• 9.374.524 stemmen

The Invisible Maniac (1990)

Komedie / Horror | 86 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Adam Rifkin

Met onder meer: Peter Noel Duhamel, Melissa Moore en Debra Lamb

Plot The Invisible Maniac

"The new physics professor has a disappearing act that's a real scream."

Een gestoorde wetenschapper ontwikkelt een serum dat hem onzichtbaar maakt. Hij gebruikt het om iedereen die hem in de weg staat te terroriseren.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

1316 stemmen op Imdb en hier geen enkele? Dan moet ik eens dringend deze film zien!

avatar van ipman-99

ipman-99

"The New Physics Professor Has A Disappearing Act That's A Real Scream." ... " !!!

Fantastische Horror -Komedie !!! Heerlijk gewoon ... van dit soorten films werden er zoveel gemaakt

in die gouden periode met die gouden sfeer ! Een leraar die zichzelf onzichtbaar maakt en wraak

neemt op zijn school ! Dit gaat gepaard met over the top schitterende overdreven scènes !

Gestoord filmpje met een flinke scheut naakte grieten en op Horror gebied mogen we ook niet

klagen ! Alles is zo met een vette knipoog gebracht !!!

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Meh was leuk

avatar van Basto

Basto

• 11939 berichten

Deze komt in december uit in 4k uhd bij Vinegar Syndrome.

avatar van robertinho

robertinho

Krankzinnige film. Als ik hierboven nog één genre toe zou mogen voegen dan zou het 'erotiek' zijn. Ben best wat gewend van die 80s films, maar deze ging nog een tandje verder. Wel gelachen.

"Die, you invisible jerk!"

avatar van Kondoro

Kondoro

"I was inexplicably drawn to the girls locker room.”

Haha, echt een heerlijke pulp was dit zeg. Valt me echt op dat deze film helemaal onbekend onder de radar leeft als ik heel eerlijk moet zijn. Er zijn enkele gebruikers waarvan ik wel had verwacht dat ze deze film hadden gezien. Ik vond het echt geweldig. Ik heb van de week de film ‘The Invisible Man’ gezien, die film deed me niet zo veel maar dat kwam sowieso door het jaartal waar hij uit komt. Deze film is eigenlijk een hele leuke parodie op die film, met een grote bak humor (die soms ook helemaal niet bewust lijkt over te komen), een volle lading erotiek en maar een vleugje horror. En het neemt zichzelf totaal niet serieus.

Ondanks dat de film gewoon ook volledig B-matig over komt, is de cast gewoon wel echt geweldig. En de film bestaat eigenlijk niet uit een hele grote cast. Want ondanks dat de film zich op meerdere locaties afspeelt wat toch veel mensen zou moeten vragen, ben je eigenlijk alleen opgescheept met Noel Peters als Kevin Dornwinkle de geschifte professor. Die het overigens heel leuk deed, en het typische lachje uit het origineel van ‘33 ook prachtig na kon doen. Voor de rest kent de film eigenlijk alleen maar een kleine klas, van zo'n 10 leerlingen of misschien wel minder, en de nogal hitsige maar, wel prachtige directrice mrs. Cello (Stephanie Blake). Wel komisch dat Rifkin de dames uit deze film ook de meest foute Playboy namen gaf. Neem bijvoorbeeld een Bunny, of Vicky. Prachtig.

Toch prachtig dit. We volgen Kevin Dornwinkle, een professor die probeert een onzichtbaarheid serum te produceren maar, hier klaarblijkelijk in faalt. Wanneer hij uitgelachen wordt door verschillende mede-professoren draait hij door en vermoordt er vier, heel slecht ook hoe dat ging, en echt bloederig werd het nergens. Hij kwam terecht in een inrichting waar hij op mysterieuze en makkelijk manier weet te ontsnappen, en nu terecht komt op een rustige middelbare school met een nogal moeilijke klas. De kinderen pesten hem, en hij is gedreven het serum af te maken. Eenmaal na een succesvolle test, test Kevin het ook op zichzelf uit, en gaat bijvoorbeeld naar een meid in haar slaapkamer en trekt vervolgens haar nachtjapon naar beneden. Ondertussen wordt hij wel steeds meer gepest, en na het bespieden van de dames tijdens het douchen, en meer haat, wordt hij door mevrouw Cello heel slecht gechanteerd als hij geen seks met haar wil, waarna ha na een rustige kusscene haar neersteekt, en hij doordraait en vervolgens alle leerlingen en personeel één voor één vermoordt, wel onzichtbaar en met zijn gemene lachje. Wat resulteerde in een leuke soort-van-revenge film, al mis ik wel wat extreme gore.

Want ik denk persoonlijk, als Rufkin meer gore erin had verwerkt dat de film nog een heel stuk beter was. Het laten stikken van één van de dames d.m.v. een brandblusslang is dan niet echt iets waar je op zit te wachten. Al probeert hij het nog enigszins interessant te maken, door ervoor te zorgen dat elke meid voordat ze vermoord worden, hun topje af wordt gerukt door Kevin. Eigenlijk was er maar nauwelijks een scene zonder naaktheid, leuk voor de echte fans maar, na een tijdje ken je het wel. Dat heb ik in ieder geval. Al zijn de borsten wel in alle vormen en maten.

Er zit niet echt een verhaal in de film, je krijgt wel een leuke introductie waarbij Kevin met een microscoop zijn buurvrouw zit te bespieden die haarzelf aan het uitkleden is op muziek, wat eigenlijk direct de toon zet voor deze film. Alleen daar blijft het wel echt bij verder. Qua gore is de film ook niet heel bijzonder, en daar faalt het regiewerk van Rifkin wel een beetje. Als Kevin namelijk iemand naar beneden gooit (ik ben zijn naam alweer vergeten), valt hij op een auto. Maar eenmaal belandt op de grond lijkt het wel alsof zijn hersenen uit elkaar zijn gespat. Dat is wel de gore die je overigens mag verwachten, en ondanks dat het echt niet slecht is, had het misschien met vlagen wel wat extremer gemogen, bijvoorbeeld bij de dames.

Ondanks dat alles blijft dit wel echt een hele vermakelijke zit. Al is dit gewoon niet echt bepaald een heftige horrorfilm, en mag je het bijna een soft-porno film noemen. Zeker als Rifkin aan het werk gaat met mevrouw Cello in haar directiekamertje, dat leekt wel een opener voor een hele slechte pornofilm. Toch blijft het allemaal echt heel vermakelijk, en kon ik er echt wel om lachen. Dat was belangrijk, want de tijd vloog voorbij. En zo is dit pareltje goed bewaard gebleven, met prachtige dames en prachtige scenes, vermaakte ik me behoorlijk. En misschien vervult deze film precies de vragen en gedachten die je kan krijgen bij het origineel. Heel stiekem .

avatar van Fisico

Fisico

Haha, wel een leuke openingsscène van die kleine die met zijn telescoop naar zijn naakte buurvrouw kijkt. Wat volgt zal hem nog lang tekenen. Niet moeilijk dat je er totaal seksueel gefrustreerd uitkomt. Neem daar het gevoel van failure als nutty professor en je krijgt een dodelijke mix.

Eng is het niet, dan ben je binnen het genre beter af met Hollow man met Kevin Bacon, niet dat die dan eng is maar soit. Het is vooral luchtig en grappig, een beetje erotisch getint ook en dat laatste zal vooral het opzet geweest zijn.

Pulp van de bovenste plank, slecht acteerwerk en nog meer van dat, maar best vermakelijk. Er zijn betere eighties horror movies, maar het kan geen kwaad als je er deze ook bijneemt.

avatar van Theunissen

"All our tests show that he's an extremely bright child, bordering on genius. However, as you well know Mrs. Dornwinkle, he's both mentally and emotionally unstable."

Deze Komedie / Horror / Erotiek film werd me tijdens de afgelopen "Horrorfilm Challenge" getipt door "Kondoro" en dat vanwege het hoge naaktheid (van vrouwen) gehalte erin. Ik was eerlijk gezegd wat sceptisch over deze film, omdat flauwe humor niet echt mijn ding is, en ik heb hem daarom tijdens de "Horrorfilm Challenge" zolang links laten liggen, tot gisteravond.

"The Invisible Maniac" is een groteske parodie over een krankzinnige wetenschapper, te weten Dr. Kevin Dornwinkle (Noel Peters), die een formule heeft ontwikkeld om mensen onzichtbaar te maken. In eerste instantie is de formule niet succesvol en wordt hij hard uitgelachen door andere wetenschappers. Maar zodra de formule succesvol is, gaat hij op een middelbare school over tot het open scheuren van damesblouses en zelfs erger, namelijk tot doden!

Hoewel ik "The Invisible Maniac" geen geweldige film vond, is het wel een vermakelijk ouderwetse exploitatiefilm met veel naakt (van acht vrouwen), veel moorden (13 stuks) en flauwe humor (vergelijkbaar met de "Porky's" films uit de beginjaren 80). De film duurt ook maar 83 minuten en heeft met Noel Peters als Dr. Kevin Dornwinkle opzicht een leuke hoofdrolspeler, die ook nog eens een fantastische maniakale lach in huis heeft. De film opent ook met hem, maar dan als een kleine nerd (Kris Russell) met een grote bril, die met een telescoop een jonge vrouw begluurd (Tracy Walker) op haar slaapkamer, die op muziek zich aan het uitkleden is (dan zien we na circa vier minuten ook de borsten en billen van Tracy Walker). Het gaat echter mis als hij betrapt wordt door zijn oude en strenge moeder (Marilyn Adams), die het niet op vrouwen heeft, die hem een jaar huisarrest geeft als straf en ook tegen hem zegt:

"How do you expect to become a scientist if this is how you spend your time!"

Als klap op de vuurpijl lacht ze hem ook uit. We bevinden ons dan 20 jaar later in de tijd, waar Kevin is uitgegroeid tot een volwassene nerdy wetenschapper. Hij heeft een serum ontwikkeld waarmee mensen onzichtbaar kunnen worden en hij wilt dit op zichzelf demonstreren tegenover andere wetenschappers. Helaas verloopt de demonstratie niet volgens plan en blijft hij zichtbaar, waarna hij hard wordt uitgelachen en ook wordt er lachend tegen hem gezegd:

The only thing invisible, Dornwinkle, is your brain!” en "I can still see you, Dr. Dornwinkle!"

Hierbij wordt hij herinnerd aan zijn lachende moeder en knapt er iets bij hem en vermoord hij vier wetenschappers en wordt hij afgevoerd naar het gekkenhuis. Dat komt ook op het nieuws, waarbij er verslag wordt gedaan door een nieuwslezeres (Dana Bentley), die we daarna nog eens terug zien op het einde (in de laatste minuut) en dan ook topless.

We bevinden ons daarna zes maanden in de tijd, waarbij we Kevin zien ontsnappen uit het gekkenhuis en daarna bevinden we ons twee weken later in de zomer op een middelbare school en zijn we 14 minuten verder in het verhaal en begint de film eigenlijk echt. Op de school maken we in een klaslokaal kennis met acht scholieren (het zijn ook de enige scholieren in de klas), te weten Vicky (porno-actrice Savannah), Gordon (Rod Sweitzer), Bunny (Melissa Moore), Chet (Robert R. Ross Jr.), Betty (Debra Lamb), Bubba (Eric Champnella), Joan (Kalei Shallabarger) en April (Gail Lyon), die te horen krijgen van de directrice, te weten Mrs. Cello (Stephanie Blake), dat hun natuurkundeleraar, te weten Mr Frankis, overleden is en ze zegt daarover ook:

"Mr. Frankis, our physics teacher, died last week. Mr. Frankis unfortunately choked to death on a sandwich. A barbecue beef sandwich."

Natuurlijk is er wel een vervanger en dat is Dr. Kevin Smith, oftewel Dr. Kevin Dornwinkle, die een andere naam heeft aangenomen. De acht scholieren vinden hem waar een rare kwibus en besluiten daarom grapjes met hem uit te halen, niet wetende dat hij daar niet tegen kan.

Hoewel de klas maar uit acht scholieren bestaat (vijf meiden en drie jongens), hebben ze toch cheerleaders (oftewel de vijf meiden) en die zien we na circa 18 minuten bezig in het gymlokaal en daar maken we ook kennis met de achterlijke schoonmaker Henry (Jason Logan), die niet kan praten. Natuurlijk gaan de meiden zich daarna na circa 22 minuten douchen, waarbij ze zowel begluurd worden door Chet (die het wel maar heel eventjes doet), die de vriend is van Bunny, en Kevin en de laatste wordt daarbij betrapt door Mrs. Cello, die wel niet boos op hem is en ze geeft hem ook het adres van April, omdat zij privéles nodig heeft voor hogere punten.

Natuurlijk gaat Kevin ook verder met zijn onzichtbaarheidsserum (welke hij o.a. test op een konijn), waar hij op een gegeven moment succesvol in is en dan zegt hij ook maniakaal lachend:

"God... and they dared to laught at me. Me, the greatest scientific mind of all time!"

Natuurlijk gebruikt hij het onzichtbaarheidsserum ook zelf (hij droomt daarbij ook over de vijf meiden die hij dan naakt in zijn droom ziet) en hij gaat dan midden in de nacht naar April die ligt te slapen in bed. Hij trekt dan het beddengoed omlaag en daarna haar nachtjapon, waarna we na circa 37 minuten de borsten van Gail Lyon zien. Opzicht een leuke manier om zo het onzichtbaarheidsserum te gebruiken.

De dag erna moeten de scholieren een test doen van Kevin, waarbij ze hem laten schrikken en daarna uitlachen en dat vindt hij natuurlijk niet leuk. Chet moet daarna naar Mrs. Cello, maar niet voor straf, maar voor seks en inruil daarvoor krijgt Chet dan hogere punten. Geen slechte deal We zien dan ook na circa 43 minuten voor het eerst de mooie en flinke borsten van Stephanie Blake. Daarna zien we de cheerleaders (de vijf meiden) na circa 45 minuten naakt in de kleedruimte, waarna ze zich gaan douchen en daarbij worden ze dan bekeken door de onzichtbare Kevin, die ook één van de meiden in de billen knijpt.

Kevin moet daarna naar de nymfomanendirectrice Mrs. Cello (die in sexy doorzichtige zwarte jurk in een bureaustoel zit) die hem probeert te verleiden en tegen hem zegt:

"I find you extremely attractive. We're both adults. I have needs. You have needs. It's lonely at the top. Do you understand me?"

Ze laat ook haar borsten aan hem zien na circa 53 minuten en duwt zijn gezicht erin. Maar Kevin moet daar niets van weten, waarna Mrs. Cello boos wordt en dreigt om de politie te bellen (ze heeft namelijk een spuit bij hem gevonden, waarmee hij het onzichtbaarheidsserum inbrengt in zijn arm, en denkt dat hij drugs gebruikt). Kevin geeft haar dan haar zin, maar tijdens het kussen steekt hij haar dood na circa 54 minuten met een brievenopener.

Vanaf dan verandert de film ook van een Komedie naar Horror (als je het zo mag noemen) en zeker als de scholieren nog een grap met hem uithalen met een emmer water op de deur die op hem valt en dat is dan ook letterlijk de druppel die de emmer laat over lopen bij Kevin. Vanaf dan gaat Kevin ook afrekenen met de scholieren en hij doet dat onzichtbaar. De eerste met wie hij afrekent is Bubba na circa 56 minuten, die hij laat stikken in een broodje (net zoals dat met Mr. Frankis gebeurde) en daarna gaat hij achter Betty aan, waarbij hij haar blouse uittrekt. Hij pakt haar in de gang van de school en trekt dan haar BH eraf na circa 57 minuten (dan zien we ook de mooie borsten van Debra Lamb) en zegt dan:

"Torpedoes away!"

Hij wurgt haar dan met een brandslang en gaat dan achter Joan en April aan (die vinden ook het dode lichaam van Betty op de gang) en bij Joan trekt hij ook haar blouse eraf na circa 62 minuten (dan zien we dus de borstjes van Kalei Shallabarger) en verzuipt hij haar met haar hoofd in een vissenkom in een schoollokaal en zegt hij:

"I love to go swimming with bow-legged women."

Bij April (die geschrokken toekijkt) trekt hij vreemd genoeg niet haar jurk eraf, maar hij wurgt haar wel met zijn handen na circa 64 minuten. Daarna zien we Vicky in een kleedruimte zich uitkleden (dan zien we dus de borsten en billen van Savannah) op muziek via een radio met netsnoer, waarna ze zich gaat douchen. Kevin gooit dan na circa 66 minuten de radio in de douche, waarmee hij Vicky elektrocuteert. Daarna begint hij Gordon te slaan (die het lichaam van Vicky aantreft in kledingkluis), die dan vlucht naar het dak van de school en waar Kevin hem laat eraf vallen na circa 69 minuten. Hij valt dan eerst op het dak van een auto en valt dan op de straat.
Dan zien we ook voor het eerst wat gore in de vorm van bloed en hersenen.

Dan krijgen we nog even een rustige overgang te zien, waarbij Chet en Bunny in het kantoor van Mrs. Cello gaan vrijen en neuken na circa 70 minuten en daarbij zien we dan ook de borsten van Melissa Moore en ook het dode lichaam van Mrs. Cello (die Chet en Bunny niet zien). Als ze daarna vertrekken komt Henry het kantoor schoonmaken en vindt hij het dode lichaam van Mrs. Cello op de vloer en probeert hij de politie te bellen. Maar dat lukt natuurlijk niet omdat hij niet kan praten. Ondertussen vinden Bunny en Chet ook het dode lichaam van Vicky en stuiten ze in het gymlokaal op een vluchtende Henry, waarbij ze denken dat hij haar heeft vermoordt. Chet slaat hem dan in elkaar, waarna Kevin Chet in elkaar begint te slaan, maar Kevin verweert zich en tijdens hun gevecht wordt Kevin ook zichtbaar en weten ze dus dat het Kevin is. Kevin zegt dan ook:

"'Tis I, your friendly neighborhood invisible maniac."

Kevin slaat dan alsnog Chet neer en doodt Bunny door op haar hoofd te springen. Als Kevin wegloopt zien we dan ook bloed en hersenen aan zijn schoenen en broek zitten

De film is dan echter nog niet afgelopen, want Chet gaat dan achter Kevin aan met een geweer, waarbij er een gevecht ontstaat in de woning van Kevin en waarbij beiden dan ook onzichtbaar worden. Tijdens het gevecht schiet Kevin Chet zijn hoofd eraf (we zien dan ook het dode lichaam van Chet liggen zonder hoofd als hij weer zichtbaar wordt) en denkt de politie (die achter Kevin aanzitten) dat Kevin zelfmoord heeft gepleegd. Als de politie weer vertrekt en Kevin weer zichtbaar wordt, begint hij maniakaal te lachen en loopt hij weg en zien we daarna in de laatste minuut van de film de nieuwslezeres weer in beeld, die zegt:

"Dr. Kevin Dornwinkle, the noted scientist who recently escaped from the state institution for the criminally insane, committed suicide today in a bizarre turn of events. Under the alias of Dr. Kevin Smith, Dornwinkle taught summer physics to a group of high school students before systematically killing them off, one by one, along with the principal, Carmelita Cello. Dornwinkle's final murder was his own by fatal gunshot to the face. Dornwinkle was..."

Terwijl ze zegt "Dornwinkle was...", wordt de blouse en het jasje van haar af getrokken (dan zien we dus de mooie borsten van Dana Bentley) voor de camera en horen we de onzichtbare Kevin weer maniakaal lachen en is de film na 83 minuten afgelopen en dat is ook een prima tijdsduur voor deze film.

Het verhaal stelt natuurlijk weinig voor (spannend wordt het nergens) en is ook niet bepaald origineel en echt veel van de humor (vaak erg flauw) en horror moet je ook niet verwachten. Visueel ziet het er ook allemaal relatief goedkoop uit en dat inclusief slordige speciale effecten (o.a. slipjes die door de kamer vliegen via nylondraad). De film neemt zichzelf ook niet bepaald serieus, maar kijkt wel lekker weg door het vele bloot (mede te danken aan een handig geplaatst luchtrooster in de douche), de vele moorden en de korte speelduur. Omdat de film uit het jaar 1990 komt, is het bloot ook nog eens naturel en zijn de vrouwen gelukkig nog niet voorzien van siliconen, tatoeages, piercings en andere lichamelijke verminkingen (dat was later in de jaren 90 wel helaas het geval). Hoofdrolspeler Noel Peters deed het best leuk als Dr. Kevin Dornwinkle met zijn maniakale lach en hij is ook de enige uitschieter qua cast.

De rest van de cast stelt weinig voor en fungeert vooral voor de naaktheid (alle vrouwen op Marilyn Adams, de oude moeder van Kevin, na dan) en als slachtvee voor Dr. Kevin Dornwinkle. Echte mooie vrouwen zijn er eigenlijk niet te zien, maar ik had wel een zwak voor de roodharige Stephanie Blake als Mrs. Cello en ik wou dat ik vroeger op de middelbare school in de jaren 80 ook zo'n directrice had Ik moest het helaas doen met een oudere man, waar ik ook soms wel eens op het matje moest komen (ook mijn ouders trouwens), als ik weer eens kattenkwaad had uitgehaald of betrapt werd met spieken (één keer zelfs door hem persoonlijk). Ik nam school destijds niet bepaald serieus

Verwacht niet al te veel (de filmposter zegt eigenlijk al genoeg) van deze Komedie / Horror / Erotiek film, maar "The Invisible Maniac" is wel vermakelijk en zeker voor de liefhebbers van vrouwelijk naakt (borsten en billen), welke veel te zien is.