• 9.372.314 stemmen

Colour Me Kubrick: A True...ish Story (2005)

Komedie / Drama | 86 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Color Me Kubrick

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Canada / Man

Geregisseerd door: Brian W. Cook

Met onder meer: John Malkovich, Sam Redford en Tom Allen

Plot Colour Me Kubrick: A True...ish Story

"A True...ish Story"

Alan Conway wordt binnen zeer korte tijd een beroemdheid binnen de Londense upper class. Dit heeft hij niet zozeer aan zichzelf te danken, maar aan het feit dat hij zich voordoet als Stanley Kubrick, ten tijde van diens opnames voor Eyes Wide Shut. Iedereen gelooft hem en hij wordt uitgenodigd op dure feestjes, maakt allerlei vrienden en beleeft seksuele relaties... ook al lijkt hij helemaal niet op Kubrick.

avatar van Goodfella

Goodfella

John Malkovich doet zich voor als Stanley Kubrick

De in 1999 overleden regisseur Stanley Kubrick stond bekend om zijn kluizenaarschap en teruggetrokken bestaan. Tijdens de opnames van zijn laatste film 'Eyes Wide Shut' in Londen in de periode 1998-19999 wist een oplichter op sluwe wijze te profiteren van het feit dat niemand wist hoe Kubrick er nou precies uitzag. Deze man deed zich voor als de regisseur en kreeg zo toegang tot de meest exclusieve party's en nachtclubs. Dit waargebeurde verhaal vormt nu de basis voor de nieuwe film van John Malkovich.

John Malkovich gaat in de film 'Color Me Kubrick' de rol van deze oplichter vertolken. Het bijzondere aan deze zwendelaar was dat hij geen enkele fysieke overeenkomsten vertoonde met Stanley Kubrick. Desondanks wist hij met een grote dosis bluf allerlei portiers en feestgangers te overtuigen van het feit dat hij de beroemde regisseur was. Het script van de film is van de hand van Brian Cook, die nog met de echte Kubrick heeft samengewerkt. Hij was assistent-regisseur van films als 'The Shining' en 'Eyes Wide Shut' en co-produceerde de laatste film.

Bron

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Vraag me af hoe ze daar in vredesnaam een boeiende film van willen maken. Na het duidelijk maken van het uitgangspunt (waarmee ze ten hoogste een half uur kunnen vullen), zal er toch wat meer aan verhaal moeten komen. En dan biedt hun uitgangspunt niet veel mogelijkheden.

avatar van neo

neo

Kan best interessant worden. Zo had Nic Cage ook nog pas geleden last van een imitator die op zijn naam allerlei dingen in ontvangst nam.

Nou, dit lijkt me toch wel erg grappig.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Bizar verhaaltje.

avatar van Reinbo

Schrijver is Kubricks voormalig assistent.

avatar van Diesel

Diesel

A true...ish story.

Geweldig.

avatar van MovieMatje

MovieMatje

Dit is natuurlijk op de buik geschreven van Malkovich. Ik ben benieuwd.

avatar van magnolia_

magnolia_

zou ie dit jaar nog uitkomen, of zal het voor 2005 zijn ?

avatar van aegron

aegron

avatar van moviemike

moviemike

lijkt me een apart filmpje.

avatar van Da Jando

Da Jando

Iemand enig idee wanneer deze te zien is?

avatar van neo

neo

Queto Yurlunyur schreef:

Blijkbaar 89 minuten... Heb hetzelfde gevoel dat het niet volledige speelduur zal boeien.

Matig tot degelijk.

Zoals hierboven al gezegd is het moeilijk om zo'n simpel concept 90 minuten uit te rekken. Je krijgt dan ook wel wat herhaling in de film. Eerst Alan die in een paar korte scenes wat mensen oplicht. Dan een wat uitgebreider verhaaltje, dan de aftermath.

Op zich wel een aardige film. Visueel stelt het niks voor, vooral de soundtrack is compleet ruk ook. Hoewel vaak wel komisch gebruikt (die 2001 fanfare als Kubrick z'n vuilnis buitenzet), het blijft vaak rampzalig.

Enige wat de film rechthoudt is de humor, met enkele geslaagde scenes. Leuk als Malkovich, Kubrick spelende, vertelt dat hij Malkovich heeft gecast voor een rol in 3001. Dat soort grapjes houden de film redelijk levendig.

Verder een vermakelijk, zichzelf iets teveel herhalend, maar geinig genoeg, tussendoortje. 2.5*, wel een film die ik snel vergeten zal zijn.

avatar van Thorak

Thorak

MovieMatje schreef:

Dit is natuurlijk op de buik geschreven van Malkovich. Ik ben benieuwd.

''Op het lijf geschreven'' bedoel je, mag ik aannemen?

Bijna het zelfde maar een totaal andere betekenis!

Zo'n beetje het tegenovergestelde.