The Meaning of Life (1983)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Monty Python's The Meaning of Life
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Terry Jones en Terry Gilliam
Met onder meer: Graham Chapman, Michael Palin en John Cleese
Releasedatum: 18 augustus 1983
Plot The Meaning of Life
"It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up."
Het Monty Python team tracht de zin van het leven te doorgronden via een aantal bizarre sketches, die het menselijk leven van geboorte tot dood en daarna doorlopen. Zo is er onder andere een hele dikke meneer die zich bijna dood vreet en een gelovig gezin dat elke spermacel als heilig bestempelt.
Cedric
Mrs. Williams
Nurse #1
neo
toch wat minder dan de andere monty pythonfilms.ik vond alleen chapter 1 en 6a echt leuk .
Ralfke
- 2075 stemmen
Je moet van dit soort (Britse) humor houden, maar dan is deze film ook wel meer dan de moeite waard. Hij zet je aan het denken en is meer dan cynisch! De klassieke vreet- en kotsscene is natuurlijk onvergetelijk! John Cleese & Co. mogen voor deze rolprent ***1/2 incaseren.
Tonyvdb
Dat is volledig waar !!
***' 3,5 op 5 ***'
Yak
Ik vind de introductie, met dat corporatie-schip en de schietende archiefkasten, niet minder dan geniaal. Ook goed dat Python aangeeft het niet meer alleen te hoeven hebben van (briljante) flauwigheden, maar dat ze ook zeer kritisch kunnen zijn.
Yak
Meen je dat nou? Ik ben opgevoed in de wetenschap dat 'spam' gewoon 'zult' betekent. Wat op zijn beurt volgens mij afval-vlees, met allerlei ingrediënten waar je de herkomst niet van wil weten, is.
Yak
Zoals een typisch hollandsche frikandel, dus, met flink wat hoef, tand en haar
Jordy
ook dat klopt Yak
het woord bestond al, er is alleen een sketch waar ik meen Cleese de hele tijd irritant SPAM! SPAM! SPAM! loopt te roepen om één of andere reden
Sjoerd
Ja, dan zitten 2 dames in een groezelig restaurantje, waar alleen maar vikingen zitten
. En dan vragen die dames wat er allemaal op het menu staat, dan krijgen ze van de serveester te horen: Saucage and SPAM / Ham and SPAM / Ham, Saucage and SPAM / SPAM, SPAM, Saucage and SPAM... (etc, etc.)
En dan beginnen al die vikingen het SPAM-lied te zingen
echt superlache...
Mijn favo scetch van Monty Python is die van the Spanish Inquisition. Die is werkelijk geniaal (is alleen uit de serie en niet uit een film, hoor).
Nee, Gilliam
echt superlache...
Yeah! "Spam spam spammmm! Wonderful spammm!". En dan zie je die vikingenboot door de golven klieven.
Klopt, die is echt briljant!
Bottom line: Python is gaaaaaaf!
Mza
- 1924 stemmen
Nobody expects the spanisch inquisition, geniaal
GerwinF
Nobody expects the spanisch inquisition, geniaal
Dacht even dat je het had over The Spanish Inquisition uit History Of The World.
Maar ik weet het weer! Dat die gasten steeds binnen komen stormen
narva77 (crew films)
Hmm dat heb ik gemist dan, ik weet wel dat dat ook een quote is uit Sliding Doors
Mza
- 1924 stemmen

NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is suprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no...
*Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again.
Ik wou dat ze het weer eens uitzenden want je kunt het niet vaak genoeg zien
Yak

Ab-so-luut het toppunt van humor, dit!
EmDee

zeker weten. The Dead Parrot, Nudge Nudge, Ministry of Silly Walks, Don't mention the Germans en The Hungarian Phrasebook.
narva77 (crew films)
Ministry of silly walks ken ik wel!
Maarre Don't mention the War komt toch uit
Fawlty Towers ?
EmDee
Ja, oke Fawlty Towers (ook top). Maar ik bedoelde ook John Cleese.
FisherKing
Fawlty towers is meesterlijk. Wie had hem ook weer op zijn prive site
FisherKing
En de befaamde sollicitatie-scenes.
1) waar het personeel binnenkomt met nummers
2) waar ze de sollicitant vanalles laten doen en op zijn laatst vertellen : de vacature is al vervuld.
EmDee
ja, en volgens mij valt er dan ook af en toe iemand langs het raam naar beneden.
Tonyvdb
nog een heerlijke Python-sketch :
"I'm a lumberjack, and that's ok...
I sleep all night and I work all day.."
en "Confuse-a-cat" en "Bicycle Repair Man"
Ongeëvenaard gewoon.
Sjoerd

"Que??"
-"Don't worry, he's from Barcelona..."
sn@ke
- 2077 berichten
Vrij bizare film met een speciaal soort humor waar je van houdt of juist niet. Sommige delen waren meer geslaagd dan andere. Ik vond dit geen hoogstaande film maar voor de fans van zal het zeker lachen geblazen zijn. Grappige stukken worden afgewisseld met flauwere en bizare scenes. Een kleine drie sterren.
joa
Inderdaad een subliem stuk, ook hoe ze aan hun einde komen. Ik vond die ober echt subliem "come on, follow me, etc...".
Van Monty Python heb ik het hardst gelachen met 'Ministry of Silly Walks' (zeer leuk om zelf op straat te spelen!), die kerel die de kilimanjaro ofzo wil gaan beklimmen maar die alles dubbel ziet, de romeinse keizer in 'Life of Bryan' en vooral Arguement Clinic (dat niemand dit al vermeld heeft!?).
kees
Heerlijk is ook het lied 'Every sperm is sacred' na het katholieke echtpaar dat maar kinderen bleef krijgen.
lukske00
fantastische film.Niet de beste uit de monthy python serie,maar toch de moeite waard.Perfect evenwicht tussen flauwe grappen en de kijk op het leven.
**** 1/2
mijn favoriete sketch van monthy python is dan weer die van de hell's grannies.(ongelooflijk grappig)
bioscoopzaal
Ik had eerlijk gezegd een beetje m'n twijfels bij de film, vooral omdat alle Pythons altijd beweren dat hem maar een beetje hebben afgeraffeld en er niet bepaald tevreden over waren.
Ik had hem daarom eigenlijk nooit gekeken, maar toen ik van de week de 2-disc dvd tegenkwam voor een tientje, heb ik hem toch maar meegenomen.
En zojuist gekeken. En me voor de kop geslagen dat ik zo OERDOM ben geweest om hem nooit eerder te kijken. Want wat een film is me dit! Niet de klassieke Python-humor die we gewend zijn, dus geen hilarische rol-over-de-grond humor van de vorige twee films, maar wel een aaneenschakeling van ronduit fascinerende scetches die al dan niet iets proberen te zeggen over de zin van het leven.
Alle absurditeit wordt trouwens nog eens extra in de verf gezet door de luxe production-design, enorme decors, goede special effects en de geweldige liedjes van Eric Idle.
Ik kan bijna niet geloven dat de Pythons dit geen goede film vinden, de hoogtepunten zijn immers niet bij te houden, van de geweldige proloog tot de ronduit bizarre ontmoeting van een vriendengroep met The Grim Reaper, gewoon het einde.
"And now some images of big cocks to annoy the censors."
BoordAppel
OE! Waar??

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Monty Python and the Holy Grail

Pink Floyd The Wall
Drama / Muziek, 1982

The Blues Brothers
Muziek / Komedie, 1980
sense of lifekomieksatiresketch breaking the fourth wallcultfilmmonty python post-credits sceneduringcreditsstingervignettethe meaning of life anarchic comedy