Rottweiler (2004)
Geregisseerd door: Brian Yuzna
Met onder meer: Ivana Baquero
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Rottweiler
"Eat. Sleep. Fetch. Kill."
Een wanhopige man wordt achtervolgd door een rottweiler, een beest dat voor niets stopt en maar één doel heeft: doden. De rottweiler is met moderne technieken tot een vechtmachine omgevormd.
Dante
Nacho
Woman in White
Window Girl
Tijgerdraak
Zwake film, niet aan te raden !!!
Verhaal had wel iets kunnen opleveren.
Maar acteerwerk en effecten vallen in het water.
Waku
Dramatisch slechte film.
Verdiend categorie C film niet eens.
Belachelijke effects en dito acteerwerk.
Pulp met een hoofdletter P!
Flipman
Hahaha
!
Ik heb gisteren slechts de trailer van deze film gezien en vraag me af hoe deze film nou goed kan zijn!
clivebarker
Haha, dit zo'n beetje het grappigste commentaar wat ik tot nu toe op moviemeter gelezen heb. Ga zo door!!!
Klotenhonden zijn het...
vooral die met stalen skeletten en tanden.
He maar die dame moet toch ook wel weten dat het een Horror
Science Fiction is he zo dat wou ik effe kwijt
Goodfella_90
Hera heeft wel gelijk. Ik heb ook een schat van een hond aan onze rottweiler, het zijn de meest trouwe honden die er maar zijn. Toch reageert 95% van de mensen negatief wanneer je vertelt dat je er een bezit.
Dragoon
ik ben het met hera eens. Rottweilers zijn helemaal niet slecht. Het zijn juist de liefste honden. Die goldenretrievers en jackrussels staan er bekend om te bijten en niet die lieve rottweilers!
Edie
Ik vond hem nog wel meevallen, af en toe schrik door zelf genoeg ervaring met hondenbeten
Ik had het allemaal wat erger verwacht, maar ach voor een low-budget film best wat plezier..
Soms onlogisch en die vele flashback's hoefde ook niet echt, maar duidelijk een Yuzna film..
newG
2.5* voor deze moderne horror. Het acteren was inderdaad meestal slecht. Hoewel ik de moeder van dat kind en de pooier die iedereen kent nog redelijk goed vond. De dude die als hoofdpersonage gecast is dankt alles aan zijn looks, want face it, hij ziet er echt wel cool uit. Dus al bij al heb ik me niet erg geïrriteerd aan het acteren. Het verhaal was ook best O.K. die flashbacks werden ook redelijk goed verteerd door mijn ogen (hoewel het soms wat TE was)
En de scene's wnr hij bij moeder en dochter is vond ik van zeer hoog niveau.
Ik heb al zeker vele slechtere films gezien
Couch Potato
b film, misschien zelfs c fim, maar ondanks dat gegeven heb ik er toch best van genoten;
Niet iets om lang te onthouden of nog eens terug te zien, de acteerprestaties zijn beneden alle peil, de special effects konden me wel bekoren, de natuurbeelden zijn heel mooi, maar natuurlijk is dit een kutfilm, dat spreekt!
De seksscène tussen de held en de moeder van dat meisje is nog het mooiste in heel deze film...
** toch nog.
zombie
is dit het zelfde als man's best friend
Neen, Man's Best Friend is nog een serieuze poing tot een Horrorfilm. Rottweiler is een waardeloos prul, waar je je tijd niet aan moet verknallen. Als je 96 minuten met je ogen dicht op de bank gaat zitten, ben je nog beter af!
Phantasm
Deze film viel nogal mee, ondanks al negatieve berichtjes hier, ik heb er met plezier naar gekeken.
samtari
zonder verwachting ben ik deze film gaan kijken en ik moet zeggen ik heb slechter gezien. 2,5 ster
Jessica.
Jammer dat het weer een rottweiler moet zijn =.= Rottweilers zijn helemaal geen kwade honden. Die kleintjes bijten veel meer hoor
Maar een grote, sterke hond die vals is, zal vast enger overkomen dan een klein beestje dat je eigenlijk zo wegtrapt XD
Ace Hanlon
BELACHELIJK!!!!!!!!!!
Sorry hoor, maar ik ben toevallig een trotse eigenaar van een rottweiler.
Ik heb (zoals de meeste rottweiler eigenaren) een schat van een hond.
Ik baal ervan dat de vooroordelen over dit ras weer opgerakeld worden.
De meeste bazen zorgen ervoor dat ze de rottweilers prima opvoeden, zoals alles hondeneigenaren doen. Tuurlijk zit er wel eens een baas tussen die een hond verpest. Maar dat gebeurt bij ALLE RASSEN (helaas)
En nu kan ik na de release datum van deze film weer mensen gaan overtuigen van de goede kwaliteiten van mijn hond.
En waarom..............omdat mensen weer gevoed worden in hun eigen vooroordelen
Rottweilers?? Waren dat ook niet die honden die een paar jaar geleden hun eigen baas opvraten??
Slechte film. Na andere 'hond-films' als Man's best friend of Cujo mist deze film alle charme en ook de echte dreiging van de hond. Het verschil met die andere films is dat bvb Cujo als St-Bernard geen karikaturale gevechtshond is, terwijl dat met rottweilers verkeerdelijk wel zo wordt voorgesteld. Man's best friend zelfde verhaal, waar de hond lange tijd werd voorgesteld als een lief huisdier. Rottweiler mist alle charme en moet een goedkoop alternatief worden van robocop, maar dan met een hond.
xxERWINxx
vandaag gekeken, begon redelijk goed, maar heel erg nep allemaal en ze hadden veel meer uit deze film kunnen halen. jammer
Tonypulp
Mja. Wat verwacht je? Yuzna na de eeuwwisseling is nog erger dan....Yuzna voor de eeuwwisseling. Zonder gekheid: ik mag hem wel. Kan in principe al zijn werk wel waarderen, alhoewel het vaak makkelijker is om te beschrijven wat eraan mankeert, dan wat er nou echt goed werkt. Over het algemeen heeft het een solide B-basis met genoeg charme en oog voor smerigheid. Doseert het vaak alleraardigst en is doorheen z'n eouvre niet altijd even serieus. Rottweiler mist een beetje de knipoog, waardoor het slechte ook daadwerkelijk slecht is.
Enkele effecten zullen standaard worden opgevolgd door schatergelach, terwijl de rottweiler zelf bijzonder gaaf is aangepast. Eenmaal knagend aan z'n slachtoffers ziet alles er smakelijk en klodderig uit. Acteerwerk erg flauwtjes. Als je tijdens de opening al een reeks aan Spaanse partners langs ziet komen, dan weet je al genoeg. Goedkope B-horror die uitbesteed wordt aan goedkope Zuid-Europese landen is vaak niet te verteren. Veel lokale acteurs/actrices die met gebrekkig Engels / een dub dienen te vullen wat er te vullen valt.
Ik snap de negativiteit wel, maar anderzijds zoek je het ook wel een beetje op.
misterdhdh
Dit is toch niet al te best. Het verhaal op zich over een rottweiler vind ik wel leuk, de uitwerking is gewoon niet goed. Het is een film van 2004, maar het lijkt nog 30 jaar ouder. Het acteerwerk is niet goed, en de film is redelijk saai. Echt spannend wordt het nooit en het verhaal is redelijk dunnetjes. Anderhalf uur kijken naar een achtervolging tussen man en hond, begon me na een tijd toch te vervelen. De hond zelf zag er enorm matig en niet eng uit, en de scenes waarin je de hond tussen het vuur ziet, is gewoon belachelijk, en verschrikkelijker kon het er niet uit zien. Het einde was zeker niet slecht, hou wel van negatieve eindes. . Hoogtepunt van de film was wanneer het hoofdpersonage aankomt aan die soort van boerderij met moeder en dochter. Dat stuk was zelfs enorm sterk en leek wel door een andere regisseur gemaakt te zijn. Voor de rest weinig positief, te saai, slecht acteerwerk en te slechte beeldkwaliteit. Weinig sfeervol. Heb zeker al slechter gezien, maar een aanrader vind ik dit nu ook niet.
1.5/5
joolstein
Brian Yuza is geen onbekende in de wereld van de horrorfilms en heeft nogal wat pulpwerkjes op zijn naam staan. Helaas lost Rottweiler de verwachtingen niet in, integendeel, de film bleek een hol, spanningsloos vluggertje met een zwakke cast en vooral bedenkelijke effecten en dito verhaal. Wat rest zijn vooral veel aardige ideeën maar met een beroerde uitwerking. Al zijn de scene met de huismoeder en de kippen-scene nog wel memorabel. Het acteerwerk is zoals je van een B-film kan verwachten niet heel goed. Toch kom ook nog even de ongekroonde koning van de Spaanse horror Paul Naschy langs met zijn helikopter. En het dochtertje van de zo even genoemde huismoeder is niemand minder dan Ivana Baquero, het meisje Ofelia in Pan's Labyrinth en later te zien was in de MTV-serie:The Shannara Chronicles .
TronMan
Soort 'terminator' hond, waarvan je de achtergrond niet echt te weten komt. Af en toe best leuke shots. Zeer matige computer effecten en je ziet Rott ook als pop. Debiel verhaal , wel met een goed eind. Had eigenlijk een jaren tachtig film moeten zijn.
Boeikens
Brian Yuzna heeft echt wel enkele toppertjes op horrorgebied uitgebracht maar deze Rottweiler hoort daar zeker niet bij. De op alle vlakken barslechte uitwerking is hier vooral de grote dooddoener.
Borderline
Het idee was leuk maar de uitvoering was zeer slecht, de hond als een soort vechtende robot werkt voor geen meter de constante achtervolging was vrij eentonig en bij bepaalde gedeeltes was het echt beschamend, hoogtepunt van de film was de kip, een 1,5 voor deze film
cinemanukerke
Laten we het grootste minpunt reeds benoemen nl verhaal is nonsens. Koppel doet mee aan mensensmokkel voor het spel (ja, je leest het goed), worden gevangen genomen en naar aparte strafkampen gebracht waar de jongen ontsnapt en terug naar zijn geliefde wil doch achtervolgd wordt door een demonische hond. En dit is nog maar de eerste 10 minuten. Script waarschijnlijk geschreven tijdens een vrijgezellenavondje want dan lijkt alles een goed idee. Maar hoe Yuzna dit visueel invult, is voor mij toch behoorlijk. De finale is zelfs straf te noemen met het topshot van de verwoestingen als een apocalyptisch beeld, de achtervolgingen tussen hond en jongen zijn goed met als hoogtepunt de volledige sequentie in het huis van de dame met haar zoontje (waar de schrijvers simpelweg een seksscène inlassen tussen 2 aanvallen van de hond door) en is er bij de hereniging tussen het koppel zelfs een twist te bespeuren. Conclusie; t'is pulp maar ik kon deze pulp wel waarderen ... met mate.
alexspyforever
Wat moet ik hier nu eigenlijk van denken? Het idee van een hondenversie van Terminator is op zich best interessant maar de executie en het hele verhaal errond is veel minder. Ergens hoop je toch dat de Rottweiler een bedreiging vormt voor de inwoners maar hij lijkt geprogrammeerd om de protagonist met name Dante uit te schakelen. Dante is op de vlucht en op zoek naar zijn vriendin met wie hij kennelijk voor de lol wilde infiltreren op een eiland hiermee beroep doende op mensensmokkelaars. Een of andere rijke stinkerd vond het kennelijk leuk om een spel te maken van de Rottweiler te laten jagen op 'ontsnapte' gevangenen. Dante is dus zo een gevangene en met wat hulp ontsnapt hij met de Rottweiler die voortdurend op hem jaagt. Dante is geen sympathiek personage dus eigenlijk hoop je dat de hond de klus snel klaart, maar het zijn helaas de mensen die Dante op zijn vlucht ontmoet die vaak het loodje leggen. Een lichtpuntje is dat een van die mensen die Dante ontmoet een nog piepjonge Ivana Baquero is die later de fenomenale rol van Ofelia speelt in Pan's Labyrinth. Dat is zowat het enige lichtpuntje in deze draak van een film. Volgens mij ergens geïnspireerd op Dante's Inferno zeker als je het einde ziet.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Tesis