• 9.374.165 stemmen

The BFG (1989)

Animatie / Familie | 87 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titels: De GVR / The Big Friendly Giant / De Grote Vriendelijke Reus

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Brian Cosgrove

Met onder meer: David Jason, Amanda Root en Angela Thorne

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 17 december 1992

Plot The BFG

Op een nacht wordt Sophie uit haar weeshuis geplukt door de Grote Vriendelijke Reus en meegenomen naar Reuzenland. Ze ontdekt dat het de taak van de GVR is om plezierige dromen te verzamelen en deze af te leveren bij kinderen. Maar ook ontdekt ze dat Reuzenland bewoond wordt door negen afschuwelijke reuzen, die elke avond op pad gaan om kinderen op te eten. Sophie wil de reuzen proberen te stoppen en ze besluit samen met de GVR om de hulp van de koningin in te schakelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

The BFG (stemrol)

Sophie (stemrol)

Elizabeth II (stemrol)

Head of the Army (stemrol)

Head of the Air Force

Bloodbottler / Fleshlumpeater / Sergeant (stemrol)

Mary (stemrol)

Mr. Tibbs (stemrol)

Mrs. Clonkers (stemrol)

Additional stemrols

avatar van dttom

dttom

is dit de enige tekenfilm van het boek??

avatar van Lt-zero

Lt-zero

vond het boek beter

avatar van Infected

Infected

Ik dacht dat BFG voor 'Big F*$%ing Gun' stond. Zal wel aan m'n Doom-verleden liggen

avatar van Padd0

Padd0

Ik kan nog herinneren dat iedereen dit vroeger een leuke film vond (ten tijde van de basisschool e.d.). Ik heb het altijd al een driet film gevonden.

avatar van empirekees

empirekees

Heb een aantal jaren geleden als eerste DVD gekocht hij was/is zo lekker goedkoop en had em daarvoor al zo'n 10x gezien, en bij de eerste 2x heb ik gehuilt op het einde, toen was ongeveer 7.

Het zijn mooie animaties, en een leuk boek van Roald Dahl, moet hem snel maar weer eens kijken.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Ik heb deze film vroeger zo ongelooflijk vaak gezien.. Keer op keer bleef hij leuk en goed voor mij.. Ik heb 't nu wel over de Nederlandsch ingesproken versie.. Puur jeugdsentiment.. En bij jeugdsentiment-films ben ik altijd wat hoger met mijn stem uit..

*3.5*

avatar van SilverGun

SilverGun

Ik blijf bij de titel van deze film altijd denken aan het Big Fucking Gun 9000 wapen, uit de Doom en Quake videogames

avatar van E V

E V

Dit blijft een geweldige tekenfilm, heeft heel erg de sfeer van het boek te pakken weten te krijgen!

avatar van dinky

dinky

Ik ga deze film ZEKER een keer op DVD kopen , mischien volgende week wel, of huren en dan kopiëren , dat ga ik doen!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ja want huren en kopiëren is kewl of niet

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Vond dit vroeger erg aangrijpend , erg goede tekenfilm.

avatar van marjolein25

marjolein25

een woord " snotskommers deze is leuk!!

****

avatar van Toon1

Toon1

Deze fim wil ik zo graag nog eens ziens, is al meer dan tien jaar geleden nu ofzo. Ah, jeugdsentiment...

avatar van luuk1988

luuk1988

moviefreak#1 schreef:

Ja want huren en kopiëren is kewl of niet

avatar van Rancid

Rancid

Geniale tekenfilm. Draaien ze ´m nu opnieuw in de bioscoop? Of is er een nieuwe versie van?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ja, dit was mijn grote favoriet van vroeger. Heerlijke film, heb ik als klein jochie echt talloze keren gezien. Overigens niet per se een film voor hele kleine kinderen, want er zitten aardig wat enge momenten in. De poster die hier op de site staat doet overigens het tegenovergestelde vermoeden, lijkt allemaal wel erg kindvriendelijk, als je die poster ziet.

Overigens tijd voor een live-action film. Jackson of Burton aan het roer, misschien?

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

deze heb ik op de basisschool gezien. Ik vind die gvr zo lief kijken. Leuk boek ook! 3,5 ster

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Deze film heb ik ook lang geleden op de basisschool gezien en ik vond hem prachtig, wat een heerlijk, goed uitgewerkt fantasieverhaal naar het boek van Roahl Dahl. Ik ben benieuwd naar The Witches, het boek las in elk geval lekker weg. 3*

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Laatst de stoffige oude videoband uit de kast gehaald en gekeken om leuke herinneringen op te halen. Na zoveel jaar komt het nogal kinderlijk over, maar het blijft gewoon een zeer aangename film. Vooral de muziek is prima.

film_kaza

niet een slechte verfilming.

ook lang geleden gezien. weet nog wel dat ik hem leuk vond voor 1 keer.

3,5

Rancid schreef:

hij is uit 1989.

dan is hij dus oud en draait niet in de bioscoop

avatar van Wouter

Deze zie ik af en toe nog draaien, hoor.

film_kaza

Volgens deze site was deze film in 1992 in de bioscoop.

Ik heb geen reclame of trailer gezien.

avatar van lowhusky

Geweldige film!!

met die snoskommers

en flitspoppers!

Leuke liedjes

vroeger vond ik die reuzen altijd eng

een 5,0 !

Flashbot

* Flitspop Flitspop, laat de belletjes gaan *

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Verschrikkelijke film naar een verschrikkelijk boek!

Oersaai en de animatie is bagger.

avatar van FillumGek

FillumGek

Flashbot schreef:
* Flitspop Flitspop, laat de belletjes gaan *

Ik wist vroeger trouwens niet eens dat het lied over scheten ging. Nu ik het zo terug zie snap ik niet echt hoe ik vroeger steeds weer naar de irritante Nederlandse stem van Sophie heb kunnen luisteren. Vond dit wel een erg donkere film die soms nog wel een beetje eng kon zijn. Vooral als de reuzen 's nachts door het dorp dwalen, of dat het leger de reuzen gaat vangen. Een leuke film is het in ieder geval.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Het boek was mooier maar de Film is ook wel Leuk vind ik, Helemaal niets mis mee. De animatie was misschien niet altijd perfect en het was ook soms kinderachtig maar kom op als ik dit moet beoordelen als een kinderfilm vind ik dit toch wel Goed hoor .

***