• 9.375.568 stemmen

Alternatieve titel: Charlie's Family

Geregisseerd door: Jim Van Bebber

Met onder meer: Marcelo Games, Marc Pitman en Leslie Orr

Plot The Manson Family

"You've seen the story through the eyes of the law... Now see it through the eyes of The Manson Family."

Twee oudere televisieproducenten ontvangen een videoband waarop is te zien wat er werkelijk gebeurde op de noodlottige 9e augustus in het huis van Roman Polanski. De avond dat Charles Mansons zwaar gestoorde cultfiguur inbrak in het huis van de beroemde regisseur. Maar wat de producenten niet weten is dat ze in de gaten worden gehouden door een op dezelfde wijze opererende bende die het op hen voorzien heeft...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Charlie Manson

Jay Sebring (stemrol)

Leno La Bianca

avatar van Halcyon

Halcyon

Erg rauwe en geslaagde verfilming van de Manson-moorden eind jaren '60.

Stukken docu-film worden mooi afgewisseld met psychedelisch gefilmde scènes die de evolutie van Manson en diens volgelingen waarheidsgetrouw en dus angstaanjagend in beeld brengen. Ondanks de hardheid van de feiten, en van de film, wordt niet resoluut de exploitation-aanpak nagestreefd, al kan dit door de visuele '70's exploitation-achtige stijl wel verkeerdelijk geïnterpreteerd worden.

Verder weinig over te vertellen, behalve dat het naast een mooie weergave van de feiten ook een boeiende film is gebleken die toch nog wat in huis heeft om menig kijker te verontrusten/entertainen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bijzonder slechte film. Lang geleden dat ik een film grotendeels in ffw heb gezien. De hele opbouw was niet om aan te zien. De zogenaamde interviews en de scenes in docu style zijn zo waardeloos, fake en irritant als maar kan. De gore op het eind boeide me niet eens meer. Ik was allang blij dat de film ten einde was.

0,5*. Had hier toch iig meer dan 0,5* van verwacht.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

bagger werkje..

Ik ging er sowieso naar kijken met de instelling een echte film te zien, en niet een soort van documentaire-achtig iets.

Maar dat terzijde. Tuurlijk de hele insteek en het feit dat het echt gebeurd is zeker ziek. Alleen het is gewoon niet goed in beeld gebracht. Te veel blabla en te veel onnodig bloot en andere zaken. Na het eerste uur kwam het allemaal een beetje op gang, maar tegen die tijd was ik al zo afgedwaald dat het me niet meer echt kon boeien allemaal.

Acteerwerk is ook niet iets waarvan je in de hemel raakt en het budget is ook driewerf niks. Moorden waren wel aardig, maar that's it. Ook het einde van de film is totaal onzinnig.