Ta Paidia tou Diavolou (1976)
Genre: Horror
Alternatieve titels: Island of Death / Cruel Destination / Devils in Mykonos / Killing Daylight / Τα παιδιά του διαβόλου
Griekenland
Geregisseerd door: Nico Mastorakis
Met onder meer: Robert Behling en Jessica Dublin
Gesproken taal: Engels en Grieks
Plot Ta Paidia tou Diavolou
"The lucky ones simply got their brains blown out."
Een koppel arriveert op het Griekse eiland Mykonos en begint mensen te martelen en vermoorden van wie zij vinden dat ze zondes begaan. Hieronder vallen homoseksuelen, lesbiennes, nymfomanen en andere minderheden.
Christopher / Bob Belling
Celia / Jane Ryall
Patricia
Foster
Leslie / Janice McConnel
The Shepherd
(onvermeld)
otherfool
Beruchte film die in het begin al duidelijk maakt waarom eigenlijk; scenes waarin een man sex heeft met een geit, en het vervolgens slacht, het zal allicht niet door elke keuring komen. De ontknoping is wel sterk, maar de film is behoorlijk doelloos en van bijzonder matige kwaliteit.
1,5*.
Demoniac
Het enige mooie aan de film was één van de liedjes, maar ik weet de titel niet. Desperation, Understanding ofzo.
Verder waardeloze film, op de een of andere manier komt dit alles niet als schokkend over. Het is wel ziek, maar dat zijn wel meer mensen in films.
Mr Confused
Ik heb er van genoten. 3* voor de moraal in het verhaal.
Mijn versie duurt wel maar 103 minuten en is de director's cut. Zou wel eens willen weten wat ze er dan zoal uitgelaten hebben.
horrorjp
Wat me als eerst op viel was het prettige beeld om naar te kijken. Zeer mooi voor 1975. Er zit geen verhaal in deze film maar dat vind ik ook niet erg. Sommige dingen zijn heel erg grappig zoals met die geit enz. Ik hoop wel dat zulke dingen nep zijn maar dat denk ik wel.
brucecampbell
Een film die totaal niet overtuigt.
Ik kan me best voorstellen dat dit midden jaren 70 shockerend was, maar nu niet meer.
TinkerTex
The lucky ones simply got their brains blown out. Deze Griekse sleaze van Nico Mastorakis uit 1975 lijkt het allemaal te hebben: sadistisch geweld, verkrachtingen, seks met jonge mensen, seks met oude mensen, seks met homoseksuelen, seks met dieren en ga zo maar door! Het is eigenlijk te ziek voor woorden wat deze film allemaal bevat. Maar geloof het of niet: hij is nog goed te pruimen ook. Er zit een aardig verhaaltje achter waar plaats is voor personageontwikkeling. Het gaat over een man en een vrouw die hun lusten botvieren op een Grieks eiland. Mensen worden opgeknoopt, neergesabeld, gekruisigd, overgoten met zuur, enzovoorts. Ik heb bewondering voor Mastorakis dat hij niets uit de weg lijkt te gaan. Voor hedendaagse begrippen is het niet meer zo schokkend. Toch vond ik de scène waarin de hoofdpersoon, na een afwijzing van zijn geliefde, een geit van achteren neemt niet plezierig.
Kortom, een sleaze die meer doordacht is, maar ook veel meer gruwel bevat dan gemiddeld. En daarom interessant.
stephan73
Dat Griekenland failliet is, maakt één Griek niet zoveel uit. Nico Mastorakis heeft namelijk een aardig bedrag verdient met zijn Island of Death. Gemaakt omdat hij geld nodig had, en wat verkocht er in de jaren '70 beter dan sex, drugs en bloederige moorden?
Niets, dus gooit Nico er de meest zieke dingen in, die hij kon bedenken. Dus; dierenseks, homoseksualiteit, watersports en enkele zeer leuk bedachte moorden.
Dat de film bijna twee uur duurde had ik niet eens in de gaten, want de film heeft niet echt een moment dat hij inkakt.
Nico maakte hierna nog meer films, maar geen een die in de buurt van de extremiteiten komt uit Island of Death. Maar ja, geld (en naamsbekendheid) heeft hij er wel aan over gehouden. Mission accomplished!
FatMike
- 1976 stemmen
.....op DVD met de hamburger-en gehaktstaven bakkende Mike!!!!
Eindelijk heeft ie weer iets leuks gezien.......
Island is een erg toffe film, die ondanks volgepropt met een hoop
sensatiezoekertjes, totaal niet geforceerd overkomt!
Toffe soundtrack, mooie locatie en een gave cast: vooral de
zeer lief en onschuldig uitziende Jane Ryall is fantastisch.
Twijfelde erg tussen een 4 en een 4,5.
Dat ie bijna 2 uur duurt en er inderdaad geen inzakkertjes in zitten,
trekt me over de drempel heen en verdient dit sleazy werkje van Griekse makelij een kleine 4,5 ster.
mikey

edit (homosexualiteit
stephan73

edit (homosexualiteit
Wat betreft die homoseksualiteit! Dat is natuurlijk nu niet meer pervers, maar toen (en de manier hoe) was dat het wel. Behoorlijk zelfs!
Die Hard,Willis
.....op DVD met de hamburger-en gehaktstaven bakkende Mike!!!!
Eindelijk heeft ie weer iets leuks gezien.......
Perfecte combinatie lijkt me zo, misschien een link waar ik de dvd kan bestellen ?
FatMike
- 1976 stemmen
dierenseks, homoseksualiteit, watersports en enkele zeer leuk bedachte moorden
Ik heb er intens van genoten!!!!
movie acteurs
Griekse horror. Tegenwoordig zien we ze niet meer.
Over het algemeen boeide deze film mij niet echt. Er zijn films met een gemiddelde van 1,77 maar die ik wel goed vind. Dit is eigenlijk een bizar raar filmpje. Misschien wel bijzonder. De moorden en geweld zijn wel aardig, en omdat het vroeger erg schockerend was ook maar een klein puntje erbij. Voor de rest bizar, zoals dieren sex, homoseksualiteit, seks met oude en jonge mensen enz. In ieder geval een film waarvan ik geen fan bent en beter links kan laten liggen (lijkt me ook wel duidelijk). En daarnaast heeft de lijst van de "video Nasty's" betere films in de lijst staan. 2,0.
maurice32
hmmm ik heb die van 142 minuten ,moet ik nog kijken ... ben benieuwd
maurice32
niks bijzonders , met die geit vond ik sneu ... maar was niet echt denk ik
Island of Death krijgt trouwens een zeer nieuwe uitgave van Arrow Video:
Island of Death - arrowfilms.co.uk
Deze wil ik eigenlijk alvast aanschaffen. Deze uitgave lijkt me sowieso beter dan die release van Vipco.
bladonis
Interessante, rauwe, en zéér intense film - net effe wat anders dan Costa of O o Cherso.
Voor de verandering eens 100% eens met FatMike, ook over z'n gehaktstaaf trouwens! Ik had de achterflap niet goed gelezen, en verwachtte half een sleazy werkje over een vakantiënd paartje dat per ongeluk struikelt over enkele perverse moorden en er dán in meegezogen wordt! Met alle stalkerende gevolgen van dien...
Mijn -aangename- verrassing was dan ook groot toen ik de -onschuldig uitziende, máár ondertussen!..- Jayne Ryall nogal wild in de zwoele buitenlucht zie seksen met een ingeburgerde allochtoon, Om haar even later giechelend en kirrend haar vriendje te helpen de net 'Jesus-style' aan de grond genagelde Fransoos een emmer witkalk achterover te laten atten. Wist niet dat dat dodelijk was trouwens. Heb wel s 'per ongeluk' n slok verf naar binnen gekregen -was op alcoholbasis! En ik leef nog -min of meer...
En vandaar gaat het van kwaad tot erger. Hoe staat het in het Wetboek als iemand een dierenjong misbruikt? Het tweetal is selectief boos, want zelf begaan ze in recordtijd een aantal duidelijke zonden, maar vooral de door Robert Behrling zeer wrang neergezette heethoofdige jongen vindt toch dat hij na het aanschouwen van blijkbaar nóg grotere zonden de Wreker van God mag spelen. Op zeer wrede manier. Dit levert enige zeer plastisch neergezette moorden op. Vooral het creatief gebruik van een shovel bracht een interessant plaatje op!
De redeloosheid en zinloosheid van de plotseling opkomende moorden maakt de daden ook des te wranger. Er wordt een fractie van de achtergrond van het paartje geshowd door een niet bijster succesvolle inspecteur van de Londense politie. Maar de échte onderliggende gedachtenkronkels blijven goed verborgen. En dat maakt de film wel zo pervers en ranzig.
Het einde is trouwens perfekt! Ik zal hier niks verklappen, maar ik zat in stomme verbazing, met een gelukzalige grijns op m'n mik me te verkneukelen! Wat een genot!
Ik kan me trouwens enkele hier besproken scenes niet herinneren! Kan dat zijn omdat mijn 101min durende Arrows uitgave enorm gecut is!? Hoe zit dat! FatMike, hmmm? Als dat zo is, baal ik daar wel van. Het was een leuke film, maar had best wat schokkender mogen zijn. Het einde was prachtig, en laat de hoofdrolspelers heerlijk zien zoals ze zijn. Het laat de kijker in blijde verwarring achter! MAAR als er een 110min durende film is, dan ben ik daar eigeniljk wel benieuwd naar. IK WIL MIJN TIEN MISSENDE MINUTEN TERUG! Wel een goede kwaliteit produkt, met een heel mooie poster en een interessant boekje erbij. Dat dan weer wel...
Al met al een zeer genoten van deze niet karakteristieke kijk op het prachtige eiland Mykonos, beelden die Floortje Dessing cs niet zo gauw laten zien. En dat is jammer. Dus extra cool dat Matorakis je met de neus op de naar kots, pis, zaad en schapenstront stinkende feiten drukt! Dit is óók Mykonos mensen! En dat is gaaf.
Voor dit pervers-geschifte paartje dat Mykonos weer spannend en hip maakt, 4,0 met schapenvet ingesmeerde sterretjes (met kans op verhoging voor de volledige versie...)
movie acteurs
Bladonis blijf alsjeblieft bezig met het kijken van dit soort films. Want het levert allemaal leuke berichten/recensies op
. Wat ik trouwens meekreeg van de Arrow release was dat hij uncut was.
Wat mij betreft. Ik had de dvd van Arrow gekocht en uiteindelijk ook herzien. Deze film was inderdaad behoorlijk goed. Heb spijt van mijn eerste bericht dus die mogen mensen maar vergeten/negeren.
bladonis
Thanx Movie Acteurs! Was ook zéér zeker niet van plan om op korte termijn te stoppen hoor... Iedereen heeft recht op z'n eigen mening, ik lees de jouwe ook graag. De mijne is af en toe wat aan de lange kant ja... Whaddaya gonna do? Maar zolang ik het leuk vind om te kijken én te schrijven, én mensen zoals jij het waarderen, hang ik m'n keyboard nog niet aan de wilgen.
Over de Arrows DVD, (bij FatMike van de glorieuze Boudisque gehaald), er staat op de hoes idd "Now, see Nico Mastorakis' notorious and long censored video nasty IN ALL ITS UNCUT AND FULL LENGTH GLORY.
Dus ik snap het niet helemaal. Hij is toch echt 'maar' 101 minuten. Terwijl MM aangeeft dat hij 110 minuten moet zijn! Misschien weet FatMike er meer van.
Goed dat je t n tweede kans hebt gegeven. Ben blij dat ie uiteindelijk toch in de smaak viel.
yeyo
Misschien staat het fout aangegeven op MM, want volgens de website van de BBFC:
movie acteurs
Dat was ook precies de site waar ik op keek. Kon alleen herinneren dat die vervelende vipco release duidelijk gecut was. Die versie's wil ik liever niet meer kopen.
@Bladonis: wat yeyo al zei, MM kan ook in de fout gaan qua speelduur. En inderdaad het was goed dat ik deze een tweede kans heb gegeven. Ik pas voortaan op met films te gaan afkraken die nauwelijks goed in mijn herinnering zit. Dus ik heb mijn lesje geleerd.
bladonis
Bedankt Yeyo, dat is idd de Britse uitgave die ik ook in bezit heb.
MAAR, ik weet het niet. Op IMDb staat: het volgende
Het wordt er allemaal niet duidelijker op, zucht... Maar zou MM het fout kúnnen hebben überhaupt? Nee toch? ... Er lijken meerdere versies in omloop te zijn. Is niet erg, maar ik zou toch wel graag weten welke nu de 'officiële' is.
bladonis
Net ff contact gehad met FatMike. Volgens hem is de ARROWS uitgave de ongeknipte versie, in volledige lengte! Dus dat is degene om aan te schaffen. Hij wist dit al, maar is toch nog gaan speuren op internet, andere fora etc. En zo is hij tot de conclusie gekomen dat hij mij geen poep heeft verkocht, maar een mooie volledig ongeknipte film!
Waarom dan MM tot 110 minuten komt, en IMDb dan weer tot 108 minuten, dat wist hij ook niet zo gauw. Het kan dus gewoon zijn dat MM én IMDb het allebei fout hebben. Maar we kunnen er blijkbaar vanuit gaan dat de ARROWS video totally uncut an full length is.
Die Hard,Willis
Die 101:54 heeft te maken met de PAL speed up van 4% tegenover de NTSC versie's.
bladonis
Oké, maar dat neemt nog steeds niet weg dat de Arrows film 101 min duurt, op IMDb 108 min staat, en deze site 110 min hanteert!...
Maakt verder niet uit, als FatMike zegt dat dit de volledige en mooist uitgegeven versie is die er te verkrijgen is, dan kan ik niets anders dan hem geloven. Dus ik vind t allemaal best, deze film is kicken!
Meneer Bungel
En nu nog even uitvinden waar ik dat steeds terugkerende basloopje eerder gehoord heb... Ik gok een Argento?
Fijn fout filmpje dat duidelijk de mosterd heeft gehaald bij Bad Lands. Jong stel vlucht naar een zonnig Grieks eiland waar ze sex hebben en mensen uitmoorden. Dit laatste gebeurd nogal emotieloos, wat het best rauw maakt. Sterk eind.
Kleine 3,5
(Mijn versie duurde 98 minuten, dus ik moet nog wat gemist hebben. Zal de Arrow versie eens scoren.)
beavis
Een berucht stukje exploitation dat op sommige punten best ver gaat, maar ook weer op een heel ironische en kitscherige manier over-the-top dat er zelfs een soort van statement gemaakt wordt...wellicht... het einde werkte het effect wel een beetje tegen vond ik, was duidelijk dat het toch wel vooral op de shocks gericht en dus als pure exploitation bedoeld was... Qua vakmanschap is het op veel punten ook net even té amateuristisch, dus een grote aanrader wil ik het niet noemen, maar ik hem me toch weer érg vermaakt met deze film.
Richard_Voorhees

Lo Squartatore di New York
Thriller / Horror, 1982

Ms .45
Misdaad / Drama, 1981
dodeneilandsadismegreekrapistgreek islandvideo nastytaboo sexkinky sex