• 9.373.998 stemmen

Tais-Toi! (2003)

Komedie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titel: Shut Up!

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Francis Veber

Met onder meer: Gérard Depardieu, Jean Reno en André Dussollier

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 25 maart 2004

Plot Tais-Toi!

Ruby (Jean Réno) heeft maar één ding in zijn hoofd: wraak nemen op de man die zijn geliefde vermoord heeft. De altijd pratende Quentin (Gérard Depardieu) heeft genoeg hersenen om toch aardig te zijn, maar is niet moeders slimste. Op een dag ontmoeten de dorpsgek en de moordzuchtige bink elkaar. Zal de aardige Quentin de gewelddadige wraakzucht van Ruby kunnen temperen?

avatar van Hannibal

Hannibal

Wat een heerlijke film is dit. Van begin tot eind supergrappig.

Gérard Depardieu en Jean Reno zijn toppers.

Ik heb nu echt een nieuw genre ontdekt waar ik nooit echt weg van was en dat is "Komedie".

De humor in deze film is erg leuk, en er zit ook nog een beetje aktie in.

Een aanrader (4.5* omdat ik zo gelachen heb)

hier de officiële site. Incl trailer en foto's

avatar van Cheater_88

Cheater_88

Dit is echt een leuke humor.

Iedereen moet deze film zien.

4.5

avatar van The Eye

The Eye

Erg genoten van deze film, het verhaal is weliswaar flinterdun, maar de montage is zeldzaam goed, vlotte supergrappige film, met name Depardieu speelt een leuke rol.

avatar van lukske00

lukske00

ja deze moet iedereen gezien hebben(kdenk ni da veel mensen deze film kennen)

avatar van Freak

Freak

Hannibal, dan moet je meer Franse Komedie kijken. Echt geweldig soms. Als je deze leuk vind moet je zeker naar Crime Spree gaan kijken, en ook Yamakasi is best aardig, niet zo goed als Crime Spree hoor maar ook goed te doen.

avatar van Freak

Freak

2 van mijn favoriete acteurs in 1 film!

avatar van Justice4All

Justice4All

Deze film is dommer dan "Dumb and Dumberer..."

3,5***

avatar van Gehenna

Gehenna

Een geweldige Gerard Depardieu en Jean Reno in de hoofdrollen uiterst vermakelijke actie komedie krijgt een 4*

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Hardstikke leuke film, zoals bijna alle Jean Reno Films. Kijk ook eens naar:

Leon,

Wasabi,

For Roseanna,

Les Visiteurs en de Engelstalige remake hiervan:

Just Visiting

Allemaal films, die het bekijken en her-bekijken zeer zeker waard zijn.

Deze Tais Toi (ik heb hem trouwens onder de titel: Shut Up) is dat trouwens ook.

avatar van jujupiler

jujupiler

Ik vond die film fantastisch! Ik heb die in de bioscoop gezien en iedereen zat altijd te lachen. Het verhaal is natuurlijk grappig maar ook aardig en de acteurs waren uitstekend! Bovendien was de muziek heel goed (de muziek was zo grappig als de film). De speciale effecten waren goed gemaakt... zoals de film eigenlijk.

avatar van nikita_6

nikita_6

Wat een heerlijke komediefilm. Deze film bewijst weer wat Reno en Depardieu kunnen. De karakters worden op een dramatische manier vertolkt wat absoluut past in het plaatje. Zeer leuke maar vooral dynamische film.

avatar van climaxx

climaxx

• 2041 stemmen

Net gezien en ik heb genoten! Grappige film met 2 hele goede acteurs.

avatar van Sander88

Sander88

Meest lachwekkende film voor mij die er is.

Super droog maar zeer geslaagd.

avatar van Taatjje

Taatjje

ookal bergrijp i er geen bal van, toch vind ik het grappig!! Het is de leukste komedie die ik ooit heb gezien!

5!!

avatar van Ronnuz

Ronnuz

Leuke Franse komedie, hou wel van dit genre. Goede acteurs ook natuurlijk

avatar van Andrea99

Andrea99

Die Quentin is echt geweldig! Super geacteerd & zeer grappig.

*4,5

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Prachtig samenspel van Reno en Depardieu!

Eén van de leukste komedies van de laatste jaren.

Een dikke 4!

avatar van lykathea

lykathea

Een erg leuke, onderhoudende film. Vooral het begin vond ik hilarisch.

Inderdaad een erg goed koppel die Depardieu en Reno.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

brucecampbell schreef:

Prachtig samenspel van Reno en Depardieu!

Eén van de leukste komedies van de laatste jaren.

Een dikke 4!

Helemaal mee eens, deze komedie is niet alleen fantastisch vanwege de grappen.

Ook vond ik hem zeer ontroerend vanwege de sulligheid van Depardieu.

Fantastisch

Topvermaak!

Ik was eigenlijk op Depardieu uitgekeken. Hij leek een beetje uitgeblust zoals De Niro, maar dit is toch wel weer eens wat nieuws.

Lekker nonsens filmpje. Duurt niet te lang en van mij mag er een vervolg komen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Tegenvaller,

De grappendichtheid lag veel te laag in deze film. De film laat na om daadwerkelijk te spelen met de verschillende karakters van Depardieu en Reno. De humor is vaak niet droog genoeg. Slechts twee keer gelachen, toen Depardieu en Reno uit de gevangenis ontsnapten en ongewild weer terug op bezoek kwamen en toen beiden twee jongens gewillig aan de haal lieten gaan met hun auto.

Ik had het leuker gevonden als dat misdaadverhaal waarin de 2 verzeilen achterwege was gelaten en Depardieu Reno in de vorm van een stalker zou terroriseren. De onafgewerkte, matige actie dient helaas niet als kapstok waar je humor aan kan ophangen. 2,5*

avatar van Moreau

Moreau

goede komedie, depardieu speelt uitstekend.

avatar van Movsin

Movsin

Dolle franse komedie, naar het einde toe aan de dwaze kant maar met een Depardieu die de veelzijdigheid van zijn kunnen nogmaals onderstreept. Deed me denken aan de rollen van Pierre Richard, zo veel jaren daarvoor.

Pretentieloos maar aardig.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

Depardieu was voor mij 'n onbekende maar nadat ik deze film heb gezien heeft hij z'n stempel wel achtergelaten

'n Geweldige franse comedy

Deze film wilde ik in eerste instantie alleen al zien voor Jean Reno

maar die 2 samen zijn heel erg goed in deze film

zeker 'n must see als je van het genre houd

avatar van ikkie01

ikkie01

Geweldige film. Hier heb ik echt van genoten. Depardieu in een rol die ik van hem nog niet kende en Reno. Nu ja die is gewoon goed maar niet echt grappig. Als duo is het dan wel weer leuk.

avatar van Cornpop

Cornpop

Heb erg gelachen om deze malle film, wat een ludieke karakters!

Een aanrader voor de mensen die gewoonlijk geen komedie kijken maar eens zin hebben in een komedie

avatar van jordidj1

jordidj1

Geweldige film!

Hoe geweldig die man acteert, geweldig!

avatar van puckb96

puckb96

Op school gezien en nog niet af kunnen kijken. Het was wel grappig, maar Taxi is beter. Jean Reno is zeker wel een pluspunt aan de film, super acteur.

avatar van Rodger

Rodger

leuke franse film, lekkere humor.. en natuurlijk een perfecte cast hiervoor..

3.5**

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Harstikke leuk en alles klopt ook helemaal. Eindelijk krijgen we eens de 2 Franse grootmeesters bijelkaar te zien Reno en Depardieu. Depardieu lijkt overgens wel veel jonger dit keer in de film en zet de rol als klunzige overvaller op een hillarische wijze neer en weet ook op een tergende manier het bloed bij iedereen onder zijn nagels vandaan te halen. Daarnaast hebben we Jean Reno en die is ook weer helemaal geweldig. De gevangenisscenes zijn ook heerlijk en alles gaat pas echt los als Reno en Depardieu op de vlucht gaan en zo beleven we de meest lachwekkende en buitengewone dingen. Heb ook dubbel gelegen met die koe-sleutelhangerscene

Verder een heerlijke film. Jean Reno en Gerard Depardieu zijn toch echt koningen!