• 9.379.413 stemmen

An Unfinished Life (2005)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Lasse Hallström

Met onder meer: Jennifer Lopez, Robert Redford en Morgan Freeman

Releasedatum: 15 december 2005

Plot An Unfinished Life

"Every secret takes on a life of its own."

Einar Gilkyson (Robert Redford) is een oude, verbitterde boer die zichzelf en zijn ranch heeft laten verloederen na de dood van zijn zoon, tien jaar geleden. Het enige waar Einar nog tijd en energie in stopt is zijn beste vriend Mitch (Morgan Freeman), die gehandicapt is geraakt na een ontmoeting met een beer. Op een dag staat Jean (Jennifer Lopez), Einar's schoondochter, bij hem op de stoep. De relatie tussen de twee is ernstig verstoord, want Einar geeft Jean de schuld van de dood van zijn zoon. Jean is gevlucht voor haar agressieve vriend. Ze heeft haar dochtertje Griff bij zich, die haar opa nog nooit heeft gezien. Door het contact met zijn kleindochter, die op zoek is naar een vaderfiguur en grote interesse heeft in het ranchleven, krijgt Einar sinds lange tijd weer wat plezier in het leven. Ook zijn houding naar Jean toe verbetert. Maar dan komt haar bezitterige vriend opdagen.

avatar van damon

damon

ik moet zeggen: ze gaat er op vooruit!

avatar van gotti

Ik ben ook wel fan van Hallstrom's films. Zal wel weer iets leuks worden. Heeft La Lopez zich trouwens nu op de 'beter' films gestort?

gotti schreef:

Het is iig haar 3de Miramax-productie op rij.

iluvmovies

Miramax heeft een deal met Jennifer Lopez gesloten. Ze speelt in ieder geval in de Miramax-producties Jersey Girl, An Unfinished Life en Shall we dance?.

Ook in deze film: Josh Lucas (The Hulk).

avatar van damon

damon

mevrouw wil als serieuze actrice worden gezien.........dan moet ze maar eens stoppen met muziek maken, want dan wordt ze nooit serieus genomen.

avatar van harmonica

harmonica

Ik ben erg beniewd of hallström er iets moois van heeft gemaakt. ook erg benieuwd naar freeman.

Omdat het toch een Lasse Hallström is maar even melden: 10 februari 2005 in de bioscoop.

avatar van Bloompje

Bloompje

damon schreef:

ik geef je helemaal gelijk. ze WAS goed in out of Sight en U-Turn, daarna geen enkele film meer...

avatar van T®inity

T®inity

'goed' heb ik haar nooit gevonden. In U-Turn speelt ze iemand die geen probleem heeft een hele stad te neuken, klinkt heel auto-biografisch...

avatar van shabri

shabri

Wat betreft Jennifer oke, hoeft voor mij ook niet. Morgan freeman vind ik geweldig. En zoals ik heb vernomen is de soundtrack van deze film de nieuwe single van Shania Twain genaamd "Don't". Shania Twain is zeker goed en het nummer don't ook. Dus ik ga deze film zeker kijken....:D

avatar van empirekees

empirekees

damon schreef:

Sinatra zong ook....dus...

Trailer

Ziet er goed uit

Werkt niet in firefox?

iluvmovies

Als het goed is, is de trailer weer online!

avatar van gotti

"We're sorry, this feature is unsupported in Firefox."

avatar van movielauxje

movielauxje

Lopez haar volgende film is een thriller, lang geleden dat we dat van haar hebben gezien, denk ik.

TheRisingSun

Mooie poster! Heeft wel iets aparts.

avatar van fox_bert

fox_bert

Het is een wat trage film die eigenlijk ook niet op gang komt. dus daar moet niet naar gezocht worden.
wel is mooi te zien hoe personen naar elkaar toegroeien.
De schoonvader zie je als koude kikker, maar tegelijk zie je hem ook zorgen voor een zieke oude man.
de schoonvader is er nog niet overheen dat zijn zoon door een verkeersongeluk om het leven is gekomen.
Bij dat ongeluk zat ook Jean die op dat moment aan het rijden was. de film gaat eigenlijk over het tot elkaar komen van de verwerking van de dood van een dierbare.

Ontroerende film, alleen kan voor sommige mensen wat traag zijn en niet doorheen te komen zijn.

voor mij wel een ruime voldoende 3,5

avatar van Redlop

Redlop

Matige film met vooral vervelende Redford als ruwe bolster/blanke pit. Flinterdun verhaaltje. Becca Gardner deed het wel leuk als de dochter van Lopez. Mooie opnames verder wel. Om snel weer te vergeten. 2,5*

avatar van aerogp1

aerogp1

Zelfs een rolletje voor damian lewis heb ik geconstateerd.

Een film met veel grote namen maar weinig verhaal

TheRisingSun

Iemand enig idee wanneer deze film in Nederland op dvd zal gaan uitkomen!?

avatar van stinissen

Snel , staat al in boek en plaat.

TheRisingSun

Je bedoelt die winkel waar je lid van moet zijn? De Nederlandse Boeken Club???? Zo ja dan weet ik dat ie inderdaad in hun folder staat,maar staat hij ook al in de winkels?

Heb de releasedatum ondertussen gevonden en die is 4 april,dus als ie nu al in de NBC staat zijn ze snel... Niet dat dát erg is,maar toch.

avatar van Tweaker02

Tweaker02

Ik vond het een redelijke film. De film komt inderdaad niet echt opgang.

Het verhaal is niet zo heel bijzonder en zoveel gebeurd er ook eigenlijk niet in de film. Maar het camera werk is goed en de sfeer is prettig.

avatar van stinissen

Prachtige ingetogen film met een werkelijk geweldige Redford, de rest van de cast acteerd ook zeer naar behoren , ja ook Lopez.

Mooie beelden , mooie kleuren en een verhaal dat me wel aanspreekt een dikke negen dus 4.5*

TheRisingSun

Heb hem ook in mijn bezit! Inderdaad via boek en plaat stinissen, bedankt.

Heb hem ook meteen bekeken en kan niet anders zeggen dat het een schitterende film is! Van zulke films kan ik altijd erg genieten. Films die gaan over het leven en alle gebeurtenissen die daar in spelen.
En dan speelt de film zich ook nog af op zo'n ranch, dan kan 't bij mij al helemaal niet meer stuk!
Een film die eigenlijk gaat over vergeving. Einar (Redford) die zijn schoondochter moet vergeven en Mitch (Freeman) die uiteindelijk besluit om de beer te vergeven voor wat de beer hem heeft aangedaan.
En dat wordt geweldig gespeeld door één ieder in deze film, dus ook Lopez, al is zij mij eigenlijk nooit tegen gevallen als actrice. Maar dit terzijde. Maar zeker Redford en Freeman (Wat kan deze man acteren hè mensen... Geweldig gewoon!). Zo echt!

Tel daarbij ook nog de mooie plaatjes van de omgeving en, inderdaad wat stinissen zegt, de prachtige kleuren kan ik niets anders geven dan het volle aantal sterren!

Ik heb genoten mensen, schitterend gewoon!

avatar van Redlop

Redlop

Ik vond het acteerwerk vooral juist met de automatische piloot ingeschakeld, met name Redford. Trouwens het hele verhaal verliep volgens geijkte patronen. Dat onderdrukte onverwerkte verleden riep eerder een gevoel op van 'zit niet zo te zeiken'. Mooie plaatjes van Wyoming, dat wel ja.

avatar van Jordy

Jordy

Redford speelt weer de cowboy, Lopez weer de mishandelde moeder, Freeman weer de wijze oude man (+ voiceover) en Hallstrom schiet weer mooie natuurplaatjes.

107 enerverende minuten