Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Genre: Misdaad / Komedie
Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran
Releasedatum: 12 november 1998
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels
"A Disgrace to Criminals Everywhere."
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.
- Lock, Stock & Two Smoking Barrels (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Charles
Willie
Barry the Baptist
Eyesolation
Om de één of andere reden ben ik niet helemaal overtuigd van film. De eerste keer zag ik hem op de avant premiére op het filmfestival van Gent. Ik verwachtte er waarschijnlijk teveel van op dat moment. Na een recente herziening kan ik hem al héél wat beter appreciëren maar het is in mijn opzicht nog steeds geen topfilm.
***
Avitas Sibannac
Gisteren voor het eerst gezien en daar ben ik zeer zeer blij om
Heerlijk verhaal (alles zit weer ontzettend goed in elkaar, net zoals in Snatch), erg goed acteerwerk en zeer komisch, goeie dialogen en knap gefilmd.
Ik hou wel van dit soort films
Snatch en deze zijn voor mij evenwaardig, dus krijgt Lock, Stock ook 5 dik verdiende sterren.
Snatch vond ik trouwens na de 2de keer pas echt goed worden. Lock, Stock heb ik net voor het eerst gezien dus wie weet krijg ik nog wel een voorkeur voor één van deze.
Jus-T
Heb slechts 3 á 4 keer een glimlach op m'n gezicht gehad. Weet niet waarom..maar deze film kon me verre van entertainen in de vorm waarin hij zou moeten entertainen.
Tarantino-sfeertje in de film, camera en muziek wel in orde, maar de film opzich..nee.
Voor nu 2,5 sterren, zal hem nog wel eens bekijken.
Geweldig!
Nu 2 keer gezien en het is een supervermakelijke film, ten eerste vanwege het krankzinnige verhaal dat erg interessant en ten tweede door de geweldige personages (Nick de Griek, Rory Breaker, Harry Hakbijl etc.) Voeg daar nog Vinnie Jones aan toe in een fantastische rol en je hebt een topfilm.
Geef er gewoon ***** voor!
Pacino88
Harry Hatchet idd,geweldige rol,die kerel was zelf een topcrimineel en bokser,helaas overleed hij al voor de release.
Deze en Snatch heb ik tijdens mijn Londen stage zo vaak gezien,omdat ik weinig anders boeiends had om te zien.
Ik ben beiden zeker meer gaan waarderen,Lock.. Stock blijft de betere van de 2.
Remi
Ik hou wel van die engelse humor... Echt geweldig, maar op een of andere manier vond ik het wel jammer dat ik eerst 'Snatch' heb gezien, maar een geweldige film...
JP
Iemand nog meer tips qua engelse misdaadfilms in de stijl van LockStock, Snatch, Boondock Saints en Layer Cake???
sinterklaas
Trouwens Gister gekeken en hij was echt leuk joh en grappig, Die britten hebben wel humor.
Enne Sting van The Police kom je ook tegen.
En die namen zijn ook om te lachen:Bacon, Soap, Plank, Hatchet Harry, Rory Breaker, Dog en Nick the Greek.
5,0
animalkrullie
Heerlijk, wat een kei van een film.
humor, aktie in volle vaart, heerlijk.
mafiabaas
Echt te meester gewoon!
voor de zoveelste keer gekeken en blijft nog steeds grappig en leuk om te kijken, net zoals bij Snatch. Allebei de films van 4.5* verhoogd naar 5* omdat deze films niet vervelen bij mij en steeds grappig blijft en natuurlijk ook gewoon erg goed zijn.
fox_bert
geweldige film, ertg grappig om alle ontwikkelingen te zien. de een nog bizarrer dan het ander.
vooral de ontknoping is heerlijk gevonden. een 5
mikoz
Inderdaad , heb de film ook weer in mijn top 10 staan.
Geweldige film gewoon.
Ronnievb
Eergister toch maar voor gaan zitten en gekeken; Erg leuke film met meer dan grappige momenten, leuke pottwisten en een meer dan leuk einde. Jammer genoeg kon ik geen bal verstaan van dat vreselijke accent (probeer doorgaans zonder ondertitels te kijken). Ben benieuwd naar Snatch.
Respekked
kijk die wel met ondertitels. het gelul van de 'gippo's' zul je anders compleet missen.
SuperSideSwipe
Goede film, heb me best vermaakt.
Het ligt erg in de stijl van Snatch, alleen moet ik zeggen dat Snatch wel vele malen beter is dan deze film.
Toch weer lekker warrige verhaallijnen die door elkaar heen lopen, en elkaar op een gegeven moment kruisen.
Knap stukje schrijfwerk weer.
Beste aan deze film is de leuke personages die erin voor komen. O.a. Vinny Jones en Jason Statham waren weer uitstekend bezig.
Net geen 4,
daanos;
een super vette film, net als bij snatch, ik HOU van engels accent
heerlijk gewelddadig en zo hoort dat, en natuurlijk ook de complimenten voor het geweldige acteerwerk
4.5 sterren
orbit
- 12092 berichten
Waar ik snatch nog erg amusant vond, vind ik deze eigenlijk redelijk slap. Niets meer dan een britse ripoff van tarantino
gorelover
Leuke film met dito dubbeldvd.
Heb deze film net als snatch in london gezien, en gezien dat het publiek uit zijn dak ging.
1 van de weinige films die ik vaker kan zien. Blijft interessant.
De dubbeldvd van deze film biedt bijzonder veel aardigheden, vooral het pokerspel wat je kunt spelen is erg leuk.
Het enige kleine minpuntje vind ik het einde. Loopt het goed of slecht af.
youri_bonito
"If the milk turns out to be sour, I ain't the kind of pussy to drink it!". Prachtig!
Kageta
Gaaf verhaal en nog vettere setting vooral de engels accenten vind ik prachtig net als de dialogen
boerenpummel
Toch vind ik het vreemd dat je deze 0,5* geeft en Snatch 5*, kan me moeilijk voorstellen dat als je Snatch goed vindt, je Lock Stock waardeloos vindt.
orbit
- 12092 berichten
Dat was in het begin toen ik sowieso films veel te laag inschatte
Maar hij komt toch echt niet verder dan een 2 bij mij, ik ga niet meehelpen het gemiddelde van deze overschatte film nóg verder bij te schroeven, mag van mij zeker een halve punt omlaag.. Net als zoiets flauws als the boondock saints, dat soort films horen echt niet in een top250
(snatch misschien ook niet, maar dat is een persoonlijke favoriet van mij
boerenpummel
Lock Stock is een persoonlijke favoriet van mij.
Vooral bij de 2e keer kijken vond ik hem geweldig. Voor mij de Britse evenknie van Pulp Fiction.
Rinky
Echt een geweldige film, heb hem inmiddels al meerdere keren gekeken maar hij blijft echt top! Vooral de platte engelse humor en de types zijn perfect.
justR
Geweldige film al zo vaak gezien en zo vaak met een heerlijk gevoel bekeken
Riddick
Net gekeken.. (terwijl ik hem al 2 maanden terug gekocht heb).. Moet zeggen dat ik hem beter vond dan verwacht..
Vond Jason Statham zoals altijd goed in zijn rol.. Verder hele vette humor.. En een geweldige einde
JorritS
Geniale film! Heb dubbel gelegen van de humor en het Engelse accent
En wat een einde! 4,5*

Misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' van Guy Ritchie vanavond (8 juni) op Veronica

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000