• 9.370.323 stemmen

Robowar - Robot da Guerra (1989)

Actie / Sciencefiction | 92 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Robowar

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Bruno Mattei

Met onder meer: Reb Brown, Catherine Hickland en Mel Davidson

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Robowar - Robot da Guerra

Murphy Black is de leider van een commando eenheid die het in een Aziatisch land opneemt tegen het leger. Ze redden daar terloops een arts die op vredesmissie is en stuiten daarna op een robot die hen naar het leven staat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Een schaamteloze imitatie van Predator die spijtig genoeg nergens weet te boeien.

Af en toe is het wel eens onbedoeld grappig (die blauwe broek en dat korte t-shirtje van Reb Brown!!), maar het is vooral slaapverwekkend.

Bekijk liever het uitmuntende originele met Arnie Schwarz nog eens.

avatar van as

as

Eén van de "hoogtepunten" van de Nacht van de Wansmaak. Hilarische trailer met een, zoals jan Doense het zo mooi zei, beatboxende robot.

avatar van Quentin

Quentin

Erg schaamteloos inderdaad (vooral die pov-shots), maar ook behoorlijk slap allemaal. Na het eerste half uur had ik het eigenlijk wel al gezien.

avatar van dominion

dominion

ik hoef alleen al naar de poster te kijken en ik weet al dat dit een Rip-Off is van Predator maar hij kan best leuk zijn

avatar van zombie

zombie

Helaas niet zo vermakelijk als de trailer deed vermoeden.

Dat geluid van die 'beatboxende' robot gaat toch vrij snel irriteren. De 'commando eenheid' staat regelmatig minuten lang in het wilde weg te schieten. Gebrek aan spanning en originaliteit zorgt ervoor dat deze film maar niet voorbij lijkt te gaan.

Hier nog 1 keer de trailer!

avatar van jordandejong

jordandejong

- Why do they have nicknames?
- You should know what the group is called... BAM.
- BAM...?
- Big Ass Motherfuckers

Mattei!! Eindelijk!! Eindelijk levert hij een TOP film vol 80's vermaak. Lang op gewacht.

Ik bevind me dieper in de krochten van de Italiaanse rip-off scene. Daar kom je af en toe hele toffe films tegen (2019: After the Fall of New York, gaat dat zien mensen!). Daar stuitte ik een hele tijd geleden al op Robowar. Interessant, dacht ik. En dat is gebleken ook! Robowar is een werkelijk waar compleet schaamteloze Predator rip off met een vleugje Robocop. En HOE tof is het eindresultaat.

Eindelijk geen standaard minpunten waar ik me bij mijn vorige Mattei's aan stoorde: een traag tempo en verschrikkelijk onsympathieke characters. Vanaf seconde 1 zit je hier in de actie. De beginscene speelt zich al af op het eiland met de robot, en dit eiland verlaat je vervolgens de hele film niet meer. Heerlijk tempo dus. Ook qua characters was ik blij verrast. De special forces zijn dit keer geen rare mafkezen, maar grote brede kerels met ongure koppen en verrassend leuke one liners.

De jungle vibe is fantastisch en om de 10 minuten staat de squad weer een heel bos neer te maaien met hun machinegeweren. Het word allemaal bijgestaan door een lekker dreunende 80's track. De robot zelf is top. Meer dan een guy met een motorhelm op is het eigenlijk niet, maar het vermaakt. Enige nadeeltje wat ik aan de film kan verzinnen is dat het na een uurtje iets minder word omdat de echt leuke characters dan al het loodje hebben gelegd en je eigenlijk overblijft met Reb Brown, wat wel gewoon een beetje een droplul is.

Toffe 80's film van Mattei. Heb er nog een heel stel te zien van de man, maar me beter vermaken dan met Robowar zal denk ik lastig gaan worden.

Edit: Wat zie ik nu? De man in het pak van de robot is Claudio Fragasso, schrijver van deze film en tevens regisseur van Troll 2 (1990)

avatar van blackwolves

blackwolves

b film copie tussen predator robocop zit er van alles tussen als je de film bekijkt dan is het inderdaad een copie van predator maar behalve de commando's die zo wat op het begin van predator lijken is het geen buitenaardse wezen maar een robot en als je het laatste van de film zied dan merk je dat zijn vriend is geweest die ze in een robopak hebben gestoken zo kun je deze film vergelijken met copies van andere films. slechte acteurs ze schieten maar je zied niets gewoon eens goed om hem gezien te hebben maar meer ook niet o ja juist lijkt ook wat op een sf film was ook een soort robot die mensen vermoorde kill command om dat het ook op een copie lijkt zowel van predator als deze als is kill command wel wat beter maar als je de film hebt gezien dan zie vele dingen die op de twee films gelijken

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Komt uit op blu ray bij Severin

avatar van Quentin

Quentin

Basto schreef:

Komt uit op blu ray bij Severin

Is ie al sinds 2019 hoor... staat hier al drie jaar in de kast.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken op blu-ray!

Vond het een beetje een tegenvaller, nogal saai eigenlijk, een soort man in pak (Robocop achtig) met een Predator sausje, een groep soldaten lopen in een groot bos / jungle net als dus in Predator.

Gelukkig zagen we ook wat goede schietpartijen en explosies als ze een dorpje passeren met vietcongs.

Verder was het jagen op de predator of weglopen...

Op het eind kwam de ontknoping die een beetje tegenviel ook nog.

Slecht is deze ook niet, maar had hier wel meer van verwacht.