Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Charles Chaplin
Met onder meer: Charles Chaplin, Paulette Goddard en Henry Bergman
Releasedatum: 19 december 2013
Plot Modern Times
"He stands alone as the greatest entertainer of modern times! No one on earth can make you laugh as heartily or touch your heart as deeply...the whole world laughs, cries and thrills to his priceless genius!"
Beginnend als arbeider in een fabriek raakt een man verzeild in allerlei situaties die de nadelen van de modernisering illustreren. Hij krijgt een zenuwinzinking en belandt in de gevangenis, zoekt wanhopig naar werk en probeert ondertussen ook nog een goede toekomst op te bouwen met een meisje van de straat.
A Factory Worker
A Gamin
Cafe Proprietor
Big Bill
Mechanic
Burglar
Gamin's Father
President of the Electro Steel Corp.
Cellmate
Minister
dttom
oeh deze komt me heel bekend voor maar weet niet of ik de film heb gezien of gewoon fragment in docu oid.
FisherKing
briljante aanklacht van een vrije geest!! Wat een aanklacht.. vooral in die tijd...Hoort bij de top100
Goodfella
Jezus... Wat is dit vre-se-lijk flauw zeg. Het is dat de film af en toe een redelijk serieuze ondertoon heeft, want op die momenten zijn de flauwigheden nog wel door de vingers te zien. Maar naarmate de film vordert worden die momenten steeds spaarzamer en neemt de "kijk-ik-val-hahahaha-humor" veel te veel toe. 2 *
Vond het wel een aardig filmpje. Hier en daar wat geslaagde grappen, maar kon oo niet zeggen dat ik de hele tijd dubbel heb gelegen (lijkt me ook niet zo'n fijne houding om een film te kijken moet ik zeggen
) Verder hou ik niet zo van die (bijna) spraakloze films. 3*
neo
jammer genoeg heb ik alleen de korte compilatie-versie van 30 minuten gezien op een klein filmfestival.
mister blonde
pff, het is al weer lang geleden. interessant thema, mooi in beeld gebracht. chaplin is legendarisch in deze film. dit is een van de belangrijkste zwarte komedies.
jay73
Q, vanwaar die 0,5???
Ja, dat verdient zeker enige toelichting.
Hier was dus helemaal NIKS goeds in te vinden, Q? Een typisch wanprodukt?
Queto Yurlunyur
Hier was dus helemaal NIKS goeds in te vinden, Q?
Voorzover ik kon zien niet, nee. Vond het allemaal maar hopeloos flauw en overdreven, allesbehalve komisch dus. Verder valt er weinig te beleven, er is alleen nog een korte romantische impasse, maar door (voortdurende) vreselijke overacting werkt ook dat niet. Het uitgangspunt was misschien revolutionair voor zijn tijd, de film eromheen is - in mijn ogen - alleen maar vreselijk irritant. En daarom geef ik een halve ster.
Yekezzez
De film was voor die tijd een geweldige aanklacht tegen de maatschappij, maar is nu niks anders dan een tijdsdocument. Het is zeker geen klassieker (een film die altijd de moeite waard blijft om te kijken) Ik ben sowieso geen chaplin-fan en kon er dus ook niet door geboeid raken, toch een 2/5.
mister blonde
De film was voor die tijd een geweldige aanklacht tegen de maatschappij, maar is nu niks anders dan een tijdsdocument. Het is zeker geen klassieker .
Je eerste zin klop als een bus, de tweede helft van de eerste zin ben ik het niet mee eens, maar goed. Maar modern times geen klassieker??? Zonder nu opnieuw een discussie te openen over wat een klassieker is... je hoeft hem niet goed te vinden (ook deze film hoort niet bij mijn favorieten), maar als deze film geen klassieker meer is dan weet ik het niet meer !!!!
tovenaar
Voorzover ik kon zien niet, nee.
Zit het hem niet in het jaartal, dan wel in de titel he Q
lukske00
goede film met af en toe wel komische hoogstandjes ...maar wel veelal te flauw en daarom in het tweede deel minder boeiend
toch 3.5
Linda
Dit was toch wel weer errug leuk. Die scene met de voedermachine vond ik briljant (die droge blik van hem!), ik heb een paar minuten lang helemaal in een scheur gelegen van het lachen. Helaas ook weer genoeg flauwe humor die ik niet kon waarderen. Het liefdesverhaaltje was ook niet echt waar ik op zat te wachten. Toch nog 3 sterren voor een aantal bijzonder geslaagde grappen.
aegron
Wat een superfilm zeg! echt heerlijke humor, en wat een superopening! alleen daarvoor is deze film al meer dan 3 sterren waard vind ik.
Freud
Een charmante film, maar ik vond hem soms nogal déjà vu. Daar kan Chaplin weinig aan doen, maar het doet de film wel minder goed werken. Echt grappig vond ik hem dus niet, maar het is wel een klassieker (wel dus) en sommige dingen zijn echt nog wel leuk. Laten we zeggen, 3,5 sterren.
moviemike
Een charmante film, maar ik vond hem soms nogal déjà vu.
Wat bedoel je met déjà vu?
moviemike
da's Frans voor "al gezien"

Dit was dan ook een grondlegger voor vele andere films.
Alle klassiekers geven je dan een déjà vu.
FisherKing
Via Deze briljante film ben ik van films gaan houden.....
Briljant in zijn eenvoud, briljant in zijn kritiek, en meesterlijk in de uitvoering. Hoe kan iemand de stem van het volk vertegenwoordigen. Via zwijgen en stil zijn.... Ben stil en stem PF als bekende Nederlander. Mijn Naturalisatie zal snel volgen.
Freud
Niet alle klassiekers, maar bij Chaplin heb ik dat gevoel altijd. Er zijn ook films die zo uniek zijn dat ze dat gevoel van déjà vu overstijgen, omdat niemand het ooit zo goed heeft kunnen doen bijvoorbeeld.
Ik vind Chaplin trouwens vrij overroepen, Buster Keaton is veel grappiger. Maar dat neemt niet weg dat deze film zeker zijn waarde heeft.
Ik erger mij trouwens altijd mateloos aan die extra's van de Chaplin-box waarin continu wordt benadrukt en tot in den treure herhaald hoe geniaal en hoe hilarisch dat die en die scene wel niet is. Misschien dat die afkeer zich dan uiteindelijk ook tegen de film zelf keert, zou best kunnen
eerdekes
Achteraf gezien eigenlijk een pracht van een klassieker.
De film is prachtig in al zijn doodgewone eenvoud.
Er schuilt in deze film een pracht van een verhaal.
De constant aanwezige muziek is mede ook een pluspunt.
Charles Chaplin slaagt er wel niet in meer dan vijf keer een grijns van men gezicht te halen, hij komt bij momenten te over. Maar ik beschouw hem niet echt als komedie. Eerder als levensles ... Je kan ook op een erg eenvoudige manier gelukkig zijn.
Mooi filmpje, 3.5*.
J.S.
Goeie Chaplin-film.
De film is erg komisch en loopt vlot door de muziek die bijna tijdens de hele film speelt.
Er schuilt dan ook een pracht van een boodschap in de film: Wees gelukkig met wat je hebt en laat nooit de moed zakken!!
Chaplin brengt het leven van een gewone arbeider op een vrolijke manier in beeld en laat je de hele film met een glimlach op je gezicht ziten!
4 sterren!
alexis
echt een klassieker en een tijdsdocument... ik snap niet waarom die voedermachine er niet gekomen is... meesterlijk!
die chaplin blijft leuk
***
EmDee
Grappige film met enkele ovebekende scenes (lopende band, voedermachine, ober) die ik volgens mij ken van losse sketches op TV, kan dat?
Zijn bewegingen en de bijbehorende muziek leek af en toe wel op ballet.
toch blijft hij mij niet de volle 90 minuten boeien.

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

Shichinin no Samurai
Actie / Drama, 1954

North by Northwest
Thriller, 1959
fabriekambulanceinventiontrampgrote depressieindustrial revolution slapstickzwart en witmachinepardonguilty stille filmbuitenlandse films in de sovjet-unie