Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Irwin Winkler
Met onder meer: Kevin Kline, Kristin Scott Thomas en Jena Malone
Releasedatum: 31 januari 2002
Plot Life as a House
"Seen from a distance, it's perfect."
Wanneer er bij George een dodelijke ziekte wordt geconstateerd neemt hij de zorg van zijn tienerzoon Sam op zich. Voor Sam bestaat het hebben van lol uit drugsgebruik, prostitutie en het ontlopen van zijn vader. Door het bouwen van een huis met Sam probeert George weer met hem in contact te komen.
George Monroe
Peter Kimball
Officer Kurt Walker
Nurse
David Dokos
Veel te oppervlakkige karakters, te veel typisch Hollywood-sentiment momenten en veel te voorspelbaar om goed uit de verf te komen. 2,5*
Bloompje
Ik vond deze film niet zo goed. Volgestouwd met Hollywood clichés. Hayden Christensen overtuigde een beetje...
Pierre1
PS Jena Malone is wel een beetje jong he?
Ach nee.....Kapp is bijna 31, zij is bijna 20, prima toch?
Go for it Kappeuter!
Haha!
Ben het er helemaal mee eens. Ik hoef toch niet te wachten tot ik 50 ben om met een jonge miep te kunnen gaan toch ?
Pierre1
Nee hoor, jong geleerd oud gedaan enne er gaat niks boven een frisse jonge meid! Mijn meissie is 7 jaar jonger dan ik
wavanbuuren
Met name sommige reacties van Kevin Kline vond ik ongeloofwaardig.
En wat doe je als je zoon een mislukte zelfmoordpoging heeft gedaan ?
Beetje vreemd om dat helemaal te negeren. Je zou de jongen op z'n minst professionele hulp aanbieden en het met hem bespreken.
Ik neem aan dat je op een van de eerste scenes in de kleerkast doelt kappeuter? Ik had eigenlijk meer het idee dat het hiet om een potje wurgsex ging dan om een zelfmoordpoging, maar wellicht moet ik de scene nog een herzien.
wavanbuuren
Soms heb je van die films die je gaat kijken om je vriendin een plezier te doen. Zij heeft zin in een avondje snotteren en vindt het leuk om dat samen met haar vriendje te doen. Vaak is dat heel gezellig, alleen heb ik op filmgebied aan het einde van de avond dan zoiets van: Goed, was dit het???
Met dat vooroordeel ging ik ook life as a house in . Het verhaal is op veel momenten natuurlijk redelijk voorspelbaar en behoorlijk zoetjes, maar er zitten toch een behoorlijk aantal minder standaard ingredienten in de film. Hierdoor was de film voor mij zeer kijkbaar en heb ik me deze keer ook op filmgebied prima vermaakt.
Op de hoes wordt het vergelijk gemaakt met American Beauty. Op zich vind ik dat een zwaktebod als mensen dat op hun eigen DVD hoes gaan zetten, maar in dit geval moet ik zeggen dat ik wel iets van het American Beauty sfeertje heb terug gevonden in Life as a house.
Al met al een film die ik best kan aanraden voor iedereen die ook weleens met zijn vriendin een filmpje bekijkt. 3.5 sterren voor deze film die wat mij betreft best iets meer verdiend dan de 61 mensen die hem tot nu toe gezien hebben op MM.
Teskuh17
Wel een aardige film, leuke acteurs, maar verder niet heel erg speciaal ofzo.
Nieke
Zo vaak getwijfeld om te kijken, uiteindelijk toch tegen mijn zin gedaan.
Volgens mij is dit een tip: verwacht niets en hij wordt alleen maar goed!
Super drama film, vooral omdat ik niet van dit genre hou
V
Dit is wat je noemt een echte tearjerker. Heel mooi drama met een erg sterke rol van Kevin Kline. Voor de verandering vond ik Christensen redelijk te pruimen.
Mooie scene dat Kline schijnbaar dood uit zijn bed valt en dat zijn hond hem wakker probeert te likken.
Welverdiende 4*
Jorick
Inderdaad een erg mooie film met emotionele en zelfs grappige momenten. Acteerwerk is ook tip top in orde.
TheRisingSun
Werkelijk een schitterende film! Echt zo eentje die je vastpakt en je pas weer loslaat als de aftiteling is afgelopen. Deze film heeft veel: dramatische momenten,ontroerende momenten en humoristische momenten.
Een mooi verhaal dat goed verwerkt wordt door de acteurs. Het acteerwerk is namenlijk erg goed,van een ieder. Wat wil je ook met zulke acteurs,al zijn ze niet de meest bekende in Hollywood. Maar Kline, Steenburgen,Malone en Thomas zijn toch acteurs/actrices die hun strepen al wel verdient hebben en dat hier ook laten zien in deze film. Ook leuk om Ian Somerhalder (Josh) te zien. Speelt/speelde namenlijk Boone in de nu zo succesvolle serie "Lost".
Heb erg genoten van deze film!
Waku
Heel veel drama verpakt in een twee uur durende film.
Maar wel een film die raakt.
Ookal is het verloop een tikkeltje verspelbaar is de relatie en confrontatie tussen de hoofdpersonen interessant om naar te kijken.
Aanrader.
Moviestar
Geweldig, direct, grappig en ontroerend.
Ik had wel al hoge verwachtingen bij deze film door hoofdrolspeler Kline en deze zijn zeker ingelost. Wat een fantastisch mooie film. Kline speelt erg goed maar ook Hayden Christensen speelt erg sterk vooral de "wat moeilijkere scenes"
Echt een aanrader en het eind is natuurlijk om te janken (in positieve zin). 4,5*
bert_vl
Een sterke en goede film.
Drama is een factor, maar ik heb heel af en toe ook erg moeten lachen. Ontroerend is hij zeker ook.
Idd je moet er niet veel van verwachten, want dat is hij het mooist. Ook ik hou niet van dit genre, maar ondanks dat toch zeker een aanrader.
SSL-Gladiator
Zeer sterke film. Keiharde realiteit, het echte leven. Oerdegelijke acteerprestaties van alle acteurs (zeldzaam). Deze past in het rijtje met o.a. 'American Beauty'.
4,5/5.
XxXDEPPFANXxX
Ontzettende mooie film
Moest bijna huilen op het einde. Ook geweldig geacteerd door Kevin Kline (en de rest van de acteurs deed het ook geweldig)
****
Summerlinda
Dat klopt, hij spuit eerst een snuifbaar goedje op een doek, stopt die in een zakje, snuift er eens goed aan, doet de strop om zijn nek en slaat de hand duidelijk aan zichzelf, niks zelfmoord poging, "gewoon" een experimenterende, geile puber
xenne
mooie film, die soms grappig is maar 't is toch vooral een drama. een film die weet te ontroeren (zakdoeken bij de hand houden is echt wel de boodschap), zonder dat het te sentimenteel gaat worden. wel stoorde ik me soms aan de moraliserende toon (bv. de commentaar over het uiterlijk van Sam). het belangrijkste pluspunt is de cast, erg goeie acteerprestaties , ook visueel zag het er goed uit. de film komt beetje traag op gang, maar 't loont zeker de moeite om te blijven kijken, de voorspelbaarheid stoorde me niet echt. jammer van het late uitzenduur want dit is een film die een groot publiek kan aanspreken vermoed ik ...
Hilarious
Mooie drama film. De acteerprestaties waren zeer goed, zeker van Hayden Christensen en Jena Malone. Voorspelbaar verhaaltje maar daarom zeker niet minder goed, alles ziet er ook heel mooi uit. Leuk om te kijken. Een aanrader in zijn genre. Dikke 3*.
Norma
Om de vergelijking met American Beauty nog maar even aan te halen: dat niveau haalt de film nergens, bij lange na niet. Minder scherp, minder subtiel. Maar daarom kijkt Life as a House nog wel lekker weg. Het is allemaal wat zoet en makkelijk, maar er zitten een aantal mooie en soms grappige scenes in. De wuivende palmbomen en prachtige luchten en ondergaande zon helpen natuurlijk ook wel een handje mee aan de feelgood-factor. Jammer dat het ontroerende einde nogal voorspelbaar is.
Minority_Check
ik had de eerste halfuur gemist want het was best saai
maar daarna werd het echt leuk ik vond het zeer dramatisch
moet hem wel opnieuw huren om te kijken wat er gebeurde precies in het begin.
maar voor wat ik gezien heb was die heel leuk
soom
Mwah. Kristin Scott Thomas neemt volgens mij wel graag rollen aan in dramatisch lange films, zeg. Ik heb bij de ongeveer 3 films waarin ik haar zag nu echt niet het idee dat ik haar zo goed vind. Haar rollen missen iets, ze komt niet goed over. En Love/ Life as a house overtuigt nauwelijks. Goed werk van acteurs Jena en Hayden, en Kevin is wel zo'n beetje goed, maar inderdaad, de lengte van deze film is veel te lang, en dat komt de performance van de acteurs niet ten goede. Een tearjerker (hé, ik gebruik vaktaal!
) hoort volgens mij scherp en snel af te lopen, en de acteurs moeten ook overtuigen tot het einde, wat hier niet echt gebeurd. Als dat wel gebeurd, blijf je er dagen daarna nog aan denken. Zoals ik al ergens zei, (ergens bij de 553 of meer films die ik gezien heb) films lijken allemaal op elkaar en worden om die reden ook met elkaar vergeleken. Als ik de vergelijking trek, vind ik dat deze veel meer lijkt op You can Count on me, dan op American Beauty. Toch 2,5, krap aan een voldoende.
drlina
Acteerwerk is heel erg Goed en film is heel erg leuk om naar te kijken!!

As Good As It Gets

The Phantom of the Opera
Romantiek / Muziek, 2004

Les Misérables
Drama / Avontuur, 1998
californiëouder-kindrelatiehuiskankerjeugddelinquentdrugsscheidenfamiliefired from the jobsecond chanceex-wifewerkloosheidbuilding a house vader-zoon-relatiesecond chances