• 9.373.383 stemmen

Met onder meer: Britney Spears, Anson Mount en Dan Aykroyd

Releasedatum: 28 maart 2002

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Crossroads

"Dreams change. Friends are forever."

Drie meiden uit een klein dorpje in Georgia zijn na hun jeugdvriendschap uit elkaar gegroeid. Ze spreken af om een trip door het land te maken. Onderweg ontmoeten ze een muzikant die hen overhaalt om naar Los Angeles te reizen voor een muziekwedstrijd.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Een behoorlijk lompe film, met het gebruikelijke standaard-verhaaltje en de obligate cutie-momenten voor de tienermeisjes.

Maar toch, en dat moet gezegd worden, is Crossroads niet het sterren-misbaksel waar iedereen het altijd over heeft (die eer blijft nog altijd weggelegd voor Glitter). Uiteraard is het allemaal nogal braaf en suf, maar verder wel een ideaal verhikel voor starpower van Britney Spears. Ze beschikt in elk geval over genoeg acteertalent om zich de hele film staande te houden, en zelfs tijdens de 'emotionele' momenten maakt ze zich niet belachelijk.

Uiteindelijk gaat Crossroads niet ten onder aan het feit dat Britney er in meedoet, maar aan het schamele scenario, de tenenkrommende muzikale intermezzo's en de bijzonder misplaatste twist op het einde. Want uiteindelijk moet Lucy's droom in vervulling gaan, ook al gaat dat ten koste van het geluk van haar vriendinnen. En dat vond ik uiteindelijk nog het meest stuitende aan deze verder volledig ongevaarlijke meisjesfilm.

1.5 sterren.

avatar van Yak

Yak

Ik had dit tijdens het werken op de achtergrond aanstaan, omdat ik toch wel eens wilde zien wat dit nou eigenlijk voor iets was. Oke, een cijfer toekennen zal ik niet, want ik heb de film bepaald niet gevolgd. Laat ik het houden bij wat constateringen.

1) Het bombardement aan scenes waar plotseling een coole gitaarband (of Sheryl Crow, for that matter) te horen is, is echt om steil van achterover te slaan. Zó ongelooflijk fake. En nog kutmuziek ook.

2) Jawel, Ms. Spears mag zelfs zingen in deze film. Komt over alsof het haar niet om het acteren te doen is, maar om haar fantastische zangkunsten nog maar eens door 's mans strot te rammen. Andersom geredeneerd: dat de financiers meer succes in deze film zagen wanneer Brit ook een paar keer gewoon een clipje mocht doen op haar eigen muziek.

3) In het laatste kwartier worden plotseling zoveel halfslachtige levenswijsheden op me afgevuurd dat ik bijna schaterlachend onder de tafel gestort ben.

4) Britney is de meest overdreven poeha dramaqueen actrice die ik ooit heb gezien.

Maar oké, dit zijn slechts flarden. Het grootste gedeelte van de film heb ik gelukkig gemist.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

gewoon een lekkere meidenfilm ik kan hier wel naar kijken vooral met zo'n vent erin!!

de scene in de auto was echt wel leuk!!

nu ben ik niet meer zo"n britney fan maar toen wel dus vond ik de film ook beter..

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ene Shonda Rhimes zou zich hebben beziggehouden met het script van deze film. Hoop wel dat men niet al teveel geld op haar rekening heeft gestort, want met zoiets dramatisch kom je als scenarioschrijfster toch niet weg? Want hoeveel kritiek er ook naar Spears gaat, volgens mij ligt het grootste probleem toch echt bij dit dramatisch slechte, wandelende cliché van een script. Zouden er mensen bestaan die deze film zagen en het einde níet zagen aankomen? Lijkt me sterk.

Verder bevat het script van Crossroads de meest waardeloze en oninteressante bordkartonnen personages, die geen moment leuk zijn om te volgen. En als je dan ook nog scènes krijgt als dat bizarre karaoke- optreden, dan is er toch echt wel iets mis met de persoon die dat op papier heeft gekregen. Zelden zoveel irritatieverwekkende scènes in een film tegengekomen, het leek The Sweetest Thing wel. Ook de cast was niet bepaald lekker op dreef, vond enkel het kleine rolletje van Justin Long in het begin nog wel vermakelijk. Maar daar is het positieve ook wel mee behandeld.

1 heel klein sterretje.

Overigens wel een geestig feitje op Imdb gelezen: Robert De Niro, een groot Spears fan, zou acteur Mount hebben overgehaald de hoofdrol te nemen in deze film en heeft hem zelfs geholpen met zijn teksten leren. Zou Mount de beste man nog steeds dankbaar zijn?

avatar van otherfool

otherfool

Echt vreselijk, vooral de onbenullige rol van Catrall. De muzikale intermezzo waren puike voorbeelden van 'plaatsvervangende schaamte'. Spears zelf was eigenlijk nog het bes... minst slechte aan de film.

1*.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Had al wel weer verwacht dat deze in de Flop 100 zou staan.

Ik vind hem niet zo slecht, alleen jammer dat die Britney zo schijnheilig acteerd.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Duidelijk beter dan pakweg een Glitter (Mariah Carey) of een Gigli (Jennifer Lopez), die in diezelfde periode zoveel verschrikkelijke reviews kreeg. Britney Spears was niet eens heel vervelend eigenlijk vond ik, maar voor de rest is het niet een bijster goede film. De notering in de flop 100 is een beetje overtrokken, maar goed...

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Al een hele tijd geleden gezien, ik denk zeker 5 jaar geleden. In mijn beleving geen hoogvlieger, maar zeker gaan slechte film. Toch wel lachen als je je opeens bedenkt, midden in de nacht, aan de dansende spears en dan de film opzoekt en erachter komt dat 'ie in de flop staat. Ach, we kunnen niet alles hebben. Het is gewoon een overdreven meidenfilm met lekker slechte acteerprestaties, over de top drama en een voorspelbaar verhaal en wat tenenkrommende liedjes die soms ''te'' erg bij de film passen. 2,5 ster. Niet van plan om hem her te zien, maar verdient in mijn beleving een dikke 5.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Okee, deze film staat in de flop top 100 maar ik ga je zeggen dat ik het toch echt wel een leuke film. En ik ga je het nog sterker vertellen ..... ik vind dat Brittney Spears hier een redelijk goede rol neergezet heeft. En geloof me, ik verwachtte totaal iets anders. Vooral het stukje waarin ze door haar moeder afgewezen word als ze haar na jaren opzoekt vond ik wel heel goed overgebracht. Dat kwam wel bij me binnen.

Het tempo zit ook lekker in de film want het wordt nergens echt saai of zakt nergens in. Het kijkt allemaal wel lekker makkelijk weg. Ik heb er wel van genoten moet ik zeggen.

avatar van Film Pegasus

Britney Spears is duidelijk geen actrice en kan beter blijven zingen. Niet moeilijk dat er na deze film geen grote filmrollen volgden. De film is duidelijk geschreven voor en deels over Britney Spears en zelfs dan toont de film weinig sfeer. Andere zanger/acteurs hebben al bewezen dat ze beiden kunnen, Britney duidelijk niet.

avatar van The Oceanic Six

Crossroads lijkt me vast een hele populaire film, aangezien ik de eerste in dik 4 jaar ben die hier een bericht bij zet Het is geen film die ik normaal gesproken zou willen zien, maar ik ben momenteel bezig met het bekijken van wat muziekfilms en dan was ik ook wel eens benieuwd of dit filmpje met Britney Spears echt zo slecht is als de score doet vermoeden. Ik heb namelijk geen hekel aan Britney (ze lijkt me vrij sympathiek en is ook echt wel een knappe meid) en ook niet aan haar muziek uit haar beginjaren. Ook al is het formulewerk, het klinkt best wel behoorlijk. Bij de Britney Spears van 10-15 jaar terug voel ik vooral medelijden. Ze werd zo enorm gehyped en geleefd dat het me niet verbaasde als ze in die tijd zelfmoord zou hebben gepleegd of verongelukt was door de paparazzi's . South Park heeft trouwens destijds een hele sterke aflevering over het mediacircus rondom haar gemaakt, maar dat terzijde.

De film Crossroads is wel gewoon kut en dat ligt niet eens zozeer aan Britney. Ze is 1 van de betere actrices in deze film en dat zegt vooral veel over de anderen, want als actrice stelt Britney Spears natuurlijk niks voor. Maar die 2 sidekicks van haar waren echt zo tergend slecht (en zéér irritant), pff. De film is slecht als road trip film, als komedie, als drama en schiet op muzikaal vlak ook tekort. Slechts een paar nummers die vooral als promotie voor Britney zelf dienden en meer is de film eigenlijk ook niet. Maar goed, ik ben natuurlijk ook niet de doelgroep, ik vermoed dat jongere meiden dit best vermakelijk vinden, zeker in die tijd toen Britney de Justin Bieber van toen was.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Na 'Spice World' (1997) moest ik natuurlijk het Britney Spears-vehikel 'Crossroads' (2002) ook eens zien. En ook deze muzikale road trip is weer een fijne brok nostalgie naar mijn onbezorgde jeugdjaren. Eigenlijk niet eens zo slecht als de vele Raspberry Awards (de oscars voor slechte films) van destijds doen vermoeden. Het is een inwisselbaar, voorspelbaar verhaaltje over tienermeiden die elkaar vinden tijdens hun 'reis' van puberteit naar volwassenheid. Vooral de scènes waarin ze in die open auto over de snelweg naar L.A. cruisen, terwijl ze bekende popliedjes van dat jaar meeblèren, zijn best sfeervol. Gewoon onbezorgde tienerlol, met genoeg vroege 00's voor de nostalgische dertiger die ik ben.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Crossroads is een film die wat rommelig verloopt, maar uiteindelijk nog wel een redelijke kern kan invullen. Het is makkelijk om een film waarin Spears de hoofdrol speelt af te branden. Je bent als Spears dan ook een makkelijk doelwit, maar met de media die Spears tegenwoordig krijgt is het nog moeilijk om om dit soort films heen te kijken.

Veel tempo en waarschijnlijk ook de intentie om veel avontuur te beleven, dat vervolgens alleen niet beleefd wordt. We krijgen een soort roadmovie, maar uiteindelijk is vooral het persoonlijke drama van de personages het element dat de voorrang krijgt. Dat zorgt ervoor dat de voortdurend minder interessante zaken naar voren worden geschoven en dat werkt de film wat tegen.

Wel goed, opvallend goed zelfs, geacteerd. Spears draagt de film daadwerkelijk nog, alleen is het avontuur dat ze beleven en de manier hoe ze naar hun destinatie komen gewoon te weinig uitdagend en meeslepend om met plezier te blijven volgen. Je zal de film makkelijk vergeten, maar dat neemt niet weg dat het makkelijk wegkijkt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

In de tijd dat dit vehikel uitkwam was Britney Spears helemaal hot, al was 2002 al wel in een periode dat haar ster tanende was. Haar muziek, daar ontkwam je niet aan (en sommige singles blijven leuk, niet alleen als jeugdsentiment) maar deze film had ik nog niet eerder gezien. En ergens was ik wel benieuwd, sowieso als roadtrip met beelden van de Amerikaanse binnenlanden.

Nou, op dat laatste punt biedt de film af en toe wel wat. Op momentjes sfeervol en de roadtrip komt er aardig uit. Maar verder heel soapachtig, tegen het belachelijke aan en erg matig geacteerd. Op geen enkele manier is dit een goede film te noemen en de film weet ook niet constant te boeien. 1,5*