• 9.370.976 stemmen

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Jack Donohue

Met onder meer: Ray Bolger, Tommy Sands en Annette Funicello

Plot Babes in Toyland

"The happiest, most delightful musical comedy of your lifetime!"

Mary Contrary en Tom Piper zijn dol op elkaar en willen graag trouwen. Maar de gemene Barnaby ziet dat helemaal niet zitten omdat hij zelf een oogje op Mary heeft. Als het Barnaby niet lukt Tom uit de weg te ruimen, gaat hij over tot rigoureuze maatregelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Flipman

Flipman

Jeugdsentiment, hoewle ik toen ik de film zag hem al iets voorbij was gegroeid.

avatar van Zinema

Liedjes en dansjes.

Binnen het zoetsappige musicallandschap in de wereld der cinema is dit er eentje die de vullingen gerust kan doen openknappen. Dat zit hem niet in de romance, maar vooral in de braafheid en het gladde verhaaltje. Toch maken, zoals wel vaker binnen het genre, de liedjes en dansjes een hoop goed in deze kleurrijke live action uit de Disney stal, gebaseerd op het beroemde sprookje.

Goed.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1981 stemmen

Ouderwetse familiefilm met kleurrijke toneelachtige decorstukken en melige liedjes die het tandglazuur van je kiezen doen springen. Minder grappig dan de versie uit 1934 met Laurel en Hardy. De gimmick met de uitvinding die voorwerpen en mensen doet verkleinen en de speelgoedsoldaatjes die tot leven komen, is wel leuk en de special effects vallen mee voor zijn tijd. Ik herkende de dikke sergeant Garcia en de doofstomme dienaar Bernardo van de tv-serie Zorro uit 1957, als de domme hulpjes van de gemene Barnaby.