This Boy's Life (1993)
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 2 juni 1994
Bekijk via Prime Video
Plot This Boy's Life
"He looked like the ideal husband. He seemed like the perfect father. That's just what they needed. But that's not what they got."
Caroline Wolff en haar zoon Toby starten een nieuw leven in Seattle. Caroline ontmoet daar een beleefde garagehouder, Dwight, die al drie kinderen heeft uit een eerste huwelijk. Ze trouwen maar al snel blijkt dat de man Toby niet kan luchten, omdat die een rijke vader heeft, en laat geen kans voorbij om hem te vernederen. Toby en zijn moeder proberen te leven met de onmogelijk situatie, maar Toby is ongelukkig en wil wegvluchten.
Dwight Hansen
Mr. Howard
Norma
Skipper
SlingBlade
Zeker een intrigerende film. De Niro speelt fantastisch (zoals altijd:). Di Caprio waar ik het normaal gesproken niet zo op heb vind ik ook erg sterk spelen.
Mooie film. Di Caprio laat hier al zien dat hij erg goed kan acteren (heb nog maar weinig slechte films van hem gezien), maar hij kan hier de Niro (letterlijk) nog niet de baas. 3,5*
NERD
Vreemde rol voor DeNiro die (onbedoeld?) soms zelfs grappig is. Desalniettemin erg goede film. Had er nog nooit van gehoord.
3,5 sterren
EmDee
Ik vond persoonlijk De Niro wat minder in deze film. Di Caprio speelt daarentegen wel erg goed.
Film op zich vond ik een beetje rommelig.
Jorick
Tijdje geleden gezien, vond het toen der tijd een redelijk goede film.
Vooralsnog houd ik het op 3*.
Tara
DeNiro is zeker niet altijd grappig, in Cape Fear, Men of Honor en Heat speelde hij zeker geen vriendelijk karakter!
Ik vond DiCaprio echt goed, maar ik heb wel vaker goeie dingen gezien van hem.
Echt een goeie film 4*
CAPIpsv
Je zou op sommige momenten in deze film, nog met Robert de Niro meeleven ook, en er om lachen, terwijl hij wel heel erg slechte eigenschappen heeft in zijn personage in deze fil, die ik overigens zeer de moeite waard vond, ik kende hem al wel, maar leek mij niet zo mooi, maar naar het zien bracht het mij wel op andere gedachten.
Erg goede film,
3,5# (voorlopig)
extasis
vond em redelijk goed De Niro was machtig in rol van boze stiefvader 3.5*
kArIzMa_TuRk
grote sterren in 1 film.. vond dat het een goeie vermakelijke verhaal had.. 3½*
ags50
De Niro speelt fantastisch(zoals altijd:))
Vreselijke man (Marlon Brando-klasse - zie mijn commentaar bij Terms of endearment). Kan mij geen film met hem voor de geest halen waarin ik hem sympathiek vind overkomen, hooguit enigszins draaglijk (The Mission).
Matchostomos
Conventioneel, maar bijwijlen treffend drama, waarin het relaas van een jongen en zijn tiranieke stiefvader knap wordt neergezet door Dicaprio en De Niro. Michael Caton-Jones voldoet met andere woorden aan de verwachtingen, maar bevestigt met 'This Boy's Life' nooit echt te zullen uitstijgen boven de middelmaat.
PrimeTime
Mooie film een goed drama film, De Niro schitterde zoals gewoonlijk.
lucdecoster
Wat een sublieme rol van De Niro als slechte vader. Ik heb er echt van genoten. Ik herkende DiCaprio niet direct, hij was hier heel jong.
dionj
De film is erg ondergewaardeerd en redelijk onbekend: dit is heel jammer want het is een uitstekende film; die een goed beeld geeft van hoe een jongen alles meemaakt. Formidabele acteerprestaties van De Niro en Barkin: maar met name alle lof voor DiCaprio die subliem acteerd. Het verhaal is erg aangrijpend en het is een genot om daat de oude jaren50 setting te kijken. Onbegrijpelijk dat deze film niet op een Nederlandse dvd is uitgebracht. Een aanrader!
mr. white
Film waarin De Niro een lekkere rol heeft. Ik heb wel genoten eerlijk gezegd.
zeffie
Een erg goed drama met de niro en di caprio, een andere film waarin di caprio op jonge leeftijd subliem acteert is : what's eating gilbert grape, hij speelt hier een verstandelijk gehandicapte jongen, erg geloofwaardig en zeker een aanrader, gelijkwaardig aan this boys life, misschien zelfs nog beter!!
nightbreed
Ik ging er eens goed voor zitten...film begint....damn, die ken ik al....zelfs al 2 keer gezien.
Nou, iets ergers kan je natuurlijk niet overkomen (op 1 of 2 dingen na).
Prachtige en sterke rol van De Niro en hier was al duidelijk dat Dicaprio geen eendagsvlieg zou zijn/worden. Barkin deed het trouwens ook erg goed. Ik geef maar een 3,5 omdat dit mijn derde kijkervaring was, dus de impact was nu wat minder.
Filmkriebel
Mooie film, met één van Di Caprio's eerste rollen. Wat speelt hij goed : het leed toen al geen twijfel dat een mooie toekomst als acteur hem te wachten stond. Ellen Barkin, die zijn liefdevolle moeder speelt, blijft wat tegen de achtergrond plakken de hele film door, ten gunste van De Niro als stiefvader Dwight, die één en al egoisme, afgunst en boosaardigheid uitstraalt tegenover Jack. Dwight wil alleen maar de dromen van Jack kapot maken. Het wordt nergens vervelend en saai, en ik voelde aan hoe de jongen streed om uit het godverlaten Concrete. Hoewel deze autobiografie van Tobias Wolff wat verdoken ligt onder grotere kaskrakers, is dit zeker één die ik aanraad. Verder zijn de bijollen van Eliza Dushku en Tobey Maguire nog het vermelden waard.
Hip-Hop Drunkie
Zeer goede film , heb hem al meer dan een jaar geleden gezien en vind het maar raar dat ik nog niet op deze film gestemd heb , leuk drama ook waarin die stiefvader echt overkomt als een arrogante en haatdragende , kleinerende gozer.... De moeder is toch wel een sterke vrouw in deze film die het voor haar zoon opneemt wat soms wel is anders is aangezien liefde blind maakt !
Niineee
Prachtige film,
en Leonardo Dicaprio is zooo mooi in die film =D
assess
Helemaal mee eens. Prachtige film en DiCaprio is een geweldige acteur, al op heel jonge leeftijd (jammer dat hij ondanks nominatie geen oscar heeft gekregen voor whats eating gilbert grape).
wasmand_
Gewoon uit nieuwsgierigheid, wie is er dan wel met die oscar gaan lopen?
Movsin
Goede film die toch wel indruk maakt omwille van het harde gegeven en ook, niet in het minst, door het schitterend spel van de drie hoofdacteurs, met bovenal een jonge, verbluffende DiCaprio.
brigittedam
Ligt het aan mij of lijkt Leonardo in deze film niet veel jonger dan 19 jaar? Wat vinden jullie? Hij lijkt wel 12 maar hij is er al 19!
Zandadder
Ik heb het nagekeken en het verwonderd mij ook enorm.
Waarschijnlijk was hij 17. Is in april 1993 gaan draaien, toen was Dicaprio 18 en er zit vaak wel een jaar tussen de opnames en de premiere.
DonPeliculón
Dat had ik ook in Catch Me If You Can, daar lijkt hij ook gewoon iemand van rond de twintig jaar, maar hij is er al bijna dertig.
Decec
Een goede dramafilm...
Prima verhaal...
Tjonge wat een mishandeld stiefvader,
zo wordt je niet gelukkig van...
Ouderwetse opname...
Prima acteerwerk...
Bekende jonge acteur Leonardo DiCaprio en Robert De Niro...
HD kwaliteit...
ILDIB
Stem gebaseerd op 1e uur. Vond m veel te traag en kon m niet uitzitten.

Aangrijpende dramafilm 'This Boy's Life' op Disney+ maakt indruk op kijkers: 'Wat een prachtfilm'

Terug in de tijd: de eerste grote films van vijf topacteurs

Martin Scorsese deelt details over nieuwe 'western' met De Niro en DiCaprio

In the Name of the Father