• 9.474.448 stemmen

Don't Go in the House (1979)

Horror | 82 minuten / 91 minuten (blu-ray)

Genre: Horror

Speelduur: 82 minuten / 91 minuten (blu-ray)

Geregisseerd door: Joseph Ellison

Met onder meer: Dan Grimaldi, Robert Carnegie en Ruth Dardick

Releasedatum: 20 november 1980

Plot Don't Go in the House

"In a steel room built for revenge they die burning... in chains."

Een jonge man wordt opgevoed door zijn gestoorde moeder en houdt er op latere leeftijd ook wat rare eigenschappen op na. Op een avond slaat hij helemaal door en kidnapt een aantal vrouwen, die hij meeneemt naar zijn huis en op gruwelijke wijze vermoordt.

Donald 'Donny' Kohler

Bobby Tuttle (as Robert Osth)

Mrs. Kohler

Kathy Jordan

Father Gerritty

Woman in Street

Girl in Market

Girl in Car

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Don't Go in the House leek me persoonlijk een erg merkwaardige film, wat het eigenlijk ook is, maar die toch iets heel sterks had.
Don't Go In the House is misschien wel de schockerendste films van het rijtje video nasties met "Don't" als begin zin van een titel. De film heeft iets magnifieks en speciaals. Ik had al eerder wat fragmenten gezien van deze film, en toen wist ik echt niet wat dit was. De film maakte mij ook benieuwd.

Uiteindelijk is dit een sterke film die iets speciaals heeft, wat deze film verschrikkelijk goed maakt. Sowieso vond ik die sfeer in dat huis alleen al briljant. De cast doet het zeer degelijk en Dan Grimaldi leverde een vrij indrukwekkende rol af. Ik weet alleen niet wat ik van het personage die hij speelde moet denken. Er zit een brute scene in waar een vrouw vermoordt wordt met een vlammenwerper. Wel raar is dat er een jerrycan benzine over haar heen wordt gegooid maar de vrouw zelf is gewoon gort droog uiteindelijk wanneer Donny klaar is om de vrouw te gaan vermoorden. Maar dat maakt de scene ondanks dat natuurlijk nog steeds cruel. De film is ook goed gemaakt. Lekker sfeertje en er zit lekker wat vaart in deze film. Top filmpje.
4,0.