• 9.373.941 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Don Siegel

Met onder meer: Clint Eastwood, Lee J. Cobb en Susan Clark

Plot Coogan's Bluff

"The man with no fear... takes on a killer with no pity... in a city with no heart."

Agent Coogan wordt naar New York gestuurd om een gevangene op te halen. De gevangene is nog niet klaar voor transport en in het proces om hem klaar te maken ontsnapt hij. Coogan wordt teruggeroepen, maar hij besluit de crimineel op eigen houtje op te sporen.

Lt. McElroy

Sgt. Jackson

Running Bear

avatar van neo

neo

clint eastwood speelt een soort van dirty harry,voor de tijd dat die film uitkwam.3 sterren

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja hele aardige Pre-DH film ! Leuk om een Arizona PolitieAgent in New York te zien acteren.

avatar van SuperJ

SuperJ

Echt weer een leuke clint film!! Hij blijft de hele tijd boeiend en er zitten genoeg actiemomenten in. Ook wel een origineel verhaal, al heeft de film madigan een soortgelijk verhaal. Beide films geregisseerd door dezelfde regisseur en ook nog in hetzelfde jaar uitgebracht! Echt een aanrader voor fans van clint.!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond de film niet veel meer dan "wel aardig". De Dirty Harry films hadden van alles meer: meer oneliners, meer actie, meer spanning, en een beter plot.

2.5 sterren.

avatar van Pacino88

Pacino88

Ben het zeker eens met Captain Pervert,vind het zelfs de minste film van Clint,hoewel zijn aanwezigheid altijd al voor een groot voordeel zorgt.Hier is hij een grote versierder die zonder reden elke vrouw pakt.

Over de film,erg matig in alles,camerawerk vooral.Ook te veel scenes die niks met het verhaal te maken hebben,climax is veel te gewoon. Het begint ook nog eens zo standaard.Laatste aftiteling zorgt nog voor een mooi uitzicht.

3* vanwege Clint dan.

avatar van wesbrina

wesbrina

Niet de beste van Clint , maar als Clint-fan zeker een Must-have in de dvd-collectie !

2,5

avatar van mikey

mikey

Clint als rots in de branding tijdens de sexuele revolutie. De regisseur is prima in staat een degelijk verhaal te vertellen, maar in dit geval ook niet meer dan dat. Jammer bijvoorbeeld dat de stad NY niet uit de verf kwam, net zoals die 'spectaculaire'achtervolging aan 't einde. toch een dikke 3

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Wederom een goede actiefilm van Don Siegel. Het verhaal is redelijk standaard maar door een redelijk strakke regie en een weeral supercoole Eastwood stijgt deze film boven de middenmoot uit. 3.5*

avatar van thunderball

thunderball

Leuke Clint film, hoewel soms er wel wat meer vaart in had gemogen en de film ziet er ook niet echt uit dat ie veel geld gekost heeft.

Dit is niet zo zeer een voorloper van de Dirty Harryfilms maar de voorloper van de serie McCloud met Dennis Weaver (oa Duel van Spielberg). Tenminste, zo heb ik het altijd begrepen en ooit ergens gelezen.

Geen superfilm, maar zeker niet slecht!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goede film wijs op de moto's

avatar van niethie

niethie

Leuke voorganger van de Dirty Harry reeks, echter al wel weer een tijd geleden dat ik hem zag, kan me herrineren dat Eastwood (zoals gewoonlijk) weer een leuke rol had en het kwa actie ook nergens teleur stelden. Verder geen bijzonder of hoogstaand filmpje hoor maar zeker leuk om een gezien te hebben.

avatar van hkoster16

hkoster16

vanavond opnieuw gezien. halverwege uitgezet. 1e keer vond ik hem goed. maar ben zo verwend dat het toch 1 van de minste films vond van eastwood.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

ik heb al veel betere films van Eastwood gezien (maar ja ze kunnen natuurlijk niet allemaal evengoed zijn). Ik vond dat er in deze film wat weinig actie zat.

avatar van Wouter

Een van Eastwoods meest interessante rollen.

De vergelijking met Dirty Harry is behoorlijk onterecht, trouwens. Echt een heel ander figuur. Ook al lijkt het qua speelstijl er op.

avatar van Spetie

Toch wel een ietwat teleurstellende film dit. Eastwood speelt in deze film een zelfde soort personage als in andere films met hem. Een relatief zwijgzaam persoon, die af en toe niet bang is om in actie te komen. Zijn personage is dit keer niet zo sympathiek, aangezien, hij het zowat aanlegt met elke vrouw die hij tegenkomt in deze film. Ook is het verhaal erg vlak en standaard en mist hij de stoere,grappige oneliners, die hij bijvoorbeeld in een reeks als Dirty Harry wel heeft. Het enige wat wel grappig is, is dat hij constant voor een Texaan wordt aangezien, terwijl hij uit Arizona komt. Hoewel de film verder best onderhoudend is, gaat het qua actie in het laatste gedeelte pas goed los. Dat is dan ook het beste gedeelte van de film. Toch is alles te gewoontjes om op een voldoende uit te komen.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Aparte film die wat 'western' mengt met misdaad en drama. Het verhaal vond ik ook niet erg typisch, maar met Clint Eastwood weet je wel ongeveer waar je aan toe bent: een man on a mission en wie zal 'm tegenhouden? Niemand, natuurlijk... Of toch?

Siegel weet er toch weer lekker veel sfeer en op de juiste momenten een flinke scheut actie in te gooien. Deze werd hier al vergeleken met 'Madigan', maar ik vind deze toch wat meer afwijken van de standaard. Maar wel een erg fijn filmpje.

4,0*.

avatar van 606

Toch nog een aardige Clint filmpje, met prima combi van western, misdaad en vleugje drama.

Clint is gewoon net als altijd prima.

ook de rest van de cast doet aardig mee, en het verhaal was leuk.

3,5 ster

avatar van Lennert

Lennert

Ietwat teleurstellend, maar desalniettemin zeer vermakelijk. Op de achterkant van de dvd stond dat deze film niet alleen de hardste, maar ook de grappigste film was die Don Siegel met Clint gemaakt heeft, maar daar ben ik het toch niet mee eens.

Het script was een zooitje. Clint loopt wat heen en weer tussen plaatsen, praat met mensen, verleidt vrouwen en slaat af en toe wat, maar realistisch is het geenszins. Gelukkig blijft Eastwood altijd een charismatisch acteur die met zijn kleine scala aan gezichtsuitdrukkingen terecht de Seagal van zijn tijd genoemd kan worden (zij het in iets betere vorm en iets aantrekkelijker).

Alles bij elkaar vermakelijk (helemaal de scene in het politiebureau waar hij die jongen slaat die aan de borsten van de psycholoog zit), maar tegelijkertijd erg ook een film om niet te lang te herinneren.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Deze had ik nog niet gezien van Clint, dus ben ik deze gisteren maar even gaan kijken. Heelaas viel hij me erg tegen. Film kwam erg traag op gang, het was allemaal ook niet echt erg goed geacteerd (de enige die wel goed acteerde was Clint), mager verhaal, een tegenvaller van de combinatie Siegel/Eastwood en dat was ik toch niet zo gewend van hun. Het was absoluut geen slechte film, maar wel erg saai. 5* is een topper, deze krijgt de helft 2.5* (matig dus).

avatar van missl

missl

Trage film, mager verhaal, weinig spanning en een Eastwood die niet meer te melden heeft dan her en der een grom.

avatar van rayman

rayman

Hoezo trage film, mager verhaal, weinig spanning ?

Zit actie en spanning genoeg in, Clint (als sherrif uit Nevada) die alle politieregels van New York aan zijn (cowboy)laars lapt, en er zijn eigen regels op nahoud (vuisten en revolver)

Ik vindt dit een hele goede film van een van m'n favoriete acteurs Clint Eastwood.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Magere variant op Dirty Harry. Ik had op iets meer actie gehoopt.

avatar van Betamax

Betamax

Uitstekende film met Clint Eastwood.

Ik heb er niet op aan te merken.

Humor, spanning, mooie vrouwen, aktie en een mooie 60er jaren sfeer

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Grappig om te zien hoe weinig details en finesses er werden besteed in t maken van de films

avatar van Number23

Number23

Redelijk actie/misdaadfilmpje met Clint dat eigenlijk rustig aan voortkabbelt en nergens uitblinkt, maar Siegel heeft wel oog voor locaties en het camerwerk is zeker op paar momenten zeer goed. Clint speelt wederom de charmeur/koppige vechtjas en rest van de cast vullen hun rollen ook goed in.

avatar van BBarbie

BBarbie

Het verhaal wordt zonder veel poespas verteld en daardoor kijkt de film lekker weg, maar echt spannend wordt het nooit.

Als acteur blijft Clint Eastwood ver achter bij zijn latere prestaties en ook regisseur Don Siegel heeft wel betere films gemaakt.

Lee J. Cobb en een hippe Tisha Sterling stelen de show

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Typisch Clint Eastwood Film ...gaat tot het gaatje , maar zoals elke mindere film kon het veel beter en hadden ze onnodige scenes moeten weglaten, voor de rest best vermaakt.

avatar van Theunissen

Zeker niet de beste film met Clint Eastwood maar wel een vermakelijke. Het verhaal is best aardig en weet ook wel te boeien. Ook zit er voldoende actie in en de sfeer is best lekker. Ook visueel mocht de film er best wezen (o.a. de scene in de nachtclub met het best wel vele bloot) en hetzelfde geldt voor de cast en dan met name Lee J. Cobb en uiteraard charmeur Clint Eastwood.

avatar van Zinema

Cowboy Clint.

Een vermakelijke misdaadfilm die soms alle kanten uitschiet, maar bovenal rust op de schouders van Eastwood, die als cowboy afreist naar de grote stad voor een speciale missie. De film herbergt meerdere genres, waaronder ook een vleugje komedie geschaard mag worden. Er kan namelijk op zijn minst gegrinnikt worden om de boerse Clint, die niet van opgeven weet. Een degelijk en afwijkend stukje cinema van de altijd interessante regisseur Siegel.

Zeer goed.

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Clint jaagt hippietuig,
Sixtiesfilm met jaren 70 (overbezorgde welzijnswerkster) sfeertje.
Fancy.