• 9.374.599 stemmen

Geregisseerd door: Irwin Winkler

Met onder meer: Kevin Kline, Kristin Scott Thomas en Jena Malone

Releasedatum: 31 januari 2002

Plot Life as a House

"Seen from a distance, it's perfect."

Wanneer er bij George een dodelijke ziekte wordt geconstateerd neemt hij de zorg van zijn tienerzoon Sam op zich. Voor Sam bestaat het hebben van lol uit drugsgebruik, prostitutie en het ontlopen van zijn vader. Door het bouwen van een huis met Sam probeert George weer met hem in contact te komen.

avatar van Blindfold

Blindfold

Hele sterke film. Hij brengt je aan het lachen en aan het huilen (maar da's voor mij niet bijzonder; ik ben echt een jankerd).

avatar van dttom

dttom

Geen slechte film maar ik vond het toch soms iets te...

te ... ?

avatar van dttom

dttom

te zoet of te dramatisch af en toe

avatar van Eva

Eva

Niet echt een aanlokkelijke titel.

Jordy

het was inderdaad af en toe wel irritant hoe braaf/zoetsappig/etc de film was... maar toch vond ik 'm wel mooi

avatar van shayed

shayed

Inderdaad geen aanlokkelijke titel, ik denk ook dat de titel en de geringe promotie het succes van deze film onmogelijk hebben gemaakt. De film op zich was best goed met goede tot zeer goede acteerprestaties.***1/2

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Zag een voorstukje en hij greep me meteen aan. Deze ga ik dus binnenkort ff huren.

avatar van Annelies

Annelies

hmm de film was nog maar 15 minuten bezig en ik was al aan het huilen.. Ontzettend ontroerende film

avatar van lorelei

lorelei

hele mooie film. Alleen wat ik heb gezien dan. Wij hebben volgens mij een extra gevoelige dvd-speler, als er maar 1 vuiltje op zit doet hij het niet meer. En gewoon precies de eind-scene deed het niet. Maar het is iig wel een hele ontroerende film.

avatar van andolini

andolini

Ik kende Kevin Kline eigenlijk alleen uit pure komedies, maar hij komt in deze film met zowel grappige als ontroerende momenten perfect tot z'n recht. En geen betere 'girl next door' dan Jena Malone. 3,5*

avatar van amv@123

amv@123

Mooi acteerwerk.

narva77 (crew films)

Indrukwekkende en ontroerende film. Goede rollen van Kline, Christensen, Malone, Scott Thomas en Mary Steenburgen. Leuk dat zij bijna eenzelfde rol heeft als in 'What's eating Gilbert Grape', nl. die van oude vrijster

narva77 (crew films)

Mooie film Kapp? Ik vond em erg mooi!

Zeker mooi.
Kevin Kline en Kristin Scott Thomas spelen erg goed. Wat lijkt Kristin hier oud zeg! Ik herkende haar ook niet meteen door het blonde haar.
En Jena Malone is het perfecte schatje.

De komedie elementen komen in de film niet zo goed tot zijn recht. Het levert hooguit af en toe een glimlach op.
De film kent een aantal oversentimentele scenes. Die Amerikanen zijn daar heel goed in, maar als een nuchtere Hollander denk je al gauw: doe 's normaal!
Er zaten ook een aantal onlogische/ongeloofwaardige scenes in de film. Met name sommige reacties van Kevin Kline vond ik ongeloofwaardig.
En wat doe je als je zoon een mislukte zelfmoordpoging heeft gedaan ?
Beetje vreemd om dat helemaal te negeren. Je zou de jongen op z'n minst professionele hulp aanbieden en het met hem bespreken.

Twee uur vond ik te veel voor deze film. Een half uur korter was beter geweest.

narva77 (crew films)

Tuurlijk, dat is zo, hij is sentimenteel en er zijn dingen op de film aan te merken, maar overall vond ik em mooi.
De komische aspecten zijn minimaal, maar ik vond het ook veel meer een Drama-film.
Inderdaad, het karakter van Kevin Kline is wat vreemd, en wat betreft die zoon:
Ik geloof niet dat die jongen überhaupt openstond voor professionele hulpverlening, laat staan voor hulp van zijn ouders.
PS Jena Malone is wel een beetje jong he?

avatar van Pitbull

Pitbull

Ik vond het een zeer ontroerende film - past voor mij eigenlijk ook wel bij het forumtopic 'Huilen'). Jena Malone was hier toch wel de ideal 'girl next door'. Ik had ook helemaal geen moeite met de sentimentele stukken. Overigens kan ik mij herinneren dat er op de videohoes stond Life/Love as a house, weet iemand hoe dat zit met de titel?

narva77 schreef:

PS Jena Malone is wel een beetje jong he?

Ja, wat wil je daar mee zeggen ?

Jordy

Love as a House is een alternatieve titel (misschien iets om tussen haakjes er achter te zetten?)

kappeuter schreef:

Ja, wat wil je daar mee zeggen ?

Sorry hoor, bedoelde er niks mee. Ik vond Mary Steenburgen minstens zo interessant

Op de koop-dvd en vhs (en waarschijnlijk ook huur) staat "Life/Love as a House". Bij de meeste internetadressen (in Nederland) waar ie wordt verkocht staan ook beide titels. In Amerika is het volgens mij gewoon "Life as a House" en op IMDB ook. Wat mij betreft mag "Love as a House" er tussen haakjes achter ja.

Voila. Mary Steenbergen is die mature mevrouw he ?

narva77 (crew films)

Wat wil je daar mee zeggen?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Dertien-in-een-dozijn-dramafilmpje met een vervelend aantal oversentimentele momenten. De scenes met de conflicten werken op zich nog wel, met name dankzij het acteerwerk, maar in dit type (voorspelbare) films zijn conflicten natuurlijk alleen maar plot-elementen om bijgelegd te kunnen worden, dus elke degelijke scene wordt al snel gecompenseerd met een oversentimentele (en vaak ook ongeloofwaardige) scene. Naarmate de film vordert wordt het alleen maar erger. 2 *

avatar van stinissen

Absoluut niet mee eens dit drama heeft alles , gewoon genieten van deze film. Een film is je om je eigen te vermaken ik denk dat jij gewoon niet van zulk soort films houdt, en alle punten die jij hier boven aangeeft heb ik maar een antwoord op, en dat is het leven.

avatar van Rascal

Rascal

Best mooi verhaal en Kevin speelt goed. Verder ook totaal overbodige scènes zoals die kus richting 'American Beauty', en die buurvrouw-vriendje affaire (hoewel te stomzinnig voor woorden, toverde het wel een lach op mijn gezicht). Verder kwam het wel allemaal traag op gang, maar een groot pluspunt vind ik toch wel dat het niet te sentimenteel werd opgelegd. Een-kèn-net-film.

avatar van John Doe

John Doe

Ik vind het ook een dertien-in-een-dozijn-dramafilm. Met die laatste wens van een huis bouwen en een opstandige zoon, waarvan je weet dat hij zich bekeerd. Nog een paar bijverhalen waar je niet zo erg betrokken bij raakt. Verder best goed geacteerd, en bepaalde scenes raken je wel: 2,5*. Ik moest deze film kijken als proefpersoon in een psychologisch onderzoek. Bleek achteraf dat ik gefilmd werd en dat het onderzoek er o.a. over ging of mannen wel of niet geemotioneerd raken en huilen bij deze film.

avatar van jassonn

jassonn

Mooi verhaal en goed gespeeld. De film wordt net niet te sentimenteel.4*

avatar van jasmyn

jasmyn

Ik vond het een mooie film, dus zeker de moeite waard om naar te kijken !! 4*

De Action ???! Wa's da ?!

avatar van gotti

Een "van alles en nog wat-winkel", met af en toe hele goedkope dvd's...