Genre: Komedie / Misdaad
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Danny DeVito
Met onder meer: Robin Williams, Edward Norton en Catherine Keener
Plot Death to Smoochy
"Get ready for an unexpected hit."
De film vertelt het verhaal van Rainbow Randolph (Williams), de corrupte ster van een populair kinderprogramma op TV. Hij wordt ontslagen vanwege een omkoopschandaal, en wordt vervangen door de vriendelijk pluizige paarse neushoorn Smoochy (Norton). Terwijl Smoochy steeds populairder wordt, is hij meerdere malen het doel van de pogingen tot wraak van Randolph, die zijn status van lieveling van het land terug wil.
Rainbow Randolph
Spinner Dunn
Merv Green
Buggy Ding Dong
lindastuurman
Ja, het moet niet gekker worden!
Straks raak ik NOG meer in de stress
Oh wat ben ik blij!
Nee, ik vind het schandalig. Ik overdrijf natuurlijk weer, maar als RW na zo´n fantastisch jaar aleen zo´n nominatie binnensleept, is er maar 1 conclusie: Hollywood wil van hem af......
Niet 1 prijs voor OHP/insomnia/Robin Williams Live 2002....onvoorstelbaar.
Van Death to Smoochy was dat te verwachten. Dit soort films halen zowiezo niet veel prijzen binnen en de film werd na 2 weken al uit de bios gehaald. Maar voor insomnia (cinematography maybe?) en voor OHP had ik toch wel iets verwacht.
EmDee
Online Film Critics Society Awards
2003 Nominated OFCS Award Best Actor for: One Hour Photo (2002)
Golden Satellite Awards
2003 Nominated Golden Satellite Award Best performance by an Actor in a Motion Picture, Drama
for: One Hour Photo (2002)
lindastuurman
nee, maar nu nog een keertje winnen. En een Oscar erbij staat toch heel anders dan elke andere prijs (logisch, de naam is anders, maar ik bedoel qua status)
Agony
- 1985 berichten
wat een wazige film was dit zeg. Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden. Norton deed het wel aardig, maar Williams vond ik toch wat minder... 3 sterren.
neo
''How do you like that''? een enorm leuke film met enorm veel komsiche scenes. Vanaf de eerste minuut is het een enorm komisch verhaal met erg leuk over de top acteerwerk van norton en rw. 4 sterren
Moviestar
Ja wat moet ik ervan zeggen er zitten best leuke momenten in maar tegelijkertijd is alles echt heel flauw en erg over de top, hoeft niet in slechte zin te zijn. Als Robin Williams fan keek ik er wel naar uit en daarom viel de film een beetje tegen dat wil zeker niet zeggen dat het een slechte film is. 3.5*
lindastuurman
Eindelijk, na bijna 1 1/2 jaar, te huur en te koop in Nederland. Het is ongelooflijk.
Tuurlijk! Wat dacht jij dan?!
Film is beter dan ik in eerste instantie dacht.t.
En je wist al dat je hem 5 sterren zou geven....
EmDee
En je wist al dat je hem 5 sterren zou geven...
lindastuurman
Ga de film nou maar kijken en oordeel zelf. Dat geouwehoer de hele tijd.
En nu is het ineens 5 sterren geworden ? Spoedcursusje Linda Stuurman gehad ?
lindastuurman
En nu is het ineens 5 sterren geworden ? Spoedcursusje Linda Stuurman gehad ?
Ook interesse in een spoedcursus van mij? Je zal iig veel meer gaan genieten van een aantal films
Hemdale
Aardige film, ik had eerlijk gezegd een beetje meer een kinder film verwacht maar dat viel (gelukkig) toch reuze mee. Ik geef de film 3,5 ster.
lindastuurman
De film is niet voor niets Rated R "language and sexual reference"
Of zoals Robin zei: "We all wanna make a film that we can take our kids to...but this is NOT that movie."
"It was quite fun playing Rainbow Randolph, especially because he can be so nasty...." vul de rest zelf maar in na het zien van de film
jassonn
Heb 'm net gezien.ik vond hem echt top.Vooral Norton laat weer goed zien wat die in huis heeft.Voor mij laat deze film zien dat Robin Williams zich beter bij de komedies kan houden,z'n Thriller uitstapjes vond ik niet zo'n succes.ik geef 'm 4 sterren.
jassonn
de film is van af vandaag (2 september) te huur,betekent dat dan ook dat hij te koop is.of zit daar ook nog verschil in (qua datum)?
lindastuurman
DVD zal niet meteen te koop zijn. Release datum staat nu geplanned voor 10 september, maar zoals zo vaak kan het vorkomen dat het nog even duurt eer dat ie daadwerkelijk in de winkel ligt.
Anyway, hij zou volgende week woensdag in de winkel moeten liggen.
Moviestar
de film viel een beetje tegen dat wil zeker niet zeggen dat het een slechte film is. 3.5*
Na nog maals gezien te hebben verander ik mijn stem naar 5* omdat het gewoon een hele vermakelijke film is!
wackyboy
Na alle slechte recensies dacht ik dat dit weer zo'n film zou zijn die dan eigenlijk heel erg meevalt en zo slecht nog niet is. Maar helaas was dat niet het geval. De twee grote pluspunten van deze film, namelijk het orginele idee en de lekker vuilbekkende Robin Williams werden teniet gedaan door een slechte uitwerking van het idee en een slechte storyline. Viel bijna in slaap op het eind, dus dat zegt wel genoeg.
Zo veel potentieel (vooral qua acteurs) en dan toch zo'n slechte film maken. Dat is dan weer een prestatie op zich.
Vond hem best leuk, maar ik had er op de één of andere manier toch meer van verwacht. En ik moet ook zeggen dat ik niet echt onder de indruk van Williams was. Geef mij dan maar OHP. 3*
Hemdale
De recensie in de Veronica gids over deze film was zeer negatief! En zelfs nul sterren van de vijf! Erg overdreven vind ik, zo slecht is de film niet.
neo
Las ik ook. Ik heb zo het idee dat dit gebaseerd is op he feit dat de film een aardige flop was in de bioscoop...

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

The Painted Veil
Drama / Romantiek, 2006

One Hour Photo
Drama / Thriller, 2002
corruptiemoderatorsuccessirish mobduringcreditsstingerchildren's showchildren's entertainer