Genre: Drama / Oorlog
Met onder meer: Bruce Willis, Colin Farrell en Cole Hauser
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 6 juni 2002
Plot Hart's War
"Beyond Courage, Beyond Honor."
Luitenant Thomas W. Hart is een jonge officier die enkele maanden voor het einde van de Tweede Wereldoorlog gevangengenomen wordt. Samen met enkele lotgenoten wordt hij vrijwel meteen naar een Duits gevangenenkamp gestuurd. Daar maakt hij kennis met kolonel William A. McNamara, de leider van de Amerikaanse krijgsgevangenen in het kamp. Na een tijdje geeft McNamara de luitenant de opdracht twee kleurlingen in zijn barak op te nemen. De twee mannen zijn Amerikaanse piloten, maar ze kunnen op weinig sympathie van hun collega's rekenen. Kort nadien wordt er een moord gepleegd en aan luitenant Tommy Hart wordt gevraagd de valselijk beschuldigde te verdedigen.
Col. William A. McNamara
Sgt. Carl S. Webb
Col. J.M. Lange
Pfc. W. Roy Potts
movie*freak
Het is nogal cliché achtig, en niet echt spannend of zo, maar wel goede rollen van wills en farrel.
kazin
Ik zeg een ding: Het beste stukje oftewel: Het best gespeelde stukje uit deze film is het moment dat die 3 russen opgehangen worden en dat die Amerikanen opeens veel respect tonen. ( Dat is nog niet het beste stukje) Het best gespeelde stukje VIND IK dat als die Duitse officier hun allemaal zit uittelachen en zit uit te maken voor honden. Daar moest ik wel om lachen en vooral om het geen hoé ze lachten en niet waarom ze lachten. DIe officier lachtte echt net zon moordlustig iemand en die Amerikanen stonden daar zo van te kijken alsof er niets aan de hand was:P
Travolta_Jackson
Verhaal kwam zeer moeilijk opgang uiteindelijk met moeite afgekeken.
2,0 oa voor de acteerprestaties
GioFunny
matigg , zeer matig.
1 ster omdat dit een van me favoriete genre is .
voel totaal geen angst of spanning bij deze film , wat je wel hebt bij andere ww2 films
G-Guido
Jullie overdrijven, het was best een aardige film. Het was alleen apart om dat in een 2e wereld oorlog achtergrond te zetten.
roytubbergen
Ik vind dit toch echt een zeer matige film. Als je kijkt wat je op papier hebt klinkt het best aardig maar het valt in werkelijkheid vies tegen. Ik hebben Willis ook wel eens veel beter zien spelen. Farrel speelt nog redelijk. Het komt allemaal een beetje ongeloofwaardig over. Het kon mij niet echt boeien. Ze hadden hed veel beter kunnen maken
2,5 *
eduard
Ik heb me niet verveeld onder de film en dat wil zeggen dat die net te pruimen was. 3 sterren
lucdecoster
Alweer een film waar ik sommige zaken vroeger heb gezien bij de film "The Great Escape" van 1963.
Sportingerke
Tja, de mensen die houden van een goed potje schieten en die hopen dat deze film ook vooral het strijdtoneel beschrijft, zullen waarschijnlijk erg teleurgesteld zijn na het bekijken van deze film.
Een slechte film was het zeker niet, maar een topper kun je dit toch ook bezwaarlijk noemen.
De contacten tussen geallieerden en nazi's komen me nogal onrealistisch over (kan me moeilijk voorstellen dat ze elkaar in een echt kamp (en dus niet de filmgemaakte versie ervan) bij wijze van spreken uitnodigen voor een potje koffie) en ook het verhaal heeft niet echt veel om het lijf.
Ook de gruwel die in veel oorlogsfilms wel aanwezig is (en je laat beseffen dat in vergelijking met oorlog mislukkende staatshervormingen geen drama zijn) mis ik toch een beetje in Hart's War.
Verveeld heb ik mij niet en de avond ging rap om.
Ik moet eduard gelijk geven: 3 sterren.
skipy05
heel goede film. heel de film door goed. heel goed gespeeld door Colin Farrell.
koentjje
Weer een oorlogsfilm, maar dit keer zonder al te veel 'harde actie'.
Beviel me onverwacht erg goed! Verder natuurlijk een mooi einde, al zal dat in die tijd toch echt wel anders zijn gegaan..
Ach, zeker geen slechte film
*3,5
Tarkus
Prima film, die zich afspeelt in een gevangenenkamp tijdens W.O. II.
De film toont aan dat zowel de Duitse als Amerikaanse mentaliteit in die tijd niet veel verschilde wat betreft rassenscheiding.
De Duitsers vonden zichzelf Ubermënschen tegenover de Russen, Joden, enz., maar ook de blanke Amerikanen hadden hun rassenhaat, tegenover de zwarte medemens, en of men nu gevangen zat of niet, dat maakte geen verschil uit.
Maar achter dat gegeven, wordt een heel complot opgezet tegen een zwarte gevangene om zo anderen de kans te geven te onstsnappen, hoe dat precies in zijn werk gaat.. dat is aan jullie om het uit te vinden door het bekijken van deze film..
Zeer goede acteerprestaties van zowel Bruce Willis, Colin Farrell, Cole Hauser en Terrence Howard.
En ook zeer realistisch in beeld gebracht.
Puike oorlogsprent.
Rulo
Erg goede film, wel een beetje cliché, maar niet storend...
Goed geacteerd, en wel grappig om Bruce Willis eens een keer niet in een harde actiefilm te zien spelen.
schillies
Was een heel ander soort film als ik verwacht had, maar daarom zeker niet minder goed. Integendeel ... ik vind het een heel sterk verhaal met een prachtige cast en een zeer goed einde.
3,5 sterren
Een film die me deed denken aan 'The Great Escape', al krijg je nooit een goeie sfeer. Het duurt even voor het verhaal in gang schiet. Het loopt pas bij het plegen van die moord. Al is er nooit een vorm van spanning, het verhaal is enorm voorspelbaar. Op zich kan dat niet altijd kwaad, alleen krijgen we niets in de plaats van sfeer, humor, actie, ... Het geheel valt nog wel mee, al ontbreekt er te veel aan om van de film een echt goeie film te maken.
Ondanks de goede bezetting van acteurs veel me deze film tegen. Ik kijk graag naar films waarin Bruce Willis in meespeelt maar in deze vond ik hem zeer irritant spelen.
De film is helaas niet spannend en boeiend en je hunkert al snel naar het einde van de film.
Leland Palmer
Aardige film, maar toch licht tegenvallend. Bruce Willis en Colin Farrell doen het redelijk, maar kunnen veel beter. De film deed mij ook overduidelijk aan 'The Great Escape' denken, maar zo goed als die was deze niet. Bij vlagen wat saai, behoorlijk clichématig allemaal, scénes in de rechtbank vond ik niet echt overtuigend. Het ziet er allemaal wel mooi uit en een paar scénes zijn daarintegen wel goed, maar alles eindigt weer wat voorspelbaar. Redelijk, maar niet meer dan dat wat mij betreft.
lordmars
ik ben totaal geen fan van drama maar ik moet zeggen dat ik deze film wel goed vind, het is geen geweer geknal maar ik zit hem met smaak te kijken!
briek
Sterke acteerprestaties, uitstekende achtergrond, goede filmmuziek en de weinige actiescènes waren zeker de moeite. Het verschil in behandeling tussen Amerikaanse en Russische krijgsgevangenen door de Duitsers wordt hier duidelijk weergegeven maar laat ook zien dat de Amerikanen ook discrimineren. Verder zie je in de film ook duidelijk dan een krijsgevangenenkamp totaal niet hetzelfde was als een concentratiekamp, vooraleer sommige mensen weer denken dat de Duitsers hier weer te menselijk worden voorgesteld. De film was wel te langdradig bij vele momenten echt saai.
JDSsmetje
Mooie oorlogsfilm met topacteurs. Het maakt niet veel onderscheid op anderen in het genre maar kan er best mee door.
Standaard oorlogs/gevangenis/rechtbankdramaaje. Voor de liefhebbers van de Shawshank Redemption. Niet voor mij.
Fixi88
Een zeer aardige film met goede rollen van Willis en Farrel. Maar de film blijft in de middenmoot hangen. Het is er een van dertien in een dozijn. Een verwijzing van Reinbo naar " The Shawshank Redemption" is volledig onterecht. Die film is geweldig op elk vlak waar deze dan op geen enkel vlak is.
cm_punk
Wat een film! En dat Terrence Howard niet wordt genoemd bij de omschrijving vind ik ik apart. Hij had 1 van de mooiste scènes toen hij over de eerste donkere had in het leger.
Me ma zei al: Na deze film valt het pas op, dat er in oude filmpjes geen donkere zaten.
Super goede film, met een einde die indruk heeft gemaakt. Klasse prestatie van Willis, Farrel en Howard.
4,5 ster, omdat ik m in het begin bijna uit wilde zette, maar gelukkig toch bleef kijken!
TrickySmalls
Dit is niet bepaald iets wat je van een oorlogsfilm verwacht.
Erg goed dat ze dit gedaan hebben.
Al met al een geslaagde film die ietwat voorspelbaar is maar toch zeker wel een klasse film is. Rollen van Willis en Farrel zijn trouwens ook prima. Vooral Willis nooit echt in een vergelijkbare rol gezien. Ook de muziek mocht mijn inziens niet ontbreken.
Prima film: 3,5*!
mnrk
Een film die het vooral moet hebben van de sterke acteer prestatie's van Bruce Willis , Colin Farrell en Terence Howard.
Het verhaal is natuurlijk bekend, maar wordt gelukkig op een prima manier gebracht. De combinatie van actie, serieus en een beetje humor komt erg goed over.
Q Jones
Ik had veel verwacht van deze film, maar het viel allemaal net iets wat tegen, en achteraf bleek ook dat ik hem eigenlijk al had gezien in een ver verleden.
Op de een of andere manier kon ik niet mee leven met de personages, het intresserde me eigenlijk ook vrij weinig wat ze deden. Op het begin had ik al zoiets waar moet dit heen en wat gaat het worden. Desondanks de film afgekeken en het einde beviel me dan wel wat meer. Die 2,5 ster die ik geef is echt voor het laatste halfuurtje waar veel in goed wordt gemaakt, maar het is natuurlijk absurd dat een film moet teren op zijn laatste half uur.
Het verhaal is simpel niet boeiend maar wel aardig in beeld gebracht. Het springt ook een beetje heen en weer vooral denk ik omdat de makers te veel wilden in 1 film.
Willis speelt perfect, maar komt veel te weining in beeld. Dat ze hem zo groot afbeelden op de poster is ook zeer onterecht. Farrell doet het ook wel aardig maar heeft er toch wel wat moeite mee of hij was nog onder invloed van dat kan ik niet zeggen. Howard was dan weer wel verrassend goed en dat was ook echt een opkikker voor de film.
Een matig oorlogsfilmpje die je kan kijken maar een echte aanrader is het niet 1 keer zien was leuk, maar daar blijft het bij. Ook jammer van het te cliche achtige einde.

Je hebt nog maar heel kort de tijd om deze films te bekijken

Intens oorlogsdrama 'Hart's War' met Bruce Willis vrijdagavond 10 mei te zien op televisie

The Hurricane

The Kid
Drama, 2010

Fallen
Thriller, 1998
black peopletweede wereldoorlogkrijgsgevangeneons legeroorlogontsnappentribunal processoldaatmilitary tribunal xenophobia