Play Misty for Me (1971)
Genre: Thriller
Alternatieve titel: Geen Genade voor Rivalen
Geregisseerd door: Clint Eastwood
Met onder meer: Clint Eastwood, Jessica Walter en Donna Mills
Vrijdag 13 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Play Misty for Me
"The scream you hear may be your own!"
Een deejay van KRML, een jazz-radiostation, heeft voor zover hij weet een gewone relatie met een bezeten fan. Hij probeert om weer terug te gaan naar zijn relatie met zijn vorige vriendin. Maar zij is vastberaden om een deel van zijn leven te worden, ook als dat zijn dood betekent.
Dave
Birdie
Murphy
Jay Jay
neo
deze film was het regisseurdebuut van clint eastwood en dit was gelijk een goeie,spannende thriller.
Jordy, wat doet MBR in de tekst?
renske
MISTY
music by Erroll Garner, lyric by Johnny Burke.
Look at me,
I'm as helpless as a kitten up a tree
And I feel like I'm clinging to a cloud
I can't understand
I get misty just holding you hand.
Walk my way
and a thousand violins begin to play
Or it might be the sound of your hello
That music I hear
I get misty, the moment you're near.
You can say that you're leading me on,
But it's just what I want you to do,
Don't you notice how hopelessly I'm lost,
That's why I'm following you.
On my own,
would I wander through this wonderland alone,
Never knowing my right foot from my left,
My hat from my glove,
I'm too misty and too much in love.
93.9
ik vond ook "the first time i ever saw your face " van roberta flack ook erg goed passen in de film.
Captain Pervert
"Leuke film voor tussendoor" zoals hier wel eens gezegd wordt. Een solide thriller maar geen buitengewoon spannende ofzo. Er wordt wel prima geacteerd.
Ik irriteerde me alleen een klein beetje aan Clint's personage omdat hij niet meteen de politie inschakelde. Hij had daar niet echt een duidelijke reden voor.
Ik geef d'r 3 sterren voor.
93.9
Weet bijna wel zeker dan Paul Verhoeven goed naar deze film heeft gekeken.......
4 sterren, ik vond 'm prachtig!
Lijkt wel een beetje op Fatal Attraction, alleen is die niet van Verhoeven
93.9
Hij lijkt helemaal op Fatal Attraction, maar heeft ook veel trekjes van Basic Instinct.
Captain Pervert
Leuk detail is trouwens dat de film zich afspeelt in Carmel-by-the-Sea, een stadje nabij San Fransisco waar Clint later nog een tijdje burgemeester is geweest.
Clint
Goede film, wel een beetje langdradig. Zonder ondertiteling (BBC) nog vrij lastig om alles te volgen...
Btw het is idd KRML
3,5 ster
93.9
Eastwood's eerste en beste.
4 sterren.
Enne nee, zo worden ze niet meer gemaakt!
Pacino88
Vond ik juist een domper,voegte niets toe aan het verhaal wat daar voor net zo lekker liep.
De film zelf is echt een aanrader,goede spanning inderdaad.De rol van Evelyn is soms wat overdreven,maar wel prachtig om die ruzies tussen haar en Eastwood te zien,klasse.
Ook erg apart gefilmd in Eastwood style,het oogt wat chaotisch bij gevechten enz.
Oude klasse,een blijvertje.
wesbrina
Goeie thriller.
Klasse film, die sindsdien vaak geimiteerd is.
Zowel als acteur als regisseur is Eastwood geweldig
orbit
- 12092 berichten
Prima thriller van Eastwood, die het vooral van sfeer moet hebben (in zijn eigen gemeente Carmel nota bene!). Voorloper van Fatal Attraction en andere soortgelijken die pas veel later kwamen. Eerste bewijs van Eastwood als capabele regisseur tevens..
Leno
Eastwood speelt eigenlijk dezelfde rol als altijd: nors, no nonsense maar met het hart op de juiste plaats. Gelukkig kan hij dat uitstekend en Walter is overtuigend als stalker. Spannende film met een prima climax.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Uitstekende jaren zeventig-klassieker, die helaas flink aan tempo moet verliezen tijdens de scenes op het strand en het muziekfestival. Verder prachtig geacteerd door Jessica Walter!
3,5*, maar gaat misschien nog omhoog.
marich
Beklemmende thriller van Eastwood.
Je ergert je dood aan Evelyn waarmee het doel knap wordt bereikt.
Beter nog dan fatal attraction. Met heerlijke "rust" gefilmd. Kijkt zeer goed weg.
dvdfreak123
best vermakelijke film is op het einde wel spannend maar niet eastwoods beste film
klute89
Een spannende thriller, met een compleet geschifte vrouw! Het zou maar je date zijn
! Clinteastwood speelt ook geweldig goed en de muziek is klasse, vooral ook het nummer The First Time Ever I Saw Your Face is subliem uitgevoerd. 4,5*
Eastwood is zoals gewoonlijk sterk in deze sfeervolle thriller waarmee hij tevens zijn regiedebuut maakte. Werd later gebruikt als blauwdruk voor een aantal beroemde female-stalker-films. Bij vlagen erg spannend. Goed.
Herzien, en er komt een halfje bij. Dit is een klein en krap, maar wel degelijk, meesterwerkje.. Een absolute aanrader.
Lastig, lastig. Nog een keer gezien. Halfje er weer af.. Meesterwerk? Net niet.. Aanrader? Jazeker!
dilemma's..
kom nou.
Hij heeft hier nog niet de strakke hand die hij later heeft, maar het blijft wel boeien.

Dit wordt de allerlaatste film van legendarisch acteur Clint Eastwood (92)

Escape from Alcatraz
Drama / Thriller, 1979