• 9.374.560 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Arthur Penn

Met onder meer: Warren Beatty, Faye Dunaway en Gene Hackman

Plot Bonnie and Clyde

"They’re young… they’re in love… and they kill people."

Zij werd in 1910 geboren in Rowena,Texas. In haar jeugd verhuisde ze naar West-Dallas. Ze komt aan de kost als dienster in een café, maar begint in 1931 haar carrière in de misdaad. Hij werkte zich op van kruimeldief tot overvaller. Toen hij de kassa van een benzinestation plunderde, werd hij echter gevat en veroordeeld tot twee jaar cel. In 1931 wordt hij wegens goed gedrag uit de gevangenis ontslagen. Zij heet Bonnie Parker, hij Clyde Barrow. Samen vormen ze het beruchte bankroversduo Bonnie en Clyde...

Clyde Barrow

Velma Davis

Eugene Grizzard

Bonnie's mother (onvermeld)

avatar van 606

Helemaal mijn smaak, een vette gangster film met tommy guns ect.

Vond het acteerwerk wel goed en verhaal was ook leuk.

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

echt een leuke zondag middag film!

alleen de politie acties waren soms wat slap (op het einde niet trouwens)

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Stijl- en sfeervol gangsterdrama, met een schitterend tijdsbeeld van de Grote Depressie (die auto's!), passende muziek, grandioze shootouts, uitstekende acteerprestaties (Faye Dunaway ten top! Wat een wijf ) en een legendarisch, erg tragisch einde, alles prima geregisseerd.
Af en toe miste ik wel iets. Zo begint het allemaal veel te snel, Bonnie gaat veel te rap met Clyde in zee. Anders was dit een 4,5* geweest. Nu dus 4*, terechte klassieker.

avatar van wibro

wibro

Deze film voor de derde maal bekeken en itt "La Grande Bouffe" die ik afgelopen nacht heb bekeken staat deze klassieker uit de jaren zestig voor mij nog steeds als een huis. Prima acteerwerk van vooral Faye Dunaway die ik best aantrekkelijk vond. De actie-scènes waren meer dan uitstekend, tig keer beter dan al die over de top actiescènes zoals je die tegenwoordig ziet in de blockbusters. Het geweldadige einde van Bonnie & Clyde vond ik erg cru, ik begon naar het einde toe als het ware te sympathiseren met het inmiddels legendarische duo.
De film liet trouwens ook nog een fragment zien uit de uitstekende MervynLeRoy musical "Gold Diggers of 1933". Je zag in de bioscoop het openingnummer "We're in the Money". Een fragment wat wel erg goed gekozen was, want het ging in deze film toch hoofdzakelijk om geld. "We rob banks" en dat doe je niet voor 'fun' maar voor de 'money'.

Dogie Hogan schreef:
Deze film is een slap aftreksel van de klassieker GUN CRAZY!

Hoewel ik het uiteraard niet met de belachelijk lage waardering van Dogie Hogan eens ben ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd naar die klassieker uit de jaren vijftig. Ik ga hem in ieder geval zo snel mogelijk bekijken.

avatar van ToNe

ToNe

Dogie Hogan schreef:

Deze film is een slap aftreksel van de klassieker GUN CRAZY!

Dat is wel een erg gemakkelijke afkeuring.

Waarom haal je You Only Live Once er niet meteen bij?

Want Gun Crazy is net zo schatplichtig aan die film, als Bonnie & Clyde dat zgn. voor Gun Crazy zou moeten zijn. Hoever wil je gaan? Gun Crazy zou geïnspireerd zijn op de romantiek van de echte Bonnie & Clyde, terwijl deze film uit 1967 er werkelijk over gaat!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ja, sterke film. En er zaten best wel wat effecten in de film die voor die tijd best goed waren. Ik was qua acteerwerk wat meer onder de indruk van Faye Dunaway dan van Warren Beatty maar ik vond ze allebei wel geloofwaardig overkomen.

avatar van donkied

donkied

Gewoonweg een prachtige film. Dunaway op haar best.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Bonnie and Clyde - Wat een teleurstelling

Zeer overgewaardeerde film. Acteerprestaties zijn af en toe echt ondermaats.

Gene Hackman komt nog het beste uit de verf. Ik heb me vooral erg geërgerd aan Estelle Parsons, oftewel Blanche. Ze verpestte werkelijk iedere scene waar ze aan meedeed.

De techniek die in de film gebruikt is lijkt niet te stammen uit 1967 maar ergens aan het einde van de jaren '40.

Ik was dan ook zeer verheugd dat ie eindelijk klaar was!

1,5 *

avatar van aspro

aspro

Popeye Doyle schreef:

Bonnie and Clyde - Wat een teleurstelling

Zeer overgewaardeerde film. Acteerprestaties zijn af en toe echt ondermaats.

Ik was dan ook zeer verheugd dat ie eindelijk klaar was!

1,5 *

speelt zich toch ook af in de jaren 30/40.

en de techniek voor die tijd is gewoon klasse het zijn niet zo'n beroeps grappemakers als nu en ze leren er noch steeds van van die techniek van toen,en toen was jij nog niet geboren in 1967!!

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Aspro,

Mijn leeftijd heeft hier niets mee te maken, die van jou evenmin.

Wat ik wil zeggen is dat de techniek ondermaats is voor een film die geproduceerd is in 1967. Zelfs een Hitchcock uit de jaren '50 komt beter over!

avatar van Mescaline

Mescaline

Weer een klassieker die mij toch wel is tegen gevallen, het acteer niveau van de hoofd personages zit dik in orde maar sommige bijrollen leken wel erg geforceerd.
De film had zeker 50 minuten nodig om echt op gang te komen maar weet met zijn 2de helft gelukkig een hoop goed te maken, de schiet scenes waren erg mooi geschoten en er zaten een paar erg mooie achtervolgingen in.
Wat ik wel weer heel erg jammer vind is dat de film niet het originele verhaal volgt maar sommige gebeurtenissen en personages gewoon helemaal heeft veranderd( kijk imdb voor uitleg)
Het echte einde van Bonnie & Clyde kon ik al en was daarom erg teleur gesteld om te zien dat het einde veranderd was, in werkelijkheid zat Clyde in zijn auto en werden er veel meer kogels afgevuurd.

Al met al toch een kleine tegenvaller voor mij, de film is zeker de moeite waard om te kijken maar zijn klassieke status gaat aan mij voorbij.

3 sterren.

avatar van Esp

Esp

Best leuke film, er was niet echt een moment wat echt saai was.
Met de acterprestaties was opzich ook niet echt iets mis.
Ik denk dat die grap van de broer van Clyde (Buck) me toch altijd wel bij zal blijven, met die koe

Ik weet niet of het lag of aan het acteren, maar ik zag aan hoe Dub Taylor speelde (nog voordat ik wist hoe Bonnie & Clyde aan hun einde kwamen) dat er iets mis was. En ja hoor. Dat was het inderdaad. Op een of andere manier vond ik dat wel apart.

avatar van AGE-411

AGE-411

Esp schreef:
Best leuke film, er was niet echt een moment wat echt saai was.
Met de acterprestaties was opzich ook niet echt iets mis.

In het echt zou ik ook raar doen als ik iemand dood moet verraden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke en vermakelijke film. Het lijkt op het 1e gezicht niet altijd even logisch/voor de hand liggend wat er allemaal gebeurt, vooral in de eerste helft v/d film (gaat met Bonnie bijv. wel érg makkelijk hoe die in de misdaadwereld terecht komt), maar oké.

Het kijkt lekker weg. De (enthousiaste) cast speelt met veel plezier - jammer van die vervelende, schreeuwende vrouw van Hackman. Om alle eer naar Bonnie & Clyde toe te schrijven (wat de legende) betreft, is niet helemaal eerlijk, aangezien het eigenlijk gewoon een ''bende'' van vijf was. Dit is echter voor de film wel een pluspunt.

Leuke wisseling van grappige scénes (''don't sell that cow!''), met luchtige actie en best wel harde momenten, zoals de eindscéne of een aantal rake schoten tussendoor. Het werkt wel prima wat mij betreft. Leuke klassieker, echter niet zó bijzonder als gehoopt.

avatar van Marlon Aarssée

Marlon Aarssée

Leuke film met een hele goed cast Dunaway steelt de show wat een mooie vrouw is dat zeg.

een paar keer gezien deze film en het blijft een meesterwerk

avatar van yeyo

yeyo

'Grondlegger' van de New Hollywood beweging en tevens een enorm dubbelzinnige film: het argeloze, goedlachse gedrag van de personages zorgt samen met de upbeat banjo soundtrack voor een zekere luchtigheid. Die illusie wordt dan weer doorprikt door plotse opflakkeringen van hard, realistisch geweld. Ondanks het gejaagde tempo wordt er ook voldoende tijd gespendeerd aan weinig nadrukkelijke, maar daarom eens zo interessante karakterontwikkeling. Het einde is meesterlijk: de overvliegende vogels (inspiratie voor Leone?) de vlotte editing van verbaasde en daarna betekenisvolle gelaatsuitdrukkingen, gevolgd door een nietsontziend salvo kogels.

avatar van wwelover

wwelover

Aardige film, maar vanwege haar status had ik wel meer van de film verwacht. Vooral het beetje klungelige actiewerk vond ik een beetje storend. Het had wat mij betreft wel wat serieuzer gemogen allemaal. Daarbij ben ik ook een tikkeltje verrast door de oscar van de supporting actress, want die vond ik vreselijk slecht. Daarentegen was de rest erg goed, ook leuk was de korte rol van Gene Wilder. Het verhaal is verder wel gewoon interessant, al is het begin veruit het sterkst. Tevens vond ik de muziek echt onwijs gaar. Er had nog veel meer in de film gezeten denk ik. De achtervolgingscenes vond ik wel weer mooi gegefilmd.

Ondanks de kritiek toch nog wel een 3.5* waard.

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

ik vond eerlijk gezegd dat clyde een beetje afstandelijk deed tegen bonnie, terwijl ik meer aantrekkingskracht tussen hun verwachtte, in de film leek het alsof bonnie meer in clyde zag dan zij in hem.. of deed hij aan hard-to-get?

avatar van Dominootje

Dominootje

Duidelijk niet aan mij besteed.

Gok dat ik meer plezier ga beleven aan de nieuwe versie van Bonnie&Clyde

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Oerdegelijk misdaaddrama.

Hoewel voorspelbaar heeft het verhaal een degelijke opbouw. In het begin is de kennismaking tussen Bonnie en Clyde wat te gemakkelijk, maar uiteindelijk is de aanloop naar de climax zorgvuldig opgebouwd.

Een paar momenten zijn wat aan de saaie kant of gewoon slecht (en dan bedoel ik de meeste scènes met Estelle Parsons).

Faye Dunaway doet het uitstekend. Tegenspeler van dienst Warren Beatty is dan weer een stuk minder. Hij schijnt ook niet te kunnen praten daar hij altijd z'n kiezen op elkaar houdt.

De bijrollen zijn bezet met wisselend succes. Gene Hackman en de hobbit-helper doen het redelijk, maar Estelle Parsons zet één van de slechtste acteerprestaties neer die ik ooit gezien heb. Wat een irritant schreeuwwijf.

Bonnie & Clyde ziet er over 't algemeen gedateerd uit. De autoscènes zijn gewoon heel slecht gedaan. Gelukkig zijn de schietpartijen wél van een redelijk niveau en draagt ook de soundtrack bij tot een goeie sfeer.

3,5

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Sterke film, die Bonnie and Clyde. Niet zo indrukwekkend als ik verwacht had, maar uitstekend uit te zitten. Prima acteerwerk van Dunaway en Beatty en ook de rest kon er mee door. De film heeft een uitstekend tempo en een aantal bijzonder mooie scenes. 3,5*

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

ik kan niet wachten op een remake! jammer dat de remake met hilary duff niet doorging; ik vind hilary een leuke actrice & nu duurt het nog langer voor de remake komt!

avatar van goongumpa

goongumpa

Laat dat nog maar heel lang duren. En Hilary Duff

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Matig, ... eigenlijk was er een hoop aardig, op het acteren van Bonnie en Clyde na. Ook de techniek is, zoals Popeye Doyle al zegt, vrij ondermaats.

ik vond het verhaal niet zo spectaculair als aanvankelijk gehoopt. Er gebeurd vrij weinig, en dus moeten we het vooral hebben van de dialogen, die helaas ook niet altijd even bijzonder zijn.

Dit verhaal had beter en overtuigender uitgewerkt kunnen worden.

avatar van gauke

gauke

Onvoorstelbaar dat deze gangsterballade inmiddels 45 jaar oud is. Volgens de huidige maatstaven bijna tam, maar toen de romantische tragedie uitkwam, had ie een behoorlijke impact door het geweld. Deze geromantiseerde versie van de werkelijkheid is klassiek qua opbouw en structuur: je zou het een toneelstuk in drie bedrijven kunnen noemen. Komedie, drama en geweld worden op een knappe wijze ineen gesmolten en de film is gevoelig en aangrijpend. De chemie tussen Warren Beatty en Faye Dunaway is tastbaar en spannend.

avatar van Friac

Friac

Eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld in deze film. Zo werkte de countrymuziek voor geen meter en stoorde ik me vooral aan de magere manier waarop banden tussen personages ontstaan. Een vingerknip en een hecht team wordt gevormd...dit was toch wel een punt van ergernis. Voorts had ik moeite om me te engageren in het verhaal, allicht ten gevolge van voorgenoemd punt.

Ik had de film ook iets meer choquerend verwacht, maar behalve de legendarische finale valt het ook best tegen op dat vlak.

Uiteindelijk raak ik niet verder dan een 3*, wat helaas behoorlijk mager is voor een filmklassieker (die wat mij betreft dus niet meer overeind blijft).

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Een filmklassieker welke volkomen verouderd aan doet als je hem nu bekijkt. Er zijn talloze films die de tijd beter hebben doorstaan.

avatar van Keyes

Keyes

Er had zoveel meer in gezeten. Het meest irritante vond ik de flauwe humorelementen onder leiding van mr. Warren Beaty, wat blijft dat trouwens een overschatte acteur. Zonde dat ze de film niet puur ernstig hebben gehouden zoals het een echte misdaad flic betaamd. Ik voelde ook raakvlakken met butch cassidy & the sundeance kid, maar deze film mag in de verste verte nog niet in hun schaduw staan.

Gemiste kans 2.5 *

Sof.

Wat mij nog het meest stoorde was de compleet idiote soundtrack. Een afzichtelijke selectie aan local yokel banjodeuntjes waardoor het net lijkt alsof je in een oude Bobbejaanlandattractie bent beland. Wie verzint het ook.

Verder kende ik het verhaal van B&C helemaal niet, toch was het allemaal erg voorspelbaar. Deed me uiteindelijk nog het meest denken aan Mann's Public Enemies (oog geen cent waard), van wat ik daarvan kan herinneren kent die film een gelijkaardig verloop. B&C zal verder wel de template zijn voor dit soort verhaaltjes, zonder een boeiende uitwerking is het niet veel waard.

Acteerwerk is ook al om te huilen. Erg theatraal allemaal, uitgezonderd Blanche die volgens mij model heeft gestaan voor dat moedermens uit That 70s Show. Hilarisch personage dat compleet niet in deze film past. Verder Gene Hackman compleet niet herkend, ben na de film zelfs nog even gaan terugkijken en met die extra kennis herkende ik wel een aantal trekken. Goed acteren was er in die tijd jammer genoeg nog niet bij voor Hackman.

Visueel ook helemaal niks, met als absolute dieptepunt het bezoek aan de moeder van Bonnie. Leek wel een oud stuk ongerestaureerde film die ze er tussen gemonteerd hadden. Verder lauwe montage en zielloos camera werk, ik zou de film zo 10 jaar ouder geschat hebben.

Dan is er gelukkig enkel nog het einde. Zo over-the-top "beter goed dood" dan het nog best grappig was. De enige reden om deze onooglijke ramp van de film nog een extra half sterretje te geven. Verder is het een relikwie die niet snel genoeg verloren kan gaan.