• 9.370.323 stemmen

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Denis Sanders

Met onder meer: John Saxon, Robert Redford en Sydney Pollack

Plot War Hunt

"It happened on a raging battlefield, but he could have been a murderer stalking a city's streets!"

De Koreaanse oorlog loopt ten einde. De jonge, idealistische soldaat Roy Loomis (Robert Redford) wordt naar de frontlinie gestuurd. Daar waarschuwen zijn medesoldaten hem voor Raymond Endore (John Saxon) en zijn protegé Charlie, een lokaal weeskind. Endore is een gestoorde soldaat die niets liever doet dan de kelen van zijn tegenstanders doorsnijden, maar hierdoor is hij wel een zeer effectief wapen van het Amerikaanse leger.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Pvt. Raymond Endore

Capt. Wallace Pratt

Sgt. Owen Van Horn

Pvt. Crotty

Pvt. Joshua Fresno

Sgt. Stan Showalter

Pvt. Roy Loomis

avatar van stinissen

Film debuut van Robert Redford.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

War Hunt, een in Korea gesitueerde tragedie over een Amerikaanse sectie in actie, is een low-budget film die in de zomer van 1961 voor 250.000 dollar in drie weken werd opgenomen. Hier leerden Robert Redford en Sydney Pollack elkaar kennen, en samen maakten ze later oa Jeremiah Johnson en Three Days of the Condor.

avatar van ipman-99

ipman-99

"There's A Fine Line Between Soldier ... And Killer." ... " !!!

Fantastisch Drama-Oorlog !!! Prachtig ingetogen Drama dat zich afspeelt tijdens de oorlog in Korea. De film richt zich meer op het drama aspect ..., dit kwam in mijn gevoel zeer goed over ! De acteurs met o.a John Saxon en Robert Redford leveren puik werk af ! Een zwart/wit juweeltje dat absoluut de aandacht verdient in deze recensie !

avatar van stinissen

avatar van Darbie

Darbie

You Tube - War Hunt (1962) Film

avatar van clubsport

clubsport

ingetogen maar saai oorlogsdrama over een soldaat die zijn moordneigingen in oorlogstijd botviert

en zijn kwalijke invloed ook op een koreaans jongetje overbrengt die hem blind volgt .

boeiend thema maar het kon me desondanks maar heel matig boeien mede omdat het allemaal heel emotiloos werd uitgevoerd wat waarschijnlijk zo bedoeld was maar voor mij werkte het niet .

avatar van joolstein

joolstein

Wat de productie en regie betreft, doet deze zwart-wit film het uitstekend met slechts een paar vrachtwagens en een paar geïmproviseerde sets. Regisseur Denis Sanders en producer-broer Terry weten ondanks een beperkt budget of hulp vanuit het Pentagon, toch een hoog productieniveau te bereiken. Het plot is een realistische observatie van soldatenleven in de laatste dagen van de Koreaanse oorlog. Echter het echte leven van soldaten is meestal gewoon eentonig.

Het verhaal volgt feitelijk de ervaringen van Roy Loomis (Robert Redford) in zijn omgang met de anderen in het legerkamp en vooral de confrontaties met zonderling Endore (John Saxon) Maar er zijn geen of te makkelijke motivaties. Waarom laat men het toe dat Endore (John Saxon) zijn eigen moorddadige oorlog kan voeren en vrij van de leger-beperkingen? Hoe is Endore's relatie met de jonge Charlie ontstaan? Waarom wil Loomis de jonge jongen helpen?

Het acteerwerk is degelijk, met meerdere bekendheden die hun speelfilmdebuut maken. Ten eerste natuurlijk Redford maar ook Sydney Pollack (en toekomstige regisseur) en Tom Skerritt zijn hier te zien in hun eerste filmwerk. Ergens is er ook Francis Ford Coppola als vrachtwagenchauffeur te zien. De inspanningen van de cast en de wijze waarop het is opgenomen maken dat het licht boven de middelmaat uitsteekt.