• 9.370.399 stemmen

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Forest Whitaker

Met onder meer: Michael Biehn en Kia Goodwin

Plot Strapped

Een ex-gevangene die op het rechte pad probeert te blijven, kampt met grote problemen. Zijn vriendin wordt gearresteerd omdat ze drugs probeerde te verkopen aan een undercover-agent. Om zijn vriendin vrijuit te laten gaan, sluit hij een deal met een wapenagent (Biehn) om enkele lokale wapenhandelaars te verraden...

avatar van D-Lo

D-Lo

Aanklacht tegen het overdadige wapengebruik en -bezit in de Verenigde Staten, en vooral dan in de gettos.

Zeer geslaagd regiedebuut van Forest Whitaker met goeie acteerprestaties van Michael Biehn en Bokeem Woodbine. 3,5/5

Nomak

Goede ghettofilm, de beste na Menace II Society.

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

Goeie film. Hij is nog beter als Menace II Society en Boyz 'n the Hood

Goed verhaal, goed acteerwerk!

Nomak

Deze zoek ik ook al een hele tijd op dvd. Ik zag hem laatst in de videotheek liggen dus hij is zeker op dvd uitgebracht.

Iemand misschien een tip in welke winkel ik Strapped kan vinden?

Nomak

Na al die jaren heb ik dan toch eindelijk de dvd van deze film kunnen vinden.
Geweldig regiedebuut van Forest Whitaker die helaas zelf niet zijn opwachting maakt in deze film.

We volgen het verhaal van Diquan Mitchell die op het punt staat om vader te worden. Het plot staat hier redelijk goed beschreven. Op een bepaald moment gaat Diquan samen met zijn vriend Bamboo wapens verkopen, en dan beginnen de problemen pas echt.
Ik ga liever niets meer vertellen over hoe het verder gaat. Maar de film heeft een spectaculaire climax als Diquan & Bamboo oog in oog komen te staan met elkaar. Prima idee van Forest Whitaker om hier niet te kiezen voor een happy end. Daardoor hoeft Strapped zich niet te schamen als de vergelijking gemaakt wordt met films als Menace II Society, Boyz n the Hood en andere toppers in het genre.

Fredro Starr maakt hier zijn acteerdebuut en dat is nauwelijks voor te stellen. Hij steelt de show in de rol van Bamboo en komt erg geloofwaardig over.

Bokeem Woodbine in de rol van Diquan Mitchell, ook voor hem is het zijn eerste rol in een film. Niets op aan te merken, ik vind hem een erg onderschat acteur.

Michael Biehn is dan de enige acteur met ervaring. Niet dat dat eraan te merken is, want zoals eerder gezegd zijn de acteerprestaties van de onervaren jongens ook prima in orde.

De muziek is natuurlijk passend voor deze film. We krijgen een hele hoop old school rap te horen van o.a. Onyx, de groep die Fredro Starr heeft opgericht en waarin hij zelf natuurlijk ook in rapt.

avatar van Erwinner

Erwinner

Ben altijd wel te porren voor dit soort filmpjes en ik zag Nomak zo alleen staan hier dus dit moest wel goed zijn!

Viel me toch rauw tegen, teveel worstelen door de cliche's die voor een hele irritante sfeer zorgden en wilde hem bijna vroegtijdig uitzetten.

Het is nu al een week geleden dat ik hem zag en ben alweer een hoop vergeten merk ik nu.

De audio sporen op de DVD heb ik trouwens nog nooit zo slecht meegemaakt, de dynamiek tussen de dialogen en de soundtrack was nog erger dan een SBS reclame blok. Continue met m'n vingers op de volumeknop bij zitten stellen

Lichtpuntjes waren de rollen die goed ingevuld werden, daar gaan ook al mijn punten naartoe.