• 9.378.960 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

avatar van Eyesolation

Eyesolation

Om de één of andere reden ben ik niet helemaal overtuigd van film. De eerste keer zag ik hem op de avant premiére op het filmfestival van Gent. Ik verwachtte er waarschijnlijk teveel van op dat moment. Na een recente herziening kan ik hem al héél wat beter appreciëren maar het is in mijn opzicht nog steeds geen topfilm.

***

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Gisteren voor het eerst gezien en daar ben ik zeer zeer blij om

Heerlijk verhaal (alles zit weer ontzettend goed in elkaar, net zoals in Snatch), erg goed acteerwerk en zeer komisch, goeie dialogen en knap gefilmd.

Ik hou wel van dit soort films

Snatch en deze zijn voor mij evenwaardig, dus krijgt Lock, Stock ook 5 dik verdiende sterren.

Snatch vond ik trouwens na de 2de keer pas echt goed worden. Lock, Stock heb ik net voor het eerst gezien dus wie weet krijg ik nog wel een voorkeur voor één van deze.

avatar van Jus-T

Jus-T

Heb slechts 3 á 4 keer een glimlach op m'n gezicht gehad. Weet niet waarom..maar deze film kon me verre van entertainen in de vorm waarin hij zou moeten entertainen.

Tarantino-sfeertje in de film, camera en muziek wel in orde, maar de film opzich..nee.

Voor nu 2,5 sterren, zal hem nog wel eens bekijken.

Geweldig!

Nu 2 keer gezien en het is een supervermakelijke film, ten eerste vanwege het krankzinnige verhaal dat erg interessant en ten tweede door de geweldige personages (Nick de Griek, Rory Breaker, Harry Hakbijl etc.) Voeg daar nog Vinnie Jones aan toe in een fantastische rol en je hebt een topfilm.

Geef er gewoon ***** voor!

avatar van Pacino88

Pacino88

Harry Hatchet idd,geweldige rol,die kerel was zelf een topcrimineel en bokser,helaas overleed hij al voor de release.

Deze en Snatch heb ik tijdens mijn Londen stage zo vaak gezien,omdat ik weinig anders boeiends had om te zien.

Ik ben beiden zeker meer gaan waarderen,Lock.. Stock blijft de betere van de 2.

avatar van Remi

Remi

Ik hou wel van die engelse humor... Echt geweldig, maar op een of andere manier vond ik het wel jammer dat ik eerst 'Snatch' heb gezien, maar een geweldige film...

avatar van JP

JP

Iemand nog meer tips qua engelse misdaadfilms in de stijl van LockStock, Snatch, Boondock Saints en Layer Cake???

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ordinary Decent Criminal, Een Ierse film, Ook leuk

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Trouwens Gister gekeken en hij was echt leuk joh en grappig, Die britten hebben wel humor.

Enne Sting van The Police kom je ook tegen.

En die namen zijn ook om te lachen:Bacon, Soap, Plank, Hatchet Harry, Rory Breaker, Dog en Nick the Greek.

5,0

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Heerlijk, wat een kei van een film.

humor, aktie in volle vaart, heerlijk.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Echt te meester gewoon! voor de zoveelste keer gekeken en blijft nog steeds grappig en leuk om te kijken, net zoals bij Snatch. Allebei de films van 4.5* verhoogd naar 5* omdat deze films niet vervelen bij mij en steeds grappig blijft en natuurlijk ook gewoon erg goed zijn.

avatar van fox_bert

fox_bert

geweldige film, ertg grappig om alle ontwikkelingen te zien. de een nog bizarrer dan het ander.

vooral de ontknoping is heerlijk gevonden. een 5

avatar van mikoz

mikoz

Inderdaad , heb de film ook weer in mijn top 10 staan.

Geweldige film gewoon.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Eergister toch maar voor gaan zitten en gekeken; Erg leuke film met meer dan grappige momenten, leuke pottwisten en een meer dan leuk einde. Jammer genoeg kon ik geen bal verstaan van dat vreselijke accent (probeer doorgaans zonder ondertitels te kijken). Ben benieuwd naar Snatch.

avatar van Respekked

Respekked

kijk die wel met ondertitels. het gelul van de 'gippo's' zul je anders compleet missen.

avatar van gotti

Blijft leuk. Coolness ten top.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Goede film, heb me best vermaakt.

Het ligt erg in de stijl van Snatch, alleen moet ik zeggen dat Snatch wel vele malen beter is dan deze film.

Toch weer lekker warrige verhaallijnen die door elkaar heen lopen, en elkaar op een gegeven moment kruisen.

Knap stukje schrijfwerk weer.

Beste aan deze film is de leuke personages die erin voor komen. O.a. Vinny Jones en Jason Statham waren weer uitstekend bezig.

Net geen 4,

avatar van daanos;

daanos;

een super vette film, net als bij snatch, ik HOU van engels accent

heerlijk gewelddadig en zo hoort dat, en natuurlijk ook de complimenten voor het geweldige acteerwerk

4.5 sterren

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Waar ik snatch nog erg amusant vond, vind ik deze eigenlijk redelijk slap. Niets meer dan een britse ripoff van tarantino

avatar van gorelover

gorelover

Leuke film met dito dubbeldvd.

Heb deze film net als snatch in london gezien, en gezien dat het publiek uit zijn dak ging.

1 van de weinige films die ik vaker kan zien. Blijft interessant.

De dubbeldvd van deze film biedt bijzonder veel aardigheden, vooral het pokerspel wat je kunt spelen is erg leuk.

Het enige kleine minpuntje vind ik het einde. Loopt het goed of slecht af.

avatar van youri_bonito

youri_bonito

"If the milk turns out to be sour, I ain't the kind of pussy to drink it!". Prachtig!

avatar van Kageta

Kageta

Gaaf verhaal en nog vettere setting vooral de engels accenten vind ik prachtig net als de dialogen

orbit schreef:

Toch vind ik het vreemd dat je deze 0,5* geeft en Snatch 5*, kan me moeilijk voorstellen dat als je Snatch goed vindt, je Lock Stock waardeloos vindt.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

boerenpummel schreef:

Dat was in het begin toen ik sowieso films veel te laag inschatte

Maar hij komt toch echt niet verder dan een 2 bij mij, ik ga niet meehelpen het gemiddelde van deze overschatte film nóg verder bij te schroeven, mag van mij zeker een halve punt omlaag.. Net als zoiets flauws als the boondock saints, dat soort films horen echt niet in een top250 (snatch misschien ook niet, maar dat is een persoonlijke favoriet van mij )

boerenpummel

Lock Stock is een persoonlijke favoriet van mij. Vooral bij de 2e keer kijken vond ik hem geweldig. Voor mij de Britse evenknie van Pulp Fiction.

avatar van Rinky

Rinky

Echt een geweldige film, heb hem inmiddels al meerdere keren gekeken maar hij blijft echt top! Vooral de platte engelse humor en de types zijn perfect.

avatar van Flipman

Flipman

Weer teruggeplaats in mijn Top-10 !

avatar van justR

justR

Geweldige film al zo vaak gezien en zo vaak met een heerlijk gevoel bekeken

avatar van Riddick

Riddick

Net gekeken.. (terwijl ik hem al 2 maanden terug gekocht heb).. Moet zeggen dat ik hem beter vond dan verwacht..

Vond Jason Statham zoals altijd goed in zijn rol.. Verder hele vette humor.. En een geweldige einde ..

avatar van JorritS

JorritS

Geniale film! Heb dubbel gelegen van de humor en het Engelse accent En wat een einde! 4,5*