• 9.378.492 stemmen

Geregisseerd door: Alexandra von Grote

Met onder meer: Gerhard Olschewski, Bruno Pradal en Maria Krasna

Releasedatum: 19 februari 1987

Plot Novembermond

In 1939 vlucht een Joods meisje dat November heet naar Parijs. Daar wordt ze verliefd op een ander meisje, Férial. Wanneer de nazi's Frankrijk bezetten is hun relatie in gevaar. Ze gaan uit elkaar en het Franse verzet biedt November een schuilplaats. Férial werkt ondertussen voor de inlichtingendienst van de nazi's in de hoop om zo November te beschermen. Als de geallieerden Frankrijk bevrijden lijkt het stel weer verenigd te kunnen worden, maar dan is buiten het Franse verzet gerekend, dat Férial als een verraadster ziet.

avatar van stinissen

Verhaal is meer dan ok maar de film op zich weer niet ik verbaasde me wel op het weinige verzet van de omgeving tussen de relatie van de twee lesbische vrouwen anno 1939!