• 9.370.316 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Michael Winner

Met onder meer: Sophia Loren, James Coburn en O.J. Simpson

Plot Firepower

"The Target: The world's richest man. The Deal: Bring him back alive. The Prize: A million in cash."

Adele Tasca (Sophia Loren) is ervan overtuigd dat haar man, een chemicus, vermoord werd door de rijke zakenman en drugsbaron Stegner. Wanneer zij naar justitie stapt om haar vermoeden te melden, besluit justitie om gangster Sal Hyman onder druk te zetten om Stegner op te sporen. Hyman schakelt op zijn beurt oud-wapenmaker Jerry Fanon (James Coburn) en diens assistent Catlett (O.J. Simpson) in om Stegner voor eens en voor altijd ten val te brengen.

Adele Tasca

Jerry Fanon / Eddie

The doctor Charles Félix

Howard Everett

Dominic Carbone

thunderball

Aardige actiefilm vol met toenmalige sterren (Loren,Coburn en toen nog sportheld Simpson) in een wel zeer overbodig ingewikkeld verhaaltje (met identieke tweeling broers etc.) wat niet veel verder komt dan de gemiddelde TV film.

Eigenlijk is alleen het laatste half uur met veel actie en explosies de moeite waard!

Loren ziet er wel heel stralend uit en Coburn heeft er duidelijk zin in.

Vooruit omdat ik hem als tiener wel goed vond:

3 sterren!

avatar van Quentin

Quentin

Binnenkort op dvd in Zweden:

avatar van Zinema

Ondanks de, voor die tijd, behoorlijke actie, weet deze film nauwelijks te boeien en komt rommelig over. Inclusief sterrencast maar het wordt helaas nergens echt goed. Coburn ten spijt. Gemiddeld.

avatar van Quentin

Quentin

Het verhaal is inderdaad rommelig en te complex ineen simplistische manier (double crosses en de eerder genoemde [spoilers]dubbelganger), maar toch is dit een bijzonder aangename film.

De cast heeft er duidelijk plezier in en dit straalt dan ook duidelijk van het scherm, bovendien houdt regisseur Winner het tempo er goed in en de sfeer lekker ruw. Daarbij komen nog de aangename locaties, het uitstekende camerawerk, de zeer behoorlijke actiescenes en de fijne score van (de mij onbekende) Gato Barbieri.

dikke 3*

thunderball

Hiervan laatst een Japanse promo singel met het hoofdthema op de kop getikt. Erg leuk om te hebben, daar ik het altijd een goed maintheme heb gevonden en er -zo ver ik weet- geen motion picture score LP (en cd) van bestaat.

thunderball

Een week geleden de Amerikaanse blu ray binnen gekregen. Erg goede transfair en zeker de moeite van het aanschaffen waard. Toch stukken vlotter en leuker dan ik mij herinnerde.

avatar van Noodless

Noodless

Tja, matige film ondanks de aanwezigheid van een degelijke cast. Coburn is goed op dreef en Sophia Loren is altijd een pluspunt om te zien. Stijlvolle, mooie vrouw. Eli Wallach is ook altijd leuk om te zien, al heeft hij hier niet echt een grote rol. O.J. Simpson heeft een grotere rol, maar geeft weinig invulling aan zijn rol. Het verhaal is een complex chaotisch geheel dat gelukkig door de actiescènes en de cast nog redelijk qua niveau blijft. Onnodig rommelig aan de kijker gebracht. Je vraagt je af waarom Coburn een tweelingsbroer heeft. Er wordt naderhand niks met deze dubbelrol gedaan. Maar ook het gegeven van de dubbelganger voor Stegner zit te ingewikkeld in elkaar. Daarbij is de reactie en het handelen van Loren ook eigenaardig. Al geeft de slotscène hier wel duidelijkheid over dat ze graag zeer rijke mannen met power heeft. 5/10