• 9.377.091 stemmen

Drums in the Deep South (1951)

Oorlog | 87 minuten

Genre: Oorlog

Alternatieve titel: De Duivelsrots

Geregisseerd door: William Cameron Menzies

Met onder meer: James Craig, Barbara Payton en Guy Madison

Plot Drums in the Deep South

"A handful of heroes on a powder-keg mountain !"

Georgia, 1861. Ze deelden een kamer in West Point en de twee uit Boston, waarvan er één de liefde van z'n huidige vrouw was, zijn bij hen op bezoek als ze horen dat het noorden tegen het zuiden moet strijden in de burgeroorlog. Ze staan nu in tegenovergestelde kampen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Maj. Clay Clayburn

Kathy Summers

Maj. Will Denning

Sgt. Mac McCardle

Col. Braxton Summers

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Na een "Gone with the Wind"-achtige intro evolueert het verhaal (gelukkig) in een andere richting.

"The Guns of Navarone"kwam(en) heel even in gedachten

Het romantische element neemt, tegen verwachting in, niet de overhand, al is het nooit ver weg.

Er ontspint zich een goed verhaal, adequaat in beeld gebracht door regisseur Menzies en zijn camerateam, en overtuigend gespeeld door het gros van de cast, minus Guy Madison; voor wie deze job toch een maatje te groot is.

Hij doet zijn best, maar zijn mimiek strookt niet altijd evengoed met zijn dialogen, die overigens ook niet altijd spot-on geleverd worden.

Veel afbreuk aan het geheel doet dit niet.

Met uitzondering van een aantal slepende passages zit er voldoende spanning en actie in het verhaal.

Gezien de lage waardering hier, en mijn vrees vooraf, toch een onverwachte meevaller.

Dat ik een "gerestaureerde" versie heb gezien zal ook wel extra puntjes scoren, want de film heeft een slechte reputatie, die hij heeft opgelopen door de vele miserabele video en DVD releases die er in de omloop zijn.

Hoe de "SupercineColor"er oorspronkelijk heeft uitgezien kan ik niet zeggen.

In de versie die ik zag overheersen de bruine tinten.

3,5 * lijkt mij niet teveel.