• 9.155.691 stemmen

Met onder meer: Sandra Bullock, Chris O'Donnell en Mackenzie Astin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 17 april 1997

Plot In Love and War

"In war they found each other...In each other they found love..."

1918. Italië gaat tot het uiterste om de Oostenrijkse invasie af te wenden. Op verzoek van president Wilson worden Amerikaanse dokters en verpleegsters van het Rode Kruis naar Italië gestuurd om de moraal van de soldaten wat op te krikken en er de gewonden te verzorgen. Een van hen is Ernest Hemmingway. Hij gaat naar Europa als hulp, maar wil koste wat het kost meevechten aan het front omdat hij op die maniet later over zijn ervaringen zal kunnen schrijven. Dat verlangen komt hem duur te staan, want amper enkele minuten na zijn aankomst worden de loopgraven gebombardeerd en komen vele van zijn nieuwe makkers om. Hij wordt naar een veldhospitaal gebracht en vandaar naar een ziekenhuis getransporteerd. Op die manier leert hij de verpleegster Agnes kennen, die net als hem Amerika verliet om gewonden te gaan verzorgen...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Agnes von Kurowsky

Triage Medic

Katherine 'Gumshoe' De Long

avatar van Jordy

Jordy

sorry AliasPino, we waren blijkbaar tegelijk deze film aan het toevoegen...

avatar van gotti

En dan is het handig als je moderator van een site bent

Sandra Bullock is toch wel een actrice die een rol kan dragen

avatar van Lola3

Lola3

Prachtige film!!! Op het einde was ik echt ontroerd door de slotdialoog. Een van de sterkste films van Bullock ooit gezien. Het verhaal was niet echt origineel maar door de dialogen en acteerprestaties werd dit omgezet in een superprent! Chris vertolkte ook zeer sterk zijn personage, nog een schepje op de berg van kwaliteiten van dit drama, een echte aanrader voor iedereen.

avatar van sel

sel

een van de betere films in dit genre! mooi verfilmd verhaal over liefde en de keuzes die maken in het leven. iedere keer als ik hem kijk blijft ontroerend. goede acteerprestaties ondersteuen de kwaliteit van deze pratige film.

4.5

avatar van vivike

vivike

Echte prachtfilm.

Meestal zijn films over waar gebeurde verhalen de mooiste en dit is hier zeker het geval.

avatar van Juud

Juud

Ik kocht deze film in de koopjesbak voor een paar euro. Toen ik deze film aanzette, zat ik daarom ook met het idee in mijn hoofd dat de film wel eens tegen zou kunnen vallen. Maar al na een kwartier realiseerde ik me dat ik goud in handen had. Want een ongelooflijk mooie film! Goed verhaal, goed acteerwerk en een werkelijk prachtig einde! Ik wist in het begin ook helemaal niet dat het waargebeurd was. Daardoor was ik nog meer onder de indruk van de film. Het verhaal is ook zeer herkenbaar, aangezien iedereen wel eens verkeerde keuzes maakt die grote gevolgen met zich meebrengen.

Al met al een heel mooie film over een liefde die nooit heeft kunnen zijn wat het had kunnen zijn. Een aanrader!

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg suffe film en het zoveelste bewijs dat Bullock een groot talent heeft voor het kiezen van de verkeerde rollen. O'Donnel heb ik altijd al een matig acteur gevonden en hier is dat niet anders.

Matig

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Lang, heel lang, geleden wel eens gezien vanwege mijn eigen 'crush' destijds op zuster Agnes. Bullock maakte in mij pubertijd enorme indruk destijds in Speed. Maar weer eens de kans gegrepen voor een nieuwe kijk.

Verhaal over de eerste 'gevaarlijke' stappen die Ernest Hemingway in zijn leven zou zetten. De film richt zich voornamelijk op de zo nu en dan best wel op de lachspieren werkende kalverliefde tussen Ernie en zuster Agnes. Vooral de scene waar Ernie, Agnes en Henry met zijn drieën op pad zijn is hilarisch, de twee proberen elkaar op gênante wijze de loef af te steken en indruk te maken.

Na zijn vertrek terug naar Amerika, en de hernieuwde interesse van de Italiaanse dokter en de brief, ontwikkeld de film zich in een aardig drama light met de nodige keuzes tussen hart en hoofd. De eindontmoeting is schrijnend, wat kan je kennelijk 'trots' en dwars zijn om een gebroken hart, en het eindshot, zijn eigen onmacht terwijl zij door het raam te zien is en wegloopt is erg mooi te noemen.

Aardige rol van de altijd charmante Bullock, O'Donnell zoals altijd matig en het moet gezegd dat zij wilde trouwen voordat hij naar Amerika terug ging, en hoewel ze wel weer in Amerika kwam, het nooit weer tot een ontmoeting gekomen is.

Redelijke film om zo eens even weer te zien, maar niet meer dan dat.