• 9.377.356 stemmen

Geregisseerd door: Christian Petzold

Met onder meer: Benno Fürmann, Nina Hoss en Antje Westermann

Gesproken taal: Duits

Plot Wolfsburg

Phillip Wagner rijdt een jongen aan met zijn auto en stopt niet. Hij probeert tegen mensen om hem heen te vertellen wat hij gedaan heeft, maar dat komt er steeds niet van. Na een tijdje lijkt het erop dat Phillip ermee wegkomt, maar dan overlijdt de jongen en een ontmoeting met zijn moeder volgt nu spoedig.

avatar van gotti

Wellicht verwachtte ik een tweede "Die Innere Sicherheit", want echt heel geweldig was deze film van Petzold niet. Niet echt slecht, maar het niveau van bovengenoemde film wordt maar zeer enkel gehaald. De rollen van zowel de man die de jongen aanrijdt (Fürmann), als van de moeder van het slachtoffertje (Hoss) worden erg oppervlakkig en met een geringe dosis emotie gespeeld. Ook het verhaal zelf komt maar moeilijk uit de voeten en als het dan eenmaal een beetje loopt is de film al afgelopen.

Het einde, wat trouwens wel erg deed denken aan plagiaat van eigen werk, was net als bij "Die Innere Sicherheit" erg mooi en het laat je bij deze film niet helemaal met een teleurgesteld gevoel achter (of juist wel natuurlijk...).

Ik neig naar 2,5*, maar ik geef Petzold het voordel van de twijfel en doe er een halfje bij op; 3* dus.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Wat een dijk van een film weer van Petzold! Na Yella en Gespenster weet ook deze film mij volop te overtuigen. Dit is waarschijnlijk zelfs de sterkste van de drie.

Wat mij altijd opvalt aan Petzolds films is hoe goed hij een realistisch tijdsbeeld van de 21e eeuw weet te geven. Kille, van alle romantiek ontdane stads- en plattelandsbeelden en personages die al hun emoties voor zich houden. Regie en cameravoering zijn ondanks de onvermijdelijke zakelijkheid lekker fris en fruitig en het plot is gewoon erg sterk (erg veel overeenkomsten met Yella trouwens).

Jammer toch dat Petzold hier op MovieMeter wat onderbelicht is en ook onder de weinigen die z'n films wel kennen niet bepaald hoog scoort. Zou 't gewoon aan mij liggen dan?

Mijn volgende Petzold wordt Die innere Sicherheit, waar ik ook zeer goede verhalen over heb gehoord. Jammer dat daar nog geen subs voor te vinden zijn. Desnoods ga ik mijn kennis van de Duitse taal eens serieus op de proef stellen.