathé bioscopen)

avatar van Terminator05

Terminator05

Dit is echt wel een pareltje. 1 van de betere, misschien wel de beste Turkse komedie ooit gemaakt. Kudret is een zielige man, met een zielig leventje (softe huisvader, onder de slof bij madam en dergelijke ...). Hij heeft een antieke zwarte renault station, met als naam duistere/zwarte plaag. Door omstandigheden blijft hij alleen achter, en moet hij ergens naartoe, onderweg maakt hij vrienden en vijanden, en ziet zijn pareltje (wagen) elke keer meer toegetakeld worden, wat wel héél hilarisch is. Over het algemeen kan je Turkse humor niet echt omzetten naar het Nederlands, maar hier zou het wel kunnen. Ik vermoed enkel dat dat niet zal gebeuren ...

avatar van hamajava

hamajava

Het is inderdaad niet mogen gebeuren,,,,,,terminator,

Wel mijn best gedaan,,,,durf (kan) geen waardering geven,,,,