• 9.373.864 stemmen

Alternatieve titel: Het Jaar 2508

Geregisseerd door: Edward Bernds

Met onder meer: Rod Taylor, Hugh Marlowe en Nancy Gates

Plot World without End

"Thru the Time Barrier, 552 years Ahead... Roaring To the Far Reaches of Titanic Terror, Crash-Landing Into the Nightmare Future!"

Vier astronauten keren terug uit de ruimte naar de aarde. Onderweg komen ze in een tijdlus die hen verplaatst naar het jaar 2508 waar net een atoomramp heeft plaats gevonden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Dikke tegenvaller.

Hier had ik veel meer van verwacht, vooral omdat de film wordt gezien als een voorloper van 'The Time Machine'(1960)(een van mijn all-time favorieten)

Rod Taylor, die ik erg graag zie spelen, speelt ook hierin een van de hoofdrollen, maar dat geeft geen meerwaarde aan de film.

Het geheel heeft een heel sterk 'Star Trek' (oorspronkelijke TV serie) gevoel, met aardige decors,goedkope effecten, maar veel fraaie actrices, in korte rokjes.

Ook het verhaal kon zo uit een S.T. aflevering stammen.

Ik ben wel een Star Trek fan (originele 1e serie) maar voor een speelfilm is dit allemaal toch wat te weinig.

De fraaie poster leek meer te beloven.

Het is overigens goed te zien dat Alberto Vargas een inbreng in de film had, want de dames lopen er precies zo bij als de pin-ups die hij schilderde.(waartegen ik overigens geen enkel bezwaar heb)

avatar van Biosguru

Biosguru

Zeldzaam stuk koude oorlogspropaganda. En daarnaast ook nog eens onwerkelijk sexistisch. De plot komt er nauwelijk verholen op neer dat de "wilden" afgeknald moeten worden en dat iedereen die tegen oorlog en geweld is om (de Amerikaanse) mens zijn rechtvaardige plek op de aarde te geven homo is. Plus kant van het aan de goede kant van deze strijd staan is dat vrouwen in weinig kleren als een blok voor je vallen.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Astronauten die van een reis naar Mars terugkeren belanden door een toeval op aarde in een post-apocalyptisch tijdperk. In deze verre toekomst worden de grotten daar bevolkt door reusachtige goedkoop uitziende nepspinnen en Neandertahl-achtige gemuteerde holbewoners. De beschaafde lui leven ondergronds. De mannen dragen “Star Trek”-achtige hoofddeksels en de vrouwen zijn kortgerokt. Het ziet er allemaal erg goedkoop en nonsensikaal uit. Ik heb moeten vechten tegen de slaap. Een stuntelige gedateerde SF-prent die een rommelige indruk nalaat.

avatar van clubsport

clubsport

Brix schreef:

Ook het verhaal kon zo uit een S.T. aflevering stammen.

Haha Brix Met dat laatste kan ik het volledig met je eens zijn , heerlijke vrouwelijke dames die er geweldig uitzien .

Verder wil ik niet te hard hierover oordelen , de star trek vibe is inderdaad erg aanwezig , helaas is het verhaal verder wat matig , ( al vind ik het plot van een bange beschaving die in zijn comfort geen risico meer durft te nemen helemaal niet slecht bedacht ) .

En in die invalshoek heb ik me verder nog best wel vermaakt met deze prent .

avatar van Noodless

Noodless

Zwakke sciencefiction uit de oude doos die de tand des tijds niet doorstaan heeft. Het ziet er allemaal zeer goedkoop uit en het verhaal weet op geen enkel moment te boeien. De reusachtige spinnen en de gemuteerde holbewoners zien er niet uit en geven de film een belachelijk sfeertje. Gelukkig is er nog de aanwezigheid van enkele mooie dames die voor die tijd best wel pin-up looks hebben en wel heel snel verliefd geraken. 3/10