Rottweiler (2004)
Geregisseerd door: Brian Yuzna
Met onder meer: Ivana Baquero
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Rottweiler
"Eat. Sleep. Fetch. Kill."
Een wanhopige man wordt achtervolgd door een rottweiler, een beest dat voor niets stopt en maar één doel heeft: doden. De rottweiler is met moderne technieken tot een vechtmachine omgevormd.
Dante
Nacho
Woman in White
Window Girl
Safri
dit lijkt me wel wat eigenlijk. Ik bezorg op zaterdag altijd de post en dan staat daar ook altijd zo'n leuke hond agressief tegen me te blaffen.
Edie
Ik heb geen enkel idee ervan,
Uiteraard, want de film is nog niet klaar,
Toch denk ik dat het weer een van de primaire angsten van de mens zijn, waar Yuzna na The Dentist zowieso een handje aan had. Toch lijkt deze film me wel wat, als het maar geen -op afstand bestuurbaar- hondje wordt als Chucky o.i.d.
Redlop
Ik heb een ontzettende pesthekel aan rottweilers. De aversie is geheel wederzijds heb ik begrepen als regelmatig jogger. Kilometers extra moet ik afleggen omdat er vaak op de geplande route een stel rottweilers met hun domme woeste kop naast hun dito ogende baas los van de ketting lopen. Het laatste waar ik zin in heb om die kutbeesten op het grote doek te gaan zien.
FisherKing
Ze hadden beter Sint Bernhard's kunnen gebruiken...
Safri
Ze hadden beter Sint Bernhard's kunnen gebruiken...

hera
BELACHELIJK!!!!!!!!!!
Sorry hoor, maar ik ben toevallig een trotse eigenaar van een rottweiler.
Ik heb (zoals de meeste rottweiler eigenaren) een schat van een hond.
Ik baal ervan dat de vooroordelen over dit ras weer opgerakeld worden.
De meeste bazen zorgen ervoor dat ze de rottweilers prima opvoeden, zoals alles hondeneigenaren doen. Tuurlijk zit er wel eens een baas tussen die een hond verpest. Maar dat gebeurt bij ALLE RASSEN (helaas)
En nu kan ik na de release datum van deze film weer mensen gaan overtuigen van de goede kwaliteiten van mijn hond.
En waarom..............omdat mensen weer gevoed worden in hun eigen vooroordelen
Jordy
berichten verplaatst naar Rottweilers, hier over de film graag...
WB
Volgens mij is dit zoiets als Man's Best Friend...
Ik vraag me af hoe je een hele film kunt vullen met een achtervolging van een hond
Lijkt mij dat dit (het plot) maar een deel is van de film...?
GerwinF
Ja ze hadden ook een jack russel kunnen nemen, maarja dat maakt niet zo'n indruk.
Dikkie Post
Sweeet, ik zie mijn Jackie al in de hoofdrol hoor!!
Trouwens lijkt me best kicke film, al meer bekend over??
EEE
Echt een verschrikkelijk slechte film, maar de scene met de schrikkende kip zal ik nooit vergeten! Echt geniaal...
Edie
Razend benieuwd naar dit Yuzna projectje.. De trailer vond ik al bar slecht, dus beloofd wat..
djelle
De man is verantwoordelijk voor 2 vermakelijke Re-animator films. Ik heb er wel een goed oog in. Meestal zijn zijn films wel goed. Is het dan al eens wat minder, blijft het hoedanook erg vermakelijk dankzij de goeie en onderhoudende gorescenes... Ik hoop enkel dat het op dit gebied niet zo teleurstellend wordt als zijn makke en langdradige "The Dentist". Het verhaal en idee bij deze Rottweiler vind ik alvast veelbelovend... Ben ook erg benieuwd dus.
Is deze film al op DVD te koop eigenlijk? Want je hoort er verder niets van.
Buiten de slechte effecten en het vreselijke einde heb ik me toch nog redelijk vermaakt.
moviemike
Deze film heeft net hetzelfde probleem als "Dagon", ook een filmpje waarin Yuzna een aandeel had. Beide films hebben een goed uitgangspunt maar willen daarna de lat iets hoger leggen en verzeilen daardoor halverwege in een reeks van onwaarschijnlijkheden en bloederigheid, om uiteindelijk te stoppen met een slot dat zo banaal en geschift is dat je als kijker denkt dat je zit te flippen.
"Re-animator" had ook een geschift slot, maar toen leek het allemaal nog grappig bedoelt.
Toen was het verrassend, nu lijkt het ervoor gedaan!
roeligun
geen goeie film....... op het eind werd het een klein beetje interesand maar voor de rest is hij niet goed.
1.5
kungfuzombie
BELACHELIJK!!!!!!!!!!
Sorry hoor, maar ik ben toevallig een trotse eigenaar van een rottweiler.
Ik heb (zoals de meeste rottweiler eigenaren) een schat van een hond.
Ik baal ervan dat de vooroordelen over dit ras weer opgerakeld worden.
Haha, dit zo'n beetje het grappigste commentaar wat ik tot nu toe op moviemeter gelezen heb. Ga zo door!!!
Klotenhonden zijn het...
vooral die met stalen skeletten en tanden.
Edie
heb ik me toch nog redelijk vermaakt.
Das ook Yuzna's enige doel.. Binnenkort eens aanschaffen maar.. Leuk detail is misschien dat Richard Raaphorst (Worst Case Scenario... Die niet doorgegaan is) de titelsequence deed hierin.
dutchtuga
Toen was het verrassend, nu lijkt het ervoor gedaan!
Totaal niet mee eens. Dagon schitterde in sfeerzetting en creativiteit. Iets waar Rottweiler geen seconde ook maar in zich had. Wat een grote teleurstelling van Yuzna dit. Straight to video troep. Van het belachelijke scteerwerk tot de amateuristische effecten. Niets klopte aan deze film. Totaal inspiratieloos. 0,5*
zombie
Richard Raaphorst maakte weer de openings titel voor deze film (net als bij Beyond Re-animator) En daarmee heb je gelijk het leukste deel van de film al gezien. Ik had al niet zo'n hoge verwachtingen bij deze film, maar Brian Yuzna schat zijn publiek wel heel erg laag in met Rottweiler! Misschien dat hij bij "The Night of Terror" (waar hij meerdere malen ten tonele verscheen) dacht dat hij makkelijk kon scoren door de actrices iets op te laten dreunen als :"Ik was vroeger een hoer!" Iets wat dan misschien wel zou worden toegejuicht...maar nu op mij over komt als iemand die zijn doelgroep kompleet uit het oog heeft verloren...0,5 ster.
Pak maar weer een boek van Lovecraft ofzo.
zombie
Je bedoeld yuzna's "Fantastic Factory" (onderdeel van Filmax welliswaar)...duurt vast niet lang voordat daar de stekker uit gaat. Alhoewel...zolang ik die prut blijf huren bij de videotheek houden ze het nog wel even uit
Rene1971
Dom verhaal, nog dommer acteerwerk en echt superslechte effecten. Echt een vreselijke film.
as
Erg triest werkje dit. Yuzna stelt erg teleur met dit baggerwerkje. Ik had gehoop om na Beyond Reanimator wéér eens een vermakelijke film van hem te zien. Maar behalve de openingstitel valt er maar weinig te beleven. Prut van de bovenste plank met een Rotweiler die constant scheel lijkt te kijken, briljant slechte acteurs (waar haalt hij ze vandaan?) en een verhaaltje die je je ergste vijand niet eens zou prijsgeven. fantastic Factory heeft een groot probleem. Als de oprichters al geen fatsoenlijke films kunnen afleveren...
Edie
Idem hier, ben wel groot fan van Brian Yuzna, maar de laatste tijd... Niet onder de indruk. Faust vond ik zwaar matig, Beyond Re-Animator kon me niet echt bekoren, over Progeny maar te zwijgen. Wél ben ik erg benieuwd naar zijn nieuwe 'Beneath Still Waters' !

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus