• 9.182.062 stemmen

Geregisseerd door: Tom Gries

Met onder meer: George DiCenzo, Steve Railsback en Marilyn Burns

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Helter Skelter

"WHISPER IT LIKE A CURSE!"

Semi-documentaire over Charles Manson en zijn cultus, verantwoordelijk voor de gewelddadige moord op Sharon Tate in 1969.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Vincent Bugliosi

Danny DeCarlo

Ronnie Howard

avatar van Jordy

Jordy

plaatje is niet ideaal, maar ik kon ook niets beters vinden

avatar van manic

manic

Dit is toch een tv-film? Ik heb 'm nog nooit ergens gezien op video of dvd.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Het is van origine een tv-film, maar volgens IMDb's Release Dates is hij in elk geval in Denemarken (en dus waarschijnlijk ook wel elders) in de bioscoop uitgebracht.

Volgens E! Online is hij wel op VHS uitgebracht, en de IMDb vermeldt zelfs de Amerikaanse alternatieve titel Massacre in Hollywood, wat de 'video title' moet zijn. Of de film ook in Europa op video uitgebracht is zou ik niet weten.

avatar van FisherKing

FisherKing

Gaat over de vervaarlijke gek die Manson heet; tevens oa ook moordernaar van de bevallige Sharon Tate; toendertijd getrouwd met Roman Polanski.

avatar van gotti

Deze kerel is ooit eens in South Park geweest!

avatar van FisherKing

FisherKing

Deze kerel is ooit eens in South Park geweest!
Steve Railsback yes

avatar van portishead00

portishead00

Voor mensen wie dit verhaal wel interesant vinden raad ik aan het boek eens te lezen.

Dan kom je ook wat meer te weten over de Manson Family.

Ik ben zelf zwaar gefasineerd door deze film, maar vooral de boeken die over deze macabere moorden gaan.

avatar van Macmanus

Macmanus

Dan kom je ook wat meer te weten over de Manson Family.

Ja ik vind het ook wel fascinerend hoe een man een paar mensen zo ver krijgt zo dat ze voor hem mensen gaan vermoorden.

Maar uhh heet dat boek ook Helter Skelter of anders?

avatar van Mindflight

Mindflight

hier is de dvd: link

hier is het boek:

link

avatar van savi_7

savi_7

heb deze een keer gezien, kan het me niet meer zo goed voor de geest halle, weet dat ik hem op de belg heb gezien en dat ik erg onder de indruk was. zou hem graag nog eens zien

avatar van Caligula

Caligula

avatar van gbh

gbh

Macmanus schreef:

Maar uhh heet dat boek ook Helter Skelter of anders?

Ik heb het boek in de nederlandse uitvoering te koop"

Helter Skelter: het ware verhaal van de manson moorden.

voor 9 euro + verzendkosten

avatar van Linnythepooh

Linnythepooh

Een goede tv-film die, in tegenstelling tot de versie uit 2008, de gebeurtenissen laat zien na de Tate/LaBianca-moorden. Vooral Steve Railsback als Charles Manson laat een geweldige acteerprestatie zien.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Ondanks zijn lange speelduur vond ik deze film zeer goed.

De film is een stuk rustiger dan tegenwoordige films en gebruikt geen schokkende bloedbaden om de aandacht van de kijker erbij te houden.

Steve Railsback is geniaal maar wel jammer dat er ook een boel slechte acteurs in de film zitten.

avatar van Theunissen

Uitstekende waargebeurd drama over de geflipte Charles Manson en zijn aanhangers (volgens mij heeft hij nog steeds een aantal aanhangers). De film werd destijds in drie delen op TV uitgezonden en dat verklaard ook min of meer de duur van ruim drie uur. De boeiende film zit uitstekend in elkaar en hetzelfde geldt voor de opbouw en uitvoering van het verhaal. Steve Railsback zet overigens een geniale rol neer van Charles Manson en was minstens Oscar waardig. De geflipte vrouwen (zijn aanhangers) vond ik ook wel aardig spelen. Zoals "Kirk Douglas" ook al aangaf moet je geen schokkende beelden verwachten in deze film. Daarvoor kun je beter deze versie Helter Skelter (2004) kijken welke overigens ook goed is.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Uitstekend (inderdaad Theunissen) gebrachte en waargebeurde film waarin de waanzin van enkelen wordt weerspiegeld in de volgelingen. Een waarschuwing voor mensen die denken dat hun leider almachtig als mens is.

Ik heb de film in een keer uitgekeken en ik moet toegeven dat het een redelijke aanslag op het vertrouwen in de mensheid te weeg bracht. Althans tijdens en net na de film.

Indrukwekkend hoe een persoon zo mensen in zijn macht krijgt en deze zodanig manipuleert dat ze klakkeloos alles van hem/haar aannemen. Prachtige film met een (waarschuwend) goed verhaal!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Alsnog 4 sterren!

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

Lang maar boeiend.

avatar van Robi

Robi

Het verhaal van Charles Manson is uiteraard erg boeiend. De film is een reconstructie van de moorden en de rechtszaak die daarop volgt. En dat blijft ondanks de lengte van ruim 3 uur erg boeiend. De film zelf is een stuk zwakker. Soms lijkt het zelfs op een b-film met overdramatische muziek en een aantal erg slechte acteurs. Zeker in het begin. De hoofdpersonen acteren gelukkig een stuk beter.
Het einde van de film is ook weer erg zwak. Het komt over alsof de regisseur er zelf nog wat aan toe heeft willen voegen met een moraal prediken door de officier van justitie naar Manson en een vage mededeling dat de doodstraf omgezet is naar levenslang en alle daders vanaf 1978 gratie kunnen aanvragen. Waarschijnlijk komt het door het jaar 1976 wanneer alles nog vers in het geheugen zat. Maar het komt erg over dat iedereen dan nog steeds erg bang is van Charlie Manson en dat hij dus nooit meer vrij mag komen. En waarschijnlijk leefde dat gevoel van angst ook nog sterk in 1976. Maar het had beter geweest als de film na de uitspraak van de rechter geëindigd zou zijn.

avatar van Rmie

Rmie

Ik vind het geheel erg matig. Vooral het kleurgebruik vond ik echt onder de maat.

avatar van ptuspb9r

ptuspb9r

Wie heeft deze films te koop met nl ondertitels,

mogen ook vhs banden of van tv opgenomen zijn.

avatar van Woland

Woland

Helter Skelter is een soort van lange, documentaire-achtige naspeling van met name het onderzoek naar de Manson Family en hun moorden. Verwacht niet al te veel actie; binnen tien minuten is Sharon Tate al dood, en het gaat vooral om alles wat erna gebeurt. Het moeizame onderzoek, de vele mafketels die in en om de Manson Family hangen, en hoe langzaam maar zeker duidelijk wordt hoe de vork in de steel zit. In feite is het een lange police procedural/rechtbankfilm in de praktijk. Om eerlijk te zijn, wel heel erg lang en wat mij betreft té.

Maar ondanks dat het dus een behoorlijk lange zit is, is het toch wel interessant - ook al is het nagespeeld, de casual moorddadigheid en emotionele doodheid van de family en met name de onschuldig ogende dames blijft schokkend. In hoeverre de details van het onderzoek die getoond worden betrouwbaar zijn, geen idee, maar enige incompetentie aan de officiële kant is ook wel aanwezig. Ook natuurlijk omdat het verhaal van een moorddadige hippie-sekte die quasi-willekeurig mensen afslacht om indruk te maken op de Beatles en een rassenoorlog te ontketenen, dat zoiets te gestoord is om voor te stellen. Sometimes truth is stranger than fiction.

avatar van clubsport

clubsport

Degelijk verslag van de gebeurtenissen rond de Tate moorden en het proces van manson en de 4 daders .

Na het kijken van Once upon a time in hollywood moest ik deze na hele lange tijd toch nog eens opnieuw bekijken .

Vooral Railsback steelt de show met zijn performance als Manson , hij speelt geweldig de enge maniak waar je de rillingen van over je rug doet lopen .

Ook de 2e vrouwelijke daders spelen hun rol erg sterk , helaas blijft de mannelijke dader (tex) vrij onzichtbaar .

Voornamelijk is dit toch wel een rechtbankfilm geworden en dat is het sterke punt van de film , de rest is wat minder sterk maar verder degelijk genoeg .