Genre: Animatie / Familie
Alternatieve titels: De GVR / The Big Friendly Giant / De Grote Vriendelijke Reus
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Brian Cosgrove
Met onder meer: David Jason, Amanda Root en Angela Thorne
Gesproken taal: Deens en Engels
Releasedatum: 17 december 1992
Plot The BFG
Op een nacht wordt Sophie uit haar weeshuis geplukt door de Grote Vriendelijke Reus en meegenomen naar Reuzenland. Ze ontdekt dat het de taak van de GVR is om plezierige dromen te verzamelen en deze af te leveren bij kinderen. Maar ook ontdekt ze dat Reuzenland bewoond wordt door negen afschuwelijke reuzen, die elke avond op pad gaan om kinderen op te eten. Sophie wil de reuzen proberen te stoppen en ze besluit samen met de GVR om de hulp van de koningin in te schakelen.
The BFG (stemrol)
Sophie (stemrol)
Elizabeth II (stemrol)
Head of the Army (stemrol)
Head of the Air Force
Bloodbottler / Fleshlumpeater / Sergeant (stemrol)
Mary (stemrol)
Mr. Tibbs (stemrol)
Mrs. Clonkers (stemrol)
Additional stemrols
Infected
Ik dacht dat BFG voor 'Big F*$%ing Gun' stond. Zal wel aan m'n Doom-verleden liggen
Padd0
Ik kan nog herinneren dat iedereen dit vroeger een leuke film vond (ten tijde van de basisschool e.d.). Ik heb het altijd al een driet film gevonden.
empirekees
Heb een aantal jaren geleden als eerste DVD gekocht hij was/is zo lekker goedkoop en had em daarvoor al zo'n 10x gezien, en bij de eerste 2x heb ik gehuilt op het einde, toen was ongeveer 7.
Het zijn mooie animaties, en een leuk boek van Roald Dahl, moet hem snel maar weer eens kijken.
U-96
- 2070 stemmen
Ik heb deze film vroeger zo ongelooflijk vaak gezien.. Keer op keer bleef hij leuk en goed voor mij.. Ik heb 't nu wel over de Nederlandsch ingesproken versie.. Puur jeugdsentiment.. En bij jeugdsentiment-films ben ik altijd wat hoger met mijn stem uit..
*3.5*
SilverGun
Ik blijf bij de titel van deze film altijd denken aan het Big Fucking Gun 9000 wapen, uit de Doom en Quake videogames
E V
Dit blijft een geweldige tekenfilm, heeft heel erg de sfeer van het boek te pakken weten te krijgen!
dinky
Ik ga deze film ZEKER een keer op DVD kopen , mischien volgende week wel, of huren en dan kopiëren , dat ga ik doen!
Toon1
Deze fim wil ik zo graag nog eens ziens, is al meer dan tien jaar geleden nu ofzo. Ah, jeugdsentiment...
Rancid
Geniale tekenfilm. Draaien ze ´m nu opnieuw in de bioscoop? Of is er een nieuwe versie van?
Chainsaw
Ja, dit was mijn grote favoriet van vroeger. Heerlijke film, heb ik als klein jochie echt talloze keren gezien. Overigens niet per se een film voor hele kleine kinderen, want er zitten aardig wat enge momenten in. De poster die hier op de site staat doet overigens het tegenovergestelde vermoeden, lijkt allemaal wel erg kindvriendelijk, als je die poster ziet.
Overigens tijd voor een live-action film. Jackson of Burton aan het roer, misschien?
Big_bazznizz
deze heb ik op de basisschool gezien. Ik vind die gvr zo lief kijken. Leuk boek ook! 3,5 ster
maxcomthrilla
Deze film heb ik ook lang geleden op de basisschool gezien en ik vond hem prachtig, wat een heerlijk, goed uitgewerkt fantasieverhaal naar het boek van Roahl Dahl. Ik ben benieuwd naar The Witches, het boek las in elk geval lekker weg. 3*
U-96
- 2070 stemmen
Laatst de stoffige oude videoband uit de kast gehaald en gekeken om leuke herinneringen op te halen. Na zoveel jaar komt het nogal kinderlijk over, maar het blijft gewoon een zeer aangename film. Vooral de muziek is prima.
film_kaza
niet een slechte verfilming.
ook lang geleden gezien. weet nog wel dat ik hem leuk vond voor 1 keer.
3,5
hij is uit 1989.
dan is hij dus oud en draait niet in de bioscoop
film_kaza
Volgens deze site was deze film in 1992 in de bioscoop.
Ik heb geen reclame of trailer gezien.
melissa[L]
Geweldige film!!
met die snoskommers
en flitspoppers!
Leuke liedjes
vroeger vond ik die reuzen altijd eng
een 5,0 !
jumpstylemovie
Verschrikkelijke film naar een verschrikkelijk boek!
Oersaai en de animatie is bagger.
FillumGek
* Flitspop Flitspop, laat de belletjes gaan *

Ik wist vroeger trouwens niet eens dat het lied over scheten ging. Nu ik het zo terug zie snap ik niet echt hoe ik vroeger steeds weer naar de irritante Nederlandse stem van Sophie heb kunnen luisteren. Vond dit wel een erg donkere film die soms nog wel een beetje eng kon zijn. Vooral als de reuzen 's nachts door het dorp dwalen, of dat het leger de reuzen gaat vangen. Een leuke film is het in ieder geval.
tommykonijn
Het boek was mooier maar de Film is ook wel Leuk vind ik, Helemaal niets mis mee. De animatie was misschien niet altijd perfect en het was ook soms kinderachtig maar kom op als ik dit moet beoordelen als een kinderfilm vind ik dit toch wel Goed hoor
***

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Snowman

Chitty Chitty Bang Bang
Familie / Muziek, 1968

Quest for Camelot
Animatie / Avontuur, 1998
droomweeshuisimaginary land gebaseerd op een kinderboekgentle giantshared dream queen elizabeth iigiants