• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Aldo Lado

Met onder meer: Richard Kiel, Barbara Bach en Corinne Cléry

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot L'Umanoide

"Light years beyond tomorrow..."

Graal wil met behulp van Dr. Kraspin zijn broer verdrijven als de heerser van Metropolis. Met een middeltje dat gewone mensen verandert in supersoldaten verandert hij piloot Golob in de schrik van het volk.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Als liefhebber van SF en slechte films is deze onmisbaar in mijn collectie en ik heb me hem daarom vandaag (samen met Il Mondo di Yor en I Nuovi Barbari) via E-bay aangeschaft.

Interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in deze film: The Humanoid Homepage

avatar van ToNe

ToNe

Goh, Aldo Lado.

Heeft een aantal interessante giallo's op zijn naam staan.

Dit doet me denken aan Starcrash.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Voor liefhebbers van dit sooir Italiaanse pulp...

Aan deze film werkten oa Enzo G. Castellari (second unit director), Gianneto De Rossi (make-up effecten), Antonio Margheriti (special effects) en ook Ennio Morricone (muziek) mee.

avatar van Mug

Mug

Morgen gratis te bewonderen in Worm (R'dam), 19.30 uur. Italiaanse 70s trashpulp, wie houdt er niet van...?

avatar van zombie

zombie

Als die Stormtroopers niet in het zwart waren gekleed, had ik het verschil nooit opgemerkt

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Ik wou hier een commentaar neerzetten maar ik moet eerst Barbara Gibson vermoorden.

avatar van Quentin

Quentin

Technisch gezien eigenlijk lang niet slecht voor een Italiaanse Star Wars rip-off. Zowel visuele effecten als set design zijn behoorlijk classy, veel beter dan Star Crash. Ook de kostuums - met uitzondering van de obligatoire fake Darth Vader - zijn erg goed, vooral de outfits van Cléry die net genoeg aan de verbeelding overlaten.

Overtuigende miniaturen en matte paintings van Margheriti (alleen de rear projection shots zijn vaak ruk) en vlotte actie van Castellari, het grootste probleem is dat het camerawerk erg plat is en de dialogen volledig van de pot gerukt zijn.

Experimentele score van Morricone is als losstaande muziek best cool, maar slecht onder de film gelegd - klopt niks van de timing tussen beeld en geluid. Enfin, bijzonder charmante Italiaanse pulp dus, het was een groot genoegen om dit op 35mm te mogen zien in de CINEMATEKbe.