• 9.374.369 stemmen

Helen of Troy (2003)

Avontuur / Drama | 175 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 175 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Malta / Griekenland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Kent Harrison

Met onder meer: Sienna Guillory, Matthew Marsden en John Rhys-Davies

Plot Helen of Troy

Helena is getrouwd met de koning van Sparta, maar wordt hopeloos verliefd op Paris, een knappe Trojaanse prins. De minnaars vluchten samen naar Troje, waar koning Priamus hen onderdak biedt. Agamemnon, de meedogenloze broer van de koning van Sparta, zet zich in om Helena terug te halen en leidt het goed getrainde Spartaanse leger naar Troje. Na een belegering van tien jaar krijgen de Grieken met hun beroemde paard van Troje toegang tot de vesting. Dit is het begin van het beslissende gevecht dat uiteindelijk het lot van de twee rijken zal beslechten.

avatar van dennis1984

dennis1984

Dit was toch die film die paar maanden geleden in 2 delen op tv tezien was? Ik vond het een aardige film. Hoop dat Troy ietsie beter is.

avatar van Applecrap

Applecrap

Let even op en je irriteert je aan de acteer en camera fouten.

avatar van Mangoman

Mangoman

Deze film komt volgens mij goed in de buurt bij originele verhaal. Bij Troy werd er een andere draai aan gegeven, waardoor het wat mij betreft beter uit pakt en boeiend blijft. Ik vond Helen of Troy wat langdradig en zag er wat goedkoop uit. Van mij 2,5*

avatar van Renéetje

Renéetje

het verhaal is goed verwoord, op een paar vreemde fouten na, misschien dacht harrison dat hij het beter kon dan homerus? vermakelijk om naar te kijken maar verder niet veel bijzonders.

avatar van Robby

Robby

Ik vond hem qua verhaallijn veel beter dan Troy met Brad Pitt. Ok het ziet er wat low budget achtig uit, maar het geeft toch een diepere verhaallijn weer dan bij Troy met B. Pitt. Die film was eigenlijk als volgt samen te vaten: Odysseus wil niet vechten - moet vechten - Paris gaat met Helena lopen - Grieken boos - Grieken naar Troje - vechten - kommer en kwel en in een keer staat daar een paard - einde verhaal. In de andere film is de smeekbede van Priamus hartverscheurend, maar de rest is nogal spectaculair en doet het verhaal geweld aan. Hier houdt men zich toch aan de verhaallijn met Cassandra, Ipheginea, Klutamnestra, een verbitterde Agamemnon die iedereen in het ongeluk doet storten....Voor mij 4 sterren waard.

In Troy hebben ze het eigenlijk helemaal niet over Cassandra die voorspelt bij het geboort van Paris dat er een vloek op em rust. Maar in Helen of Troy hebben ze het helemaal niet over Achilles. Je ziet em wel een paar keer maar das alles terwijl Achilles in Troy een heuse hoofdrol heeft en Agamemnon een kleine bijrol. Ook heeft Menelaus nauwelijks een rol in Troy en een hoofdrol in de andere. Toch vind ik helen of troy beter, omdat het meer op het echte verhaal lijkt ( ik studeer latijns en Grieks dus dat moet ik eigenlijk kiezen van mn docenten)

avatar van A. Pete

A. Pete

Doe mij maar gewoon TROY

Wat een slechte shit dit, sorry voor de gene die hem wel goed vonden. 1.5*

avatar van quake

quake

Deze film is gemaakt voor dat TROY in de bios te zien was, Ik denk dat Wolfgang P. Zich hier toch wel op gebaseerd heeft om zijn film te maken.

Naar het einde toe wordt het allemaal voorspelbaar, maar toch best genietbare film.

avatar van Clint

Clint

Esssmeralda schreef:

Hmmmm je studeert dus LatijnS en Grieks.... mwaa dan lijkt me dat je iig weet dat het LATIJN is

avatar van sjokotofke

sjokotofke

Deze Film Heb Ik NOG Niet Gezien Maar Troy Is Echt Mijn LievelingsFilm Alhoewel Ik Ook Vind Dat Het Volgens Homerus' Gedicht Niet Echt Klopt! Als Deze Meer Waarheid Bevat En Als Het Niet Zo Als Bij Troy Lijkt Dat Het Niet Over 10 Jaar Maar Over 3 Dagen gaat Dan Zal Die Ook Wel Goed Zijn!

avatar van Spineglass

Spineglass

je vergeet een hoop punten als je elk woord met een hoofdletter wil beginnen

Niriath

Tsja, ze kunnen natuurlijk niet alle grote koningen en helden uit het oude Griekenland aan bod kunnen laten komen om hun hele levensverhaal te vertellen, maar ik vind dat deze film en The Odyssey toch het meest in de buurt komen van Homerus' gedicht.

Alhoewel deze 2 films elkaar tegen spreken op het gebied van wie er nou de 'slechte' waren en wie de 'goeien', klopt het allemaal redelijk.

Van dit soort films kan ik super genieten!

Maar toch vanwege veel kleine fouten 3,5 *

avatar van andromeda89

andromeda89

Nou, ik vond het wel een leuke film hoor, wat maakt het uit of het nou goedkoop is of foutjes inzitten? Het gaat er toch om dat de inhoud overkomt? Ik heb het heel goed kunnen volgen en vond het heel spannend, alhoewel iedereen wel het einde kent, toch wil ik deel 2 zien. Ik geef er een 8 voor.

avatar van Mug

Mug

Even vermelden natuurlijk dat deel 2 van deze film volgende week te zien is (zelfde tijd, zelfde zender)...

avatar van Gothepica

Gothepica

Alleen 1ste deel gezien en die is echt mooi volgende week 2 kijken.. spannend ***½

avatar van missy85

missy85

heb hem deze week als eerste deel op de tv gezien, en ik met zeggen dat ik het een erg mooie film vind!! Persoonlijk mooier en meer verhaal dan Troy. Ga volgende week zeker deel 2 kijken!

avatar van missy85

missy85

Prachtige film!! vind het persoonlijk mooier dan Troy

avatar van thoms04

thoms04

hij was ok, jammer van die stukken die echt saai zijn en de hele spanning eruit haalden, soms was het camerawerk echt verschrikkelijk maar op zich heb ik me wel vermaakt. Mooie chemie tussen paris en helena!

3 sterren naar mijn idee, ter vergelijking troy krijgt er 4

avatar van R0$!t@

R0$!t@

vond het eerste deel goed, 2e deel gemist vanwege voetbal.

andromeda89 schreef:

Ik bedoelde niet de technische fouten in de film maar de fouten gezien het originele gedicht van Homerus. Dat verschillende data niet goed overeenkomen en de relaties tussen bepaalde mensen.

avatar van smeagol

smeagol

Ik heb de film net gezien en vond het een leuke film voor een doordeweekse avond. Er zaten best wat schokkende momenten in de film, zoals het ombrengen van zijn eigen dochter. Ik denk in ieder geval niet dat zonde van de tijd is. Ik heb me prima vermaakt in ieder geval.

avatar van ags50

ags50

Esssmeralda schreef:

Laten we maar hopen dat je beter bent in de klassieke talen dan in het Nederlands, want anders zie ik het somber voor je in.

Overigens valt mij op dat ook jij (die beter had moeten weten) wel heel slordig (= gelatiniseerd) omspringt met de Griekse namen.

Beste mensen: het is Achilleus, Kassandra, Menelaos, Agamemnoon, etc. (de us-uitgang i.p.v. os-uitgang komt uit het Latijn, waar onder invloed van het vulgaat de c helaas niet uitsluitend als k wordt uitgesproken, behalve wanneer je - vreemd genoeg - inspector Morse citaten uit het Latijn hoort zeggen).

Inderdaad volgt Helen of Troy beter de verhaallijn van Homeros' Ilias. Wie het oorspronkelijke verhaal heeft gelezen, weet dat het paard van Troje daarin niet voorkomt! Daarover wordt pas in de Odyssea verteld als vondst van de slimme Odysseus (ja, hier wel -us).

avatar van *Annee

*Annee

Toch geinig dat Sparta ineens stadsmuren had!

avatar van Theunissen

Mooie verfilming over de slag om "Troy". Ik vond de film boeien vanaf de eerste tot de laatste minuut. Het verhaal zat goed in elkaar en de beelden zagen er mooi uit, netzoals Sienna Guillory trouwens.

Ik vind deze film persoonlijk iets beter dan "Troy" omdat deze film meer gaat over de slag van "Troy" en de totstandkoming ervan. Bij "Troy" gaat het teveel over Achilleus. Ze hadden de film "Troy" dan ook beter kunnen hernoemen naar "Achilleus".

avatar van Minotaures

Minotaures

Belachelijk hoe Achilles Hector doodt.

avatar van ajckiller

ajckiller

Slechte film. Het verhaal op zich is goed maar de verfilming... Ronduit bagger.

avatar van Nakanuro

Nakanuro

Ik kan er niet tegen dat Troy niet bij de verhaallijn blijft zoals die was, ik vond het ook veel beter dat hier de voorspelling naar voren kwam, ik miste alleen achilles heel erg.

avatar van Suleika1

Suleika1

ags50 schreef:

Sorry hoor, ags50, maar wat ben jij de vervelende betweter aan het spelen. Heel leuk hoor, dat muggenziftend tentoonspreiden hoe intellectueel je wel niet bent ( 'Kassandra is met een K' ojee ojee ). Weet je niet dat Sokrates ( ik zal het maar met een k schrijven, anders krijg ik daar ook weer gezeur over ) de slimste was omdat hij toegaf dat hij niks wist? Je komt echt niet slim over door jezelf op deze manier te profileren hoor. De domste mensen zijn naar mijn mening degenen die denken dat ze met het kleineren van anderen zelf hoger rijzen. Bij deze geef ik toe dat ik zelf dom ben, omdat ik dezelfde neiging krijg. Maar al met al, mensen die hier reageren op een film op moviemeter interesseert het denk ik echt niet of het Achilles of Achilleus moet zijn.

Suleika1 schreef:

Ik had het zelf niet beter kunnen kunnen zeggen! Wilde een dappere poging doen, maar heb niets toe te voegen..

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Prima verfilming. Waardering hier is veel te laag want het acteerwerk, locaties en drama zijn gewoonweg goed.