• 9.371.614 stemmen

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: William Phelps

Met onder meer: Matt Adler, Gregory Harrison en Nia Peeples

Plot North Shore

Rick Kane uit de woestijnstaat Arizona wint een veertiendaagse vliegreis naar Hawaï. Daar imponeren Australiërs Alex en Occy hem met hun surfkunsten, en hij wil dat ook wel leren. Als hij met een plezierplankje de branding induikt, krijgt hij een aanvaring met topsurfer Vince. Ze worden gered, maar de Hawaïanen zijn geïrriteerd door zo'n amateur en nog meer als zij ontdekken dat hij verliefd is op de nicht van Vince. Met de hulp van Chandler leert hij de sport.

avatar van leach

leach

Niet zozeer een goede film, maar dankzij de jaren 80 sfeer en de surf-vibe hoort deze film bij een van mijn lievelings surffilmpjes

4* voor de surffanaat

en wss 2* of 3* voor de niet surffanaten

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Gnarly brah!

Geen betere film dan North Shore om nog eens te herbekijken met het lekkere weer van de afgelopen dagen. Het moet de 5e keer zijn dat ik hem nu zag.

De synopsis van Moviemeter hierboven klopt niet helemaal.

Rick wint een surfwedstrijd in een golfslagbad thuis in Arizona en met het prijzengeld besluit hij naar Hawaï te gaan om daar zijn droom waar te maken: surfen op de echte grote golven!

Go home kook!

Het blijkt echter al snel dat hij als haole (een blanke van het vasteland) niet echt geaccepteerd wordt in het surfwereldje van de locals en dat hij zich hard zal moeten bewijzen.

Daar gaat grotendeels het verhaal ook over - van groentje tot soul surfer - en vind ik altijd wel weer leuk om te volgen.

Radical dude!

Het leukst van al aan heel de film is toch wel de schitterende beelden en kleuren: een blauwe oceaan, metershoge golven en surfers en bikini meiden in flitsende kleurtjes. Dit alles overgoten met een typische jaren 80 soundtrack.

Agro man!

Verschillende professionele surfers zijn voor de gelegenheid ook acteurs in deze film, met als bekendste Laird Hamilton als Lance Burkhart (Hamilton bedacht in het echt het gebruik van een jetski om een surfer de hoogste golven op te trekken en het record van succesvol surfen op de grootste golf ooit stond tot vorig jaar op zijn naam!).

In de film zorgt hij voor de rol van een verwaande pro surfer die op iedereen neerkijkt en enkel surft voor het geld en de roem.

Hopelijk ontdekken wat meer mensen deze tijdloze gave film want 7 stemmen is wel heel weinig

Like totally!

avatar van Krillz40

Krillz40

Topfilm met leuke '80 muziek. De sfeer, ja, dit is nostalgie! IK krijg al zin om op reis te gaan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een vrij behoorlijke en ook vrij onbekende surffilm met een sterke 80s vibe. Rick, een groentje uit Arizona gaat naar Hawaii om een pro te worden. Hij wordt er bevriend met surfgoeroe Chandler die hem de kneepjes leert en krijgt een lokaal liefje. Deze feelgood jeugdfilm heeft alles wat je van een 80s flick kan verwachten : energieke popdeuntjes, kleine romance, enkele waanzinnige actieshots tijdens het surfen en een hoop positiviteit. Dit soort films blijven leuk om naar te kijken. Laird Hamilton, die de rol van de grote concurrent speelt in de film, was ooit één van 's werelds beste surfers.