• 9.377.372 stemmen

Alternatieve titel: The Wonderful World of Disney: Annie

Geregisseerd door: Rob Marshall

Met onder meer: Alicia Morton, Kathy Bates en Alan Cumming

Plot Annie

"Disney makes the classical musical more magical than ever!"

December 1933. New York City maakt, net als zovele andere steden over de hele wereld, een zware depressie mee. De traditionele kerststemming is ver te zoeken nu de meeste mensen af te rekenen hebben met zware financiële en emotionele moeilijkheden. Eén meisje heeft de moed echter nog niet opgegeven. Het weeskind Annie, dat ooit aan de voordeur van een weeshuis werd achtergelaten, barst nog steeds van optimisme en zit vol dromen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Miss Agatha Hannigan

Oliver Warbucks

Daniel Francis "Rooster" Hannigan

Miss Grace Farrell

Lily St. Regis

avatar van vdc

vdc

Lang geleden dat ik het origineel gezien heb, maar deze remake moet er toch helemaal niet voor onderdoen, vind ik.

avatar van battie

battie

Heb hem laatst op t.v. gezien (de oude heb ik vroeger een stuk of 10 keer gezien..) maar vergeleken met het origineel is het helemaal niets.

avatar van Wouter

Het lijkt er (op de poster) vooral op dat ze zoveel mogelijk op de oude wilde lijken. Waarom doe je zoiets dan, vraag ik me af?

avatar van b-iancaatjuh

b-iancaatjuh

ik vond de oude film toch veel leuker. deze geeft niet de sfeer die bij de oude film wel is. ik kwam na de afbeelding hierboven te hebben gezien tot de conclusie dat deze film bij de blokker ligt op dvd. blij dat k m niet gekocht heb. gef mij toch de oude maar

avatar van Egbertbos

Egbertbos

Waarom maak je een remake van een cult film?

om je er aan te ergeren.

wat jammer hoelwel de acteer prestie opzich niet voor het orgineel onder doet

avatar van lottetje

lottetje

deze vind ik eigenlijk helemaal niet zo goed....

de oude is veel beter, en heeft ook echt het annie gevoel..

avatar van Horrordude

Horrordude

Egbertbos schreef:

Waarom maak je een remake van een cult film?

om je er aan te ergeren.

wat jammer hoelwel de acteer prestie opzich niet voor het orgineel onder doet

Annie uit 1982 is absoluut geen cult-film hoor,Een cult-film is een film die een kleine maar betrokken groep fans aantrekt of een film die vele jaren populair is gebleven door de toewijding een kleine groep van volgelingen. Vaak is het een film die mainstream niet zoveel succes behaalde.

avatar van madonnagirl3

madonnagirl3

De andere vind ik echt veel leuker dan deze versie!

Me tijd was er helemaal aan verpest geef mij maar de andere hoor!

1.0

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Een zeer mooie ontroerende en hartverwarmende film.

avatar van 606

psycholamp schreef:

Een zeer mooie ontroerende en hartverwarmende film.

en je geeft een 0,5 ster

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

606 schreef:

en je geeft een 0,5 ster

Dat stukje van mij was cynisch bedoeld, leek me wel duidelijk.

avatar van homerjay

homerjay

Duidelijk een musical die snel even op film is gezet. Mist de scherpe randjes van het origineel (Disney!) en ook totaal overbodig. 1,5 ster voor de moeite.

avatar van jirachi03

jirachi03

Ik moest deze verplicht kijken in de klas

De meisjes waren helaas in de meerderheid :I

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Origineel is zooo verschrikkelijk veel beter dan dit misbaksel.

avatar van JdeBoer

JdeBoer

op 7-7-2014, RTL8, 20:30-23:05 wordt "Annie" uitgezonden van regisseur John Huston

(niet van Rob Marshall)

avatar van Reg29

Reg29

Horrordude schreef:

Annie uit 1982 is wel een cult-film zie de lijst: List of cult films - Wikipedia, the free encyclopedia - en.m.wikipedia.org

avatar van thunderball

thunderball

Alleen in Nederland kun je het origineel geen cultfilm noemen, dit was zowat het enige land waar het een gigantische hit was.

Ik ben er toen destijds met een kameraad heen geweest om de verjaardagsroes te ontvluchten (hij was jarig en had geen zin in het feestje) en we moesten een paar uur later terug komen bij de bioscoop, want de eerste voorstelling was compleet uitverkocht.

Het was hier een echte hitfilm, maar overal elders was het een dure flop.

avatar van soom

soom

Beter dan de versie uit 2014, wat mij betreft, maar niet beter dan die uit 1982. Zo zit er dus een mooie op en neergaande lijn in, qua film en sfeer. Twee hoog, één laag..

Annie vind ik steengoed, met een fonkeling in haar blik die ze niet kan verbergen. Het is allemaal best mooi, roept een zekere nostalgie op naar de jaren 1930 (want dat is waar Annie leeft en woont, geloof ik).

Toen het leven, welk jaar ook, vast nog goed was. Sowieso stukken onschuldiger dan wat wij nu leven, in 2021, stel ik mij zo voor.