Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Don Siegel
Met onder meer: Clint Eastwood, Lee J. Cobb en Susan Clark
Plot Coogan's Bluff
"The man with no fear... takes on a killer with no pity... in a city with no heart."
Agent Coogan wordt naar New York gestuurd om een gevangene op te halen. De gevangene is nog niet klaar voor transport en in het proces om hem klaar te maken ontsnapt hij. Coogan wordt teruggeroepen, maar hij besluit de crimineel op eigen houtje op te sporen.
Coogan
Millie
Sgt. Jackson
Running Bear
neo
clint eastwood speelt een soort van dirty harry,voor de tijd dat die film uitkwam.3 sterren
FisherKing
Ja hele aardige Pre-DH film ! Leuk om een Arizona PolitieAgent in New York te zien acteren.
SuperJ
Echt weer een leuke clint film!! Hij blijft de hele tijd boeiend en er zitten genoeg actiemomenten in. Ook wel een origineel verhaal, al heeft de film madigan een soortgelijk verhaal. Beide films geregisseerd door dezelfde regisseur en ook nog in hetzelfde jaar uitgebracht!
Echt een aanrader voor fans van clint.!
Captain Pervert
Ik vond de film niet veel meer dan "wel aardig". De Dirty Harry films hadden van alles meer: meer oneliners, meer actie, meer spanning, en een beter plot.
2.5 sterren.
Pacino88
Ben het zeker eens met Captain Pervert,vind het zelfs de minste film van Clint,hoewel zijn aanwezigheid altijd al voor een groot voordeel zorgt.Hier is hij een grote versierder die zonder reden elke vrouw pakt.
Over de film,erg matig in alles,camerawerk vooral.Ook te veel scenes die niks met het verhaal te maken hebben,climax is veel te gewoon. Het begint ook nog eens zo standaard.Laatste aftiteling zorgt nog voor een mooi uitzicht.
3* vanwege Clint dan.
wesbrina
Niet de beste van Clint , maar als Clint-fan zeker een Must-have in de dvd-collectie !
2,5
mikey
Clint als rots in de branding tijdens de sexuele revolutie. De regisseur is prima in staat een degelijk verhaal te vertellen, maar in dit geval ook niet meer dan dat. Jammer bijvoorbeeld dat de stad NY niet uit de verf kwam, net zoals die 'spectaculaire'achtervolging aan 't einde. toch een dikke 3
feanaro surion
Wederom een goede actiefilm van Don Siegel. Het verhaal is redelijk standaard maar door een redelijk strakke regie en een weeral supercoole Eastwood stijgt deze film boven de middenmoot uit. 3.5*
thunderball
Leuke Clint film, hoewel soms er wel wat meer vaart in had gemogen en de film ziet er ook niet echt uit dat ie veel geld gekost heeft.
Dit is niet zo zeer een voorloper van de Dirty Harryfilms maar de voorloper van de serie McCloud met Dennis Weaver (oa Duel van Spielberg). Tenminste, zo heb ik het altijd begrepen en ooit ergens gelezen.
Geen superfilm, maar zeker niet slecht!
niethie
Leuke voorganger van de Dirty Harry reeks, echter al wel weer een tijd geleden dat ik hem zag, kan me herrineren dat Eastwood (zoals gewoonlijk) weer een leuke rol had en het kwa actie ook nergens teleur stelden. Verder geen bijzonder of hoogstaand filmpje hoor maar zeker leuk om een gezien te hebben.
hkoster16
vanavond opnieuw gezien. halverwege uitgezet. 1e keer vond ik hem goed. maar ben zo verwend dat het toch 1 van de minste films vond van eastwood.
Kr!kke
ik heb al veel betere films van Eastwood gezien (maar ja ze kunnen natuurlijk niet allemaal evengoed zijn). Ik vond dat er in deze film wat weinig actie zat.
Een van Eastwoods meest interessante rollen.
De vergelijking met Dirty Harry is behoorlijk onterecht, trouwens. Echt een heel ander figuur. Ook al lijkt het qua speelstijl er op.
Toch wel een ietwat teleurstellende film dit. Eastwood speelt in deze film een zelfde soort personage als in andere films met hem. Een relatief zwijgzaam persoon, die af en toe niet bang is om in actie te komen. Zijn personage is dit keer niet zo sympathiek, aangezien, hij het zowat aanlegt met elke vrouw die hij tegenkomt in deze film. Ook is het verhaal erg vlak en standaard en mist hij de stoere,grappige oneliners, die hij bijvoorbeeld in een reeks als Dirty Harry wel heeft. Het enige wat wel grappig is, is dat hij constant voor een Texaan wordt aangezien, terwijl hij uit Arizona komt. Hoewel de film verder best onderhoudend is, gaat het qua actie in het laatste gedeelte pas goed los. Dat is dan ook het beste gedeelte van de film. Toch is alles te gewoontjes om op een voldoende uit te komen.
Meneer Bungel
Aparte film die wat 'western' mengt met misdaad en drama. Het verhaal vond ik ook niet erg typisch, maar met Clint Eastwood weet je wel ongeveer waar je aan toe bent: een man on a mission en wie zal 'm tegenhouden? Niemand, natuurlijk... Of toch?
Siegel weet er toch weer lekker veel sfeer en op de juiste momenten een flinke scheut actie in te gooien. Deze werd hier al vergeleken met 'Madigan', maar ik vind deze toch wat meer afwijken van de standaard. Maar wel een erg fijn filmpje.
4,0*.
Toch nog een aardige Clint filmpje, met prima combi van western, misdaad en vleugje drama.
Clint is gewoon net als altijd prima.
ook de rest van de cast doet aardig mee, en het verhaal was leuk.
3,5 ster
Lennert
Ietwat teleurstellend, maar desalniettemin zeer vermakelijk. Op de achterkant van de dvd stond dat deze film niet alleen de hardste, maar ook de grappigste film was die Don Siegel met Clint gemaakt heeft, maar daar ben ik het toch niet mee eens.
Het script was een zooitje. Clint loopt wat heen en weer tussen plaatsen, praat met mensen, verleidt vrouwen en slaat af en toe wat, maar realistisch is het geenszins. Gelukkig blijft Eastwood altijd een charismatisch acteur die met zijn kleine scala aan gezichtsuitdrukkingen terecht de Seagal van zijn tijd genoemd kan worden (zij het in iets betere vorm en iets aantrekkelijker).
Alles bij elkaar vermakelijk (helemaal de scene in het politiebureau waar hij die jongen slaat die aan de borsten van de psycholoog zit), maar tegelijkertijd erg ook een film om niet te lang te herinneren.
m1chel
- 1948 berichten
Deze had ik nog niet gezien van Clint, dus ben ik deze gisteren maar even gaan kijken. Heelaas viel hij me erg tegen. Film kwam erg traag op gang, het was allemaal ook niet echt erg goed geacteerd (de enige die wel goed acteerde was Clint), mager verhaal, een tegenvaller van de combinatie Siegel/Eastwood en dat was ik toch niet zo gewend van hun. Het was absoluut geen slechte film, maar wel erg saai. 5* is een topper, deze krijgt de helft 2.5* (matig dus).
missl
Trage film, mager verhaal, weinig spanning en een Eastwood die niet meer te melden heeft dan her en der een grom.
rayman
Hoezo trage film, mager verhaal, weinig spanning ?
Zit actie en spanning genoeg in, Clint (als sherrif uit Nevada) die alle politieregels van New York aan zijn (cowboy)laars lapt, en er zijn eigen regels op nahoud (vuisten en revolver)
Ik vindt dit een hele goede film van een van m'n favoriete acteurs Clint Eastwood.
Tup&Joep
Magere variant op Dirty Harry. Ik had op iets meer actie gehoopt.
Betamax
Uitstekende film met Clint Eastwood.
Ik heb er niet op aan te merken.
Humor, spanning, mooie vrouwen, aktie en een mooie 60er jaren sfeer
MovieHolic
Grappig om te zien hoe weinig details en finesses er werden besteed in t maken van de films
Number23
Redelijk actie/misdaadfilmpje met Clint dat eigenlijk rustig aan voortkabbelt en nergens uitblinkt, maar Siegel heeft wel oog voor locaties en het camerwerk is zeker op paar momenten zeer goed. Clint speelt wederom de charmeur/koppige vechtjas en rest van de cast vullen hun rollen ook goed in.
BBarbie
Het verhaal wordt zonder veel poespas verteld en daardoor kijkt de film lekker weg, maar echt spannend wordt het nooit.
Als acteur blijft Clint Eastwood ver achter bij zijn latere prestaties en ook regisseur Don Siegel heeft wel betere films gemaakt.
Lee J. Cobb en een hippe Tisha Sterling stelen de show
Masterbrain
Typisch Clint Eastwood Film ...gaat tot het gaatje , maar zoals elke mindere film kon het veel beter en hadden ze onnodige scenes moeten weglaten, voor de rest best vermaakt.
Zeker niet de beste film met Clint Eastwood maar wel een vermakelijke. Het verhaal is best aardig en weet ook wel te boeien. Ook zit er voldoende actie in en de sfeer is best lekker. Ook visueel mocht de film er best wezen (o.a. de scene in de nachtclub met het best wel vele bloot) en hetzelfde geldt voor de cast en dan met name Lee J. Cobb en uiteraard charmeur Clint Eastwood.
Cowboy Clint.
Een vermakelijke misdaadfilm die soms alle kanten uitschiet, maar bovenal rust op de schouders van Eastwood, die als cowboy afreist naar de grote stad voor een speciale missie. De film herbergt meerdere genres, waaronder ook een vleugje komedie geschaard mag worden. Er kan namelijk op zijn minst gegrinnikt worden om de boerse Clint, die niet van opgeven weet. Een degelijk en afwijkend stukje cinema van de altijd interessante regisseur Siegel.
Zeer goed.
Loepsaal
Clint jaagt hippietuig,
Sixtiesfilm met jaren 70 (overbezorgde welzijnswerkster) sfeertje.
Fancy.

Per Qualche Dollaro in Più