• 8.710.088 stemmen

Gesproken taal: Japans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Yukinojo Henge

Een theater-acteur, die voornamelijk vrouwenrollen speelt, wil wraak op de mannen die twintig jaar eerder verantwoordelijk waren voor de zelfmoord van zijn ouders.

Yukinojo Nakamura / Yamitaro the Thief

Heima Kadokura

Kikunojo Nakamura

Kawaguchi-ya

Cruel Old Woman

avatar van mstoffer

mstoffer

Wat is de japanse filmtraditie toch rijk. Deze is op dvd uit bij bfi. Schitterende film; visueel verbluffend modern. Een film vol tegenstellingen: Japans en Westers; Soundtrack met japanse muziek en Miles Davis. Humoristische Robin Hood-achtige helden en heldinnen die vooruitwijzen naar Tarantino's Uma. Aan de andere kant een traditioneel wraak-verhaal met hele klassieke vertelpatronen: bijvoorbeeld via een verteller die deels binnen deels buiten het verhaal staat. Meesterlijke acteerprestaties, zeker van Kazuo Hasegawa, die de acteur in kwestie speelt, die zowel op als buiten het toneel als travestiet door het leven gaat.

avatar van Ramon K

Ramon K

Plus het sympathieke Robin Hood personage. Een dubbelrol dus. Echt een aanrader deze film. Schitterende decors, aankleding en mise-en-scene ook. Een erg aparte Japanse film. Deed me ook menigmaal denken aan de kleurrijke films van Suzuki. 4*

avatar van Ramon K

Ramon K

Trouwens ook een erg coole belichting. Film doet erg theatraal aan; dit is ook de bedoeling.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Deze film moet begin jaren '60 net zo bizar zijn overgekomen als b.v. de films van Miike nu op ons:een held in travestie die verwijfder klinkt dan Truman Capote en wordt gespeeld door dezelfde acteur die ook een ruige struikrover speelt,waaraan moet worden toegevoegd dat de verwijfde held zelf een uitstekend zwaardvechter en ook nog,geloof het of niet,vrouwenversierder is.Vooral de nachtscènes,en dat zijn er veel,zien er prachtig uit.En Wakao is wel de mooiste dame die ik ooit in een Japanse film heb gezien.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Jammer van de afschuwelijke audio/video-kwaliteit waar op ik deze film heb moeten kijken. Verpeste sommige scènes. Voor zover ik me herriner een heel maffe en ouderwets aanvoelende film. Had het net iets sfeervoller en sneller verwacht, maar het is nog steeds een erg plezierige film. Leuk om eens gezien te hebben