Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Kurt Russell, Patricia Clarkson en Noah Emmerich
Releasedatum: 3 juni 2004
Plot Miracle
"If you believe in yourself, anything can happen."
Amerika snakt naar iets positiefs, een succes dat ze vertrouwen geeft. Uit het niets is daar de onbekende coach Herbert Brooks en zijn twintig jongens. Het ijshockey en zijn frustratie gaan terug tot 1960. In dat jaar werd hij het Olympische team uitgezet, dat uiteindelijk de gouden medaille zou winnen. Met een klein groepje enthousiaste jongens gaat hij aan de slag. Het blijkt de juiste man, op het juiste tijdstip. Gedurende zeven maanden kneedt en schaaft hij aan het team, dat boven zichzelf uit zal groeien. Samen zullen ze het onmogelijke bereiken. Als door een wonder verslaan ze het ijshockeyteam van de Sovjet-Unie en winnen goud. De overwinning straalde af op de hele Amerikaanse natie.
Herb Brooks
Jack O'Callahan
Party Husband
TV Reporter
moviefreak#1
Zat er natuurlijk al een aantal jaar aan te komen dat dit verfilmd werd. In de tijd van superhelden als Spiderman, X-Men en Van Helsing laat Gavin O'Connor zien wie de superhelden van Lake Placid 1980 waren. Van te voren weet iedereen dat het jonge Team USA wint van het legendarische Sovjet team en toch voel je de spanning nog steeds. Kurt Russell in misschien wel zijn beste rol van de afgelopen tien jaar als Coach Herb Brooks. Brooks die overigens tijdens de opnames van dit waargebeurde sprookje overleed. Een dikke 4 sterren.
Jordy
Cliché sportfilms kunnen best leuk zijn (The Rookie, onlangs nog)... maar dat vond ik deze helaas niet.
ilona
ik heb het normaal niet op sport films maar deze was best interssant maar het is niet heel speciaals maar wel leuk om een keer te gaan zien tis de moeite zeker wel waard!
Yekezzez
Ik ga met moviefreak#1 mee: 4 sterren.
Het cliché in de film zie ik (gelukkig) niet. Het ging er niet om dat ze de finale wonnen (vergelijk het met EK'88: Nedeland-Duitsland) en ze wonnen in de belangrijkste wedstrijd niet in de laatste minuut. Wat is dan het cliché? Ik vond het sportfilm cliché bij deze in ieder geval niet op gaan.
WiLL
Is cliche een nadeel ?? Van de 10 films die ik kijk kan ik van 8 al het einde voorspellen in de 1e 10 minuten.
Ja het is een sport film, we weten van te voren wat er gaat gebeuren en hoe de film zal eindigen. Zo`n soort film is het gewoon.
Hou je daar niet van ? Niet gaan kijken !
Heb je daar geen problemen mee? , dan is deze film zeker de moeite waard om eens te bekijken.
Het is een volwassen film (bijvoorbeeld zonder irritant liefdesverhaaltje wat we meestal zien in sport films).
Het acteren in deze film is van een prima niveau, Kurt Russel speelt uitstekend en speelt een rol die prima bij hem past. De hockeyspelers worden door (in ieder geval voor mij) onbekende acteurs gespeeld. Dat vind ik verstandig, want zo springt er niet echt een speler uit en blijven de spotlights op het personage van Russel.
Prima sport film die 4* krijgt van mij.
Goede film ook al weet de gemiddelde sport liefhebber hoe de film afloopt.. Een dikke zeven dus 3.5*
ToiBoy
Ik wist niet wat ik van deze film moest verwachten.
Na het bekijken van de film was het me reuze meegevallen, echt een film met een boodschap!!! Wat het is....ga maar kijken.
van mij 4****
De Knip
Lekker Amerikaanse film, mooi verhaal en de wedstrijd tegen de Russen is best aardig om te zien.
Er zijn toch niet zoveel mensen hier die het grote Wonder van Lake Placid kenden. Althans hoe deze universiteitjochies helden voor het leven werden.
****
damon
en nu nog een film over de sensationele verlies van de Amerikaanse basketballers op het olympische spelen 2004 in Athene tegen Argentinië
(iets zegt me dat de amerikanen hier geen zin in hebben
Beejeej
lekkere feel-good sportfilm. voorspelbaar, maar toch lekker om te kijken.
vooral de westrijd tegen de Russen is goed in beeld gebracht (uiteraard), op een bijna Oliver Stone achtige manier
Naomi Watts
Goede film over het Lake Placid wonder. Ik ben zeker een voorstander van dit soort films. Een underdog wint van een grote favoriet. En dan de rol van Russell die een strenge maar ook een zeer rechtvaardige trainer neerzet met een eigen tragisch olympisch verleden die toch zijn gouden medaille op een andere manier krijgt terugbetaalt. Voorspelbaar maar zeker wel kippenvel gevend. En de mooiste scene vind ik dat Brooks O.C. vertelt dat hij hem gewoon bij de selectie houdt.4*
De GeuS
Aardig filmpje, maar heb het allemaal al wel eens eerder voorbij zien komen. Wel leuk om Russell weer eens in een degelijke rol te zien; 3*....
Captain Pervert
Uiteraard is het voorspelbaar (ook zonder samenvatting), maar is het daarom nodig om alles al weg te geven in de samenvatting? Want dat is nu het geval.
Naomi Watts
Ja dat vond ik ook heel jammer Captain. Ik had eerst hier gekeken en wist al dat ze het gouden medaille gingen halen. Heel jammer.
damon
maar dat weet je toch automatisch!
alsof de amerikanen een film maken waarin ze verliezen in de finale
ooit zo'n film gezien?
Naomi Watts
Helemaal gelijk. Al mogen ze van mij wel een film maken over de olympische spelen 2004. Dat de amerikaanse basketballers (ja, ook met James geen kans
) verliezen van Litouwen, Puerto rico en natuurlijk overlopen werden door Andres Nocioni's Argentinie.
otherfool
I play for the United States of America!
Eigenlijk moet je deze film als gezonde Hollandse boerenknul ook niet gaan kijken. Leuk voor de Amerikanen natuurlijk, deze winst, maar wat ik ermee moet? Hierbij zeker niet gezegd dat de Amerikanen niet zulke films moeten maken; sportgeschiedenis is ook geschiedenis en qua chauvinisme zijn wij geen haar beter.
Maar voor de rest... nu ja, als de spelers iets meer ontwikkeling in hun karakters hadden gehad, dat was wel fijn geweest. Nu krijgen we vooral Russell als saaie coach te zien. Jammer.
2*.
Poisonthewell
Sentimenteel, melodramatisch en met de gebruikelijke dosis vlaggewapper. Een film als deze heeft inderdaad zo goed als geen kans van slagen buiten de VS. Maar die intentie heeft ie dan uiteraard ook absoluut niet. Voor de hockeyfan zijn de wedstrijdscenes dan wel weer erg leuk. 2,5*
Ché Cliché
Vervelende populistische Amerikaanse film. Ik hou van 'dit' soort sportfilms, maar de verheerlijking van de U.S.A. irriteert mij mateloos. Ik vind het erg jammer. 1,5 ster voor een aantal leuke scenes, maar van mij mag het iets minder 'U.S.A. Rulez!'
19DIETER75
ik vind persoonlijk dat dit "DE" sportfilm is die iedereen in zijn kast moet hebben. Ik zie dat er veel problemen hebben dat het zo in het teken staat van de USA maar het is een waargebeurd verhaal wat moet je er mee ?
een tip kijk als belg en denk dat het over de belgen gaat en kijk als nederlander met het gedacht dat het jullie orange is
van mij zeker zijn 5 sterren waard
kimberlyVD
SUper goede film! één van de beste sportfilms ooit vind ik persoonlijk... een 4,5
Dutchero
Beste sportfilm die ik tot nu toe heb gezien.
Miracle volgt een ijshockey team, dat van de grond af wordt opgebouwd. Dit is dusdanig goed verwerkt dat je echt meeleeft met het team. Dit komt het verslag van de wedstrijden, trainingen en het uiteindelijke toernooi zeer zeker ten goede. Er is veel spanning, ondanks dat je weet hoe het afloopt. Knap gedaan. Gelukkig gaat de film, zoals vele andere sportfilms wel doen, niet over the top. Het blijft altijd een best realistisch verslag. Daarbij maakt de spanning de film nooit saai, acteerwerk is nooit slecht en de wedstrijden zijn uitstekend vermaak. Het vlaggenwapper is zeker aanwezig, maar het was wel functioneel. Het was nu eenmaal team USA, tijdens de spelen in de USA, enz enz. Het was nooit overbodig, laat ik het zo zeggen.
Prima vermaak, spannend en gewoon goed gemaakt.
tommykonijn
Sterke sportfilm. Kurt Russell acteert heel er goed en eigenlijk de rest van de cast ook wel. Het einde zie je inderdaad wel aankomen, maar er hangt gedurende de wedstrijden toch een bepaalde spanning. Muziek was ook erg mooi, en het einde werd ook erg goed in beeld gebracht.
jumpstylemovie
Ik heb hem niet helemaal volledig gezien maar ik vond het een aardig sportfilm, iets sterker als de gemiddelde cliche sport film.
Het acteerwerk kon er ook gewoon mee door.
gimli f
Zat er natuurlijk al een aantal jaar aan te komen dat dit verfilmd werd.
Dit verhaal is al eerder verfilmd, ik heb die film lang geleden meerdere malen gezien: Miracle on Ice (1981).
Voegt iemand die even toe? Kan ik weer een stem plaatsen.
mikey
De koude oorlog herleefd!! Toen alles nog helder en duidelijk was, ook al was Reagan hier nog niet aan de macht. Goed (kapitalisme) en kwaad (communisme). Deze film geeft niet zozeer deze periode weer maar lijkt een product uit dit tijdvlak. Heel goed gedaan hoor. Natuurlijk niet zo goed als Slap Shot, toch wel de ultieme ijshockey flick die ook beduidend beter is in hockeyfotografie. Maar toch heel behoorlijk. De valse sentimenten zijn geloofwaardig en soms moet je zelfs een traantje wegpinken. Maar ach, ik heb nu de griep dus dat ben je wat raarder in je hoofd.
Co Jackso
- 21924 berichten
Eens in de zoveel tijd een dergelijke film zien, moet natuurlijk kunnen. Van mijzelf weet ik dat ik mij aardig kan laten meeslepen met dit soort verhalen. Dat deze film voor mij goed werkt, ligt grotendeels aan coach Herb (Russell). Het karakter van de coach is interessant, en daarnaast is er het uitstekende acteerwerk van Russell.
De overige hockeyspelers en vooral Noah Emmerick waren grotendeels inwisselbaar en niet gedenkwaardig. Maar zoals eerder vermeld draait de film gelukkig grotendeels om de coach. Zelf kan ik zeggen dat Herb mij indirect extra heeft weten te motiveren voor mijn eigen hardloopwedstrijd morgen.
Apster
Ik wordt altijd onpasselijk van dit soort films. Ik dacht eerlijk gezegd dat die koude oorlog filmpjes alleen in de jaren 80 werden gemaakt, maar blijkbaar is er nog altijd wel vraag naar. Heb ook helemaal niks met die sporten in de VS. IJshockey vind ik een verschrikkelijke sport om naar te kijken, want je ziet bijna nooit waar die puck is. Normaal vermijd ik dit soort sportfilms ook wel, maar tijdens het zappen op tv vannacht rolde ik per toeval in de film.
Het verhaal wordt aangedikt met veel vals sentiment en chauvinisme. In Amerika smullen ze hier uiteraard van, want het kwade communisme wordt overwonnen en bovendien zijn de Russen een stel boos kijkende stereotypes waar je niets mee te maken wil hebben. Des te erger zijn de Amerikaanse spelers die worden neergezet als een stel brave tieners. Toegeven, Russel weet in wat voor type film hij zit en gaat dan ook helemaal op in zijn rol. Of het nou een pluspunt is durf ik niet echt te zeggen, want hij speelt een behoorlijke klootzak die enkel voor eigen succes bezig is.
Nee, ik vond dit echt helemaal niks en je prikt er ook zo doorheen. Ben benieuwd of er ook tegenhangers van dit soort werkjes zijn, waarin de Finnen de VS vernederen.
Bah bah en nog eens bah 1*
Movsin
Zeker één van de beste sportfilms. Goed en gedetailleerd opgebouwd. Komt daarbij dat het deze keer niet, zoals heel dikwijls, om American Football gaat.
Kurt Russell is voorbeeldig in zijn coachrol, Patricia Clarkson in deze van begrijpende huisvrouw en heel het sportteam acteert voorbeelding en geloofwaardig.
VHS1975
Kurt Russell in misschien wel zijn beste rol van de afgelopen tien jaar als Coach Herb Brooks wordt geweldig gespeeld door Kurt Russel. Hij nam de hele lichaamshouding van Brooks over. De manier van coachen, de manier van juichen, etc.
Tuurlijk weet je van te voren de uitslag, maar ach, dit waargebeurde verhaal vind ik een heerlijk film die ik keer op keer kan kijken. Een stel collegekids die het opnemen tegen een wereldteam met spelers als Tretiak en Fetisov.
Ik vond het team erg goed acteren, volgens mij waren het allemaal ijshockeyspelers zonder of met weinig acteerachtergrond.
Ik heb totaal geen moeite met het volgen van dat zwarte schijfje. het is gewoon een geweldige sport.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

October Sky
Biografie / Drama, 1999

The Count of Monte Cristo
Avontuur / Actie, 2002
olympische spelensportijshockeymilwaukee wisconsinsaint paul, minnesotagas rationinglake placid new york post-credits sceneduringcreditsstingerwinter olympics