• 9.374.560 stemmen

Tais-Toi! (2003)

Komedie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titel: Shut Up!

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Francis Veber

Met onder meer: Gérard Depardieu, Jean Reno en André Dussollier

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 25 maart 2004

Plot Tais-Toi!

Ruby (Jean Réno) heeft maar één ding in zijn hoofd: wraak nemen op de man die zijn geliefde vermoord heeft. De altijd pratende Quentin (Gérard Depardieu) heeft genoeg hersenen om toch aardig te zijn, maar is niet moeders slimste. Op een dag ontmoeten de dorpsgek en de moordzuchtige bink elkaar. Zal de aardige Quentin de gewelddadige wraakzucht van Ruby kunnen temperen?

avatar van Hannibal

Hannibal

Wat een heerlijke film is dit. Van begin tot eind supergrappig.

Gérard Depardieu en Jean Reno zijn toppers.

Ik heb nu echt een nieuw genre ontdekt waar ik nooit echt weg van was en dat is "Komedie".

De humor in deze film is erg leuk, en er zit ook nog een beetje aktie in.

Een aanrader (4.5* omdat ik zo gelachen heb)

hier de officiële site. Incl trailer en foto's

Topvermaak!

Ik was eigenlijk op Depardieu uitgekeken. Hij leek een beetje uitgeblust zoals De Niro, maar dit is toch wel weer eens wat nieuws.

Lekker nonsens filmpje. Duurt niet te lang en van mij mag er een vervolg komen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Tegenvaller,

De grappendichtheid lag veel te laag in deze film. De film laat na om daadwerkelijk te spelen met de verschillende karakters van Depardieu en Reno. De humor is vaak niet droog genoeg. Slechts twee keer gelachen, toen Depardieu en Reno uit de gevangenis ontsnapten en ongewild weer terug op bezoek kwamen en toen beiden twee jongens gewillig aan de haal lieten gaan met hun auto.

Ik had het leuker gevonden als dat misdaadverhaal waarin de 2 verzeilen achterwege was gelaten en Depardieu Reno in de vorm van een stalker zou terroriseren. De onafgewerkte, matige actie dient helaas niet als kapstok waar je humor aan kan ophangen. 2,5*

avatar van Movsin

Movsin

Dolle franse komedie, naar het einde toe aan de dwaze kant maar met een Depardieu die de veelzijdigheid van zijn kunnen nogmaals onderstreept. Deed me denken aan de rollen van Pierre Richard, zo veel jaren daarvoor.

Pretentieloos maar aardig.

avatar van ikkie01

ikkie01

Geweldige film. Hier heb ik echt van genoten. Depardieu in een rol die ik van hem nog niet kende en Reno. Nu ja die is gewoon goed maar niet echt grappig. Als duo is het dan wel weer leuk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Harstikke leuk en alles klopt ook helemaal. Eindelijk krijgen we eens de 2 Franse grootmeesters bijelkaar te zien Reno en Depardieu. Depardieu lijkt overgens wel veel jonger dit keer in de film en zet de rol als klunzige overvaller op een hillarische wijze neer en weet ook op een tergende manier het bloed bij iedereen onder zijn nagels vandaan te halen. Daarnaast hebben we Jean Reno en die is ook weer helemaal geweldig. De gevangenisscenes zijn ook heerlijk en alles gaat pas echt los als Reno en Depardieu op de vlucht gaan en zo beleven we de meest lachwekkende en buitengewone dingen. Heb ook dubbel gelegen met die koe-sleutelhangerscene

Verder een heerlijke film. Jean Reno en Gerard Depardieu zijn toch echt koningen!

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Leuk, maar ook goed uitgewerkt.

Erg vermakelijk filmpje met daarin leuke situaties die ook bestaan uit woord grappen.

De eerste helft van het verhaal zit vol met verrassingen, maar op één of andere manier was het laatste half uurtje iets minder leuk en vast houdend als het eerste uur.

Toch wist het mij aardig te vermaken en vond ik Jean Reno (wel bekend bij mij) en Gerard Deparieu (onbekend bij mij) erg leuk gecast!

En omdat het totaal plaatje allemaal vrij origineel overkwam, geef ik het vier sterren!