• 8.711.239 stemmen

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Georgy Girl

"Georgy Girl is BIG!"

Georgy is een beetje een mollig meisje van begin 20 met een minderwaardigheidscomplex. Haar ouders zijn beide bedienden in dienst van James Leamington, een oudere man getrouwd met een zeurende zieke vrouw. Door de jaren beschouwde hij Georgy als zijn dochter maar nu ze ouder wordt veranderen zijn gevoelens voor haar en hij vraagt haar zijn maîtresse te worden. Ondertussen is Georgy's kamergenote Meredith zwanger geworden van haar nieuwe vriend Jos. Wanneer Georgy deze Jos ontmoet worden ze onmiddellijk verliefd. Haar kamergenote wil de baby dan ter adoptie weggeven maar Georgy werpt zich op als surrogaat moeder. Wat moet ze doen, trouwen met Jos, niet trouwen en alleen de baby houden of trouwen met de inmiddels weduwnaar geworden James én de baby houden?

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Oscarnominatie voor Mason

avatar van BBarbie

BBarbie

De titelsong van The Seekers en de vertolking van Lynn Redgrave zijn veruit de beste onderdelen van deze matige komedie, die mij niet meer dan een handvol flauwe glimlachjes wist te ontlokken. James Mason verdiende er een Oscar nominatie mee, maar ik vraag mij eerlijk gezegd af wat hij in deze tegenvallende film te zoeken had. James Mason én komedie? Volgens mij klopt er iets niet in deze combinatie.

avatar van mrklm

mrklm

Lynn Redgrave maakt indruk in de titelrol, een wat stuurloze jonge vrouw die in de Swinging Sixties moeite heeft om haar draai te vinden. Haar kamergenote Meredith (Charlotte Rampling in haar tweede filmrol) lijkt alles te hebben wat Georgy niet heeft. Wanneer James Leamington [James Mason], de man voor wie Georgy's ouders werken, haar een ongewoon voorstel doet, stapelen de verwikkelingen zich snel op en moet Georgy een aantal grote levenskeuzes maken op weg naar de volwassenheid.

Je waardering voor deze film hangt voor een groot deel af van Alan Bates die in de rol als Merediths nonchalante vriendje Jos. Zijn rol is erg theatraal geschreven en (dus) gespeeld en dat ging mij op den duur een beetje de keel uit hangen. Rampling is OK in een schaarse komische rol, maar James Mason steelt de film als de even charmante als opdringerige miljonair met twijfelachtige motieven. De titelsong is gezongen door The Seekers die toen op het hoogtepunt van hun roem waren en hier is duidelijk te horen waarom.