• 9.371.622 stemmen

3 Hommes à Abattre (1980)

Thriller | 93 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: Three Men to Kill / 3 Men to Kill / Three Men to Destroy / Trois Hommes à Abattre

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jacques Deray

Met onder meer: Alain Delon, Dalila Di Lazzaro en Pierre Dux

Gesproken taal: Frans

Plot 3 Hommes à Abattre

Michel Gerfaut (Alain Delon) brengt een gewonde bij een auto-ongeluk naar het ziekenhuis zonder te weten dat de man het slachtoffer is van een moordaanslag. Hij komt nu zelf op de dodenlijst te staan en al gauw zitten de moordenaars achter hem aan. Iedereen die met hem in contact komt legt het loodje, maar Gerfaut is niet van plan zich af te laten schieten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Nu te zien op ARTE TV

avatar van Movsin

Movsin

Uitstekend begin van de film, dat in zijn vervolg helaas niet altijd beantwoordt aan de verwachtingen die aanvankelijk wel konden gesteld worden.

De logika en aanvaardbaarheid van het gebeuren moet wijken voor actievolle, zeg maar moorddadige scènes, die op zich geen waarde toevoegen.

Met Delon, op toppunt van zijn uitstraling, als hoofdrolspeler, producent en beslist een vinger in de pap wat scenario betreft, lijkt zo'n verloop wel eigenlijk niet zo ongewoon. Teleurstellen doet hij natuurlijk niet en medespeelster Dalila Di Lazzaro, mij onbekend, is wel iets meer dan gewoon sensueel.

Jacques Deray, aan wie we toch "Borsalino" en "La Piscine" danken zet hier een middenmoot misdaadfilm neer.

Niet vergeten te vermelden uiteindelijk het misdadig gekonkel voor macht en geld achter de schermen en voor de liefhebbers : er zit een stevige achtervolgingsscène in.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een aardige Franse misdaadfilm met een overtuigende inspanning van acteur Alain Delon. Zijn personage is een typisch voorbeeld van 'de verkeerde man op de verkeerde plaats.' Het verhaal bevat een pessimistische sfeer, en een paar spannende scènes.

Geen meesterwerk, maar wel vermakelijk.

3,0 *