• 9.376.876 stemmen

The Beautiful Country (2004)

Oorsprong: Verenigde Staten / Noorwegen

Geregisseerd door: Hans Petter Moland

Met onder meer: Damien Nguyen, Bai Ling en Nick Nolte

Gesproken taal: Kantonees, Engels en Mandarijn

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot The Beautiful Country

"An epic story of hope."

Eén van de consequenties van de Vietnam-oorlog, waren de kinderen die GI's achterlieten bij hun Vietnamese vriendinnen. Deze vrouwen werden gediscrimineerd, behandeld als collaborateurs en hun kinderen misbruikt. Het verhaal gaat over één van deze kinderen, Binh, die zijn dorp moet verlaten en naar Saigon trekt. Uiteindelijk probeert hij te vluchten naar Amerika en op zoek te gaan naar zijn vader.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van PinheadRules

PinheadRules

Indrukwekkende film. Goed geacteerd, heel overtuigend. Mooie settings, mooie sfeer. Komt echter wat langzaam op gang maar is zeker de moeite waard!

avatar van erwindelfzijl

erwindelfzijl

Dinsdag gezien in de sneak. Vrij saaie film die nooit egt begint te boeien. Wel leuke bijrol voor Nick Nolte

avatar van stinissen

Prima film met een goede rol van Damien Nguyen en een prima rol van Nolte als blinde vader ( laatste 15 min)

avatar van Waku

Waku

Het zijn vaak de niet blockbusters die de meeste indruk

achterlaten.En dat geldt ook voor deze beautiful country.

Het indrukwekkende en ontroerende verhaal van een vietnamese jongen op zoek naar in eerste instantie zijn

moeder en vervolgens Amerika en zijn vader wordt uiterst

geloofwaardig in beeld gebracht. De film weet je als kijker

mee te nemen in de wereld van de "bui doi"...(scheldwoord voor kinderen met amerikaanse vader)

De lange weg vol ontberingen en tegenslagen naar de states en de uiteindelijke ontmoeting met de vader.

Goede bijrollen van Tim Roth en Nick Nolte.

avatar van Yoke

Yoke

Zeer mooie film met een bijzondere sfeer en prachtige beelden.

avatar van Daser

Daser

Hele mooie film, de hoofdrolspeler krijgt zoveel tegenslagen te verwerken, maar blijft menselijk en waardig. Alles is erg mooi in beeld gebracht en komt vrij realistisch over. Was er even stil van de schoonheid van deze film.

4.5 *

avatar van tevy

tevy

een mooie film, maar vond hem inderdaad wel heer erg traag beginnen. Moest mezelf er toe dwingen te blijven kijken, maar hij werd toch mooier dan ik had verwacht! dus een 3,5*

avatar van Smoghler

Smoghler

Erg indrukwekkende film, vooral op dat schip naar Amerika...

Dus het was toch wel Tim Roth... Goed geschminkt dan. Hij zag er erg oud uit.

avatar van otherfool

otherfool

Matige film. Het trage tempo in het eerste uur is nog tot daar aan toe, maar in het vervolg probeert de film wel heel nadrukkelijk op de emoties te spelen. De scenes in het schip waren wel sterk, de slotscenes met Nolte hadden ondanks het mooie laatste shot toch beter gekund.

2*.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond dat deze film er net wel mee door kan.

Opzich stelt het niet veel voor, maar er zitten wel een paar mooie scene's in, en het kwam zeker realistisch over. Ook het acteerwerk was goed te doen.

Toch kon het me niet helemaal raken, en kan ik deze film niet meer geven dan 3*

Goed tussendoortje.

avatar van Johanerwin

Johanerwin

Geweldige film! Vanaf de eerste minuut tot de laatste! Prachtig camerawerk, mooie beelden, goed verhaal. Je ziet Binh heel langzaam uitkomen. Jammer dat ik 'm niet op het grote doek gezien heb!

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Ah, vannacht op t.v. Ik wil ook graag jullie aandacht vestigen op de prachtige soundtrack van Zbigniew Preisner bij deze film.

avatar van Roowland

Roowland

Indrukwekkende film.

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtige realistische film die een paar ontroerende momenten kent.

Ik hou van originele eindes maar het einde van deze film vond ik toch een beetje onbevredigend.

Verder een prachtige regie en sterke acteerprestaties.

Roowland schreef:

Indrukwekkende film

Dynamovie schreef:

prachtige soundtrack van Zbigniew Preisner

Hier sluit ik me volledig bij aan.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Deze film is erg mooi, ontroerend en geeft een realistisch beeld van de persoonlijke gevolgen voor mensen die half Vietnamees en half Amerikaans zijn.

Citaat van een recensie op Filmvisie: 'Fantastisch acteerwerk. Hoewel je van het verhaal in deze film niet echt vrolijk wordt, is The Beautiful Country wel een erg goede film geworden die absoluut de moeite waard is. Regisseur Moland heeft het dan ook voor elkaar gekregen om een top cast voor deze film te strikken. Damien Nguyen (die de rol van Binh speelt) heeft vrijwel hetzelfde meegemaakt als het personage dat hij speelt. Net als Binh is hij het kind van een Amerikaanse soldaat en een Vietnamese moeder.

[...] Naast Nguyen is een grote rol weggelegd voor Bai Ling, een Chinese actrice die in haar eigen land al een grote ster is en nu ook in meer en meer Amerikaanse producties verschijnt (o.a. Sky Captain). De Aziatische acteurs kunnen verder rekenen op de steun van filmveteranen Nick Nolte (als Binh's vader) en Tim Roth.'

En nogmaals: let op de muziek bij de film. Wonderschoon.

avatar van Keutul

Keutul

nightbreed schreef:

Prachtige realistische film die een paar ontroerende momenten kent.

Verder een prachtige regie en sterke acteerprestaties.

Dat heb ik dus ook; dat onbevredigende gevoel bij die film....

avatar van Malick

Malick

Ik moet eerlijk bekennen dat ik moeilijk in de film kwam. Naar plus minus een half uur zat ik eindelijk waarvoor ik kwam. En dat was namelijk een film dat gaat over de reis naar het paradijs en als je er eenmaal bent toch niet het paradijs is wat je hoopte. De Amerikaanse droom zien we vanuit de ogen van een gemixt kind afkomstig uit de Vietnam oorlog. Het is dan ook een zeer treurige film nergens hoopvol ook niet als het hoofdpersoon eindelijk op zoek gaat naar zijn Amerikaanse vader. De reis is koud en bitterhard. Hij verliest tijdens zijn reis zelfs zijn broertje. Dat vervolgens geschreven staat in de rest van de film in de ogen van Binh. Vanaf dan punt lijkt het bergopwaarts te gaan maar is dat wel zo? Eenmaal op land is hij een slaaf van de Amerikaan die iedere allochtoon uitbuit. Uiteindelijk vind hij wel zijn vader maar dat geeft niet de voldoening dat hij verwachtte.

Deze prachtige film wordt overspoeld met droefenis en gekwelde zielen. De muziek zorgt verder voor genoeg verdriet in de film en ondersteunt het hoofdkarakter bij elke onderneming. Het is geen fijne, hoopvolle film die ik gezien heb maar dat zoek ik ook niet in de Cinema. Ik zoek dan ook films die juist de realiteit weergeven en laten zien dat er mensen zijn die doorgaan tot het bittere einde. U bent gewaarschuwd!

avatar van Tifamientje_XIII

Tifamientje_XIII

PinheadRules schreef:

Absoluut !

Deze film was écht de moeite, met een prachtig verhaal. Heel realistisch en ontroerend en de film had ook een mooi einde.

avatar van Film Pegasus

Beautiful film. De film geeft een heel mooi beeld, maar komt net iets te kort om het helemaal te maken. Toch sterk acteerwerk van Damien Nguyen en ook Tim Roth en Nick Nolte doen het niet slecht. Het geeft een zeer realistisch beeld weer vanuit het oogpunt van een vluchteling die naar Amerika trekt (al is het hier niet voor het beloofde land). Zeer rustig, gezellig en mooi epic dat de moeite is om te kijken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mooie gevoelige film over een jonge halfbloed Vietnamees die op zoek gaat naar zijn Amerikaanse vader. Zet goed de sociale kloof en ongelijkheid van kansen neer tussen twee culturen. Het begin van de film is ter plaatse in Vietnam gefilmd... wat ook al een unicum is. Een verborgen pareltje !

avatar van speranza

speranza

Dit is een aangrijpende film. Damien Nguyen speelt op bijzonder geloofwaardige wijze de rol van Binh. Deze jonge man toont bijzonder veel doorzettingsvermogen in zijn zoektocht naar zijn vader. Gedurende deze zoektocht met vele tegenslagen groeit zijn karakter aanzienlijk. De scènes op het schip zijn bijzonder sterk. Het fraaie landschap van Vietnam wordt mooi in beeld gebracht. De muziek is prachtig. Dit is inderdaad een verborgen pareltje!

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Een film die zo aangrijpend is, dat ik 'm zo af en toe nauwelijks kon aanzien (de Pianist-gevoel). Sterke film, maar niet voor een gezellige avond filmkijken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mooi, maar ik vond het wel een beetje afstandelijk.

avatar van nachtschade

nachtschade

Sterke film, komt langzaam op gang maar wordt steeds beter.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Een film over zelf respect, prostituee, mensenhandel, dood, leven en zo veel meer.

The Beautiful Country is een erg sterke en mooie film. Zoals hieronder door nachtschade mooi word verwoord is dat de film steeds beter word, maar wat langzaam op gang komt. Hier sluit ik mij bij aan.

Mooie en bijzondere cast, ik kon me erg goed vinden in de hoofdrolspeler en de personages daarnaast. Sterk geacteerd.

Beeld en geluid kon wat beter, ik had van die -bijna in slaap gevallen- momenten... Ietsje meer pit qua muziek mocht van mij wel, haha.

Toch erg genoten, en nee: ik ben niet in slaap gevallen. Aangrijpende film, mooi, uitgewerkt en eindelijk weer eens een ''soort-van'' happy ending-gevoel. 4 sterren =)

avatar van Phantasm

Phantasm

Goed in elkaar gezet drama die lekker wegkijkt.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Mooi portret van een post-Vietnam Vietnam.. daarbij ook een mooi soort van Surprise show aan het einde. Af en toe ergerde ik me wel groen en geel aan the oeuf (die bijna doofstomme lamzakkige hoofdrolspeler), maar de rest was toch zeker zo prima gesitueerd dat het zeer de moeite was te volgen.

avatar van mvbeek77

mvbeek77

Indrukwekkende film met prachtige beelden en goede acteurs. Vooral de Chinese Bai Ling vond ik heel sterk.

avatar van nadrin

nadrin

Heel mooie film die evenwel toch net te lang duurde om perfect te zijn.

Vooral het begin en de boodreis waren goed weergegeven.

Grappig was wel dat de naam Nolte meer dienst deed als reclame. Want zijn rol was toch wel miniem.