• 9.372.961 stemmen

Geregisseerd door: Cheh Chang

Met onder meer: David Chiang

Gesproken taal: Mandarijn en Kantonees

Plot Bao Chou

Wanneer de performer Yu Lou in het China van de jaren 20 op brute wijze wordt vermoord, keert diens broer terug naar de stad om zijn dood te wreken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Guan Xiao Lou

Generalissimo Hu Hu Cheng

Sniper Li Qi

avatar van JayLunar

JayLunar

David Chiang is erg goed in deze spannende filmnoir-achtige thriller vol actie. De stijl van Chang Cheh is weer erg mooi, met fraai gebruik van slow-motion. 3,5*

avatar van Ramon K

Ramon K

met fraai gebruik van slow-motion.

Cheh Chang is dan ook 1 van de grote helden van John Woo. Ben erg benieuwd naar deze film. Moet 1 van de hoogtepunten zijn in Cheh Chang's oeuvre (zo'n 100 films gemaakt!!). Staat in bestelling.

avatar van Ramon K

Ramon K

1 van de vetste wraakfilms die ik ken! Enorme coole aanpak ook!

Je zou het kunnen vergelijken met een Amerikaanse geweldsspecialist die een film maakt: hij laat eerst Brad Pitt opdraven als held, om 'm na 20 minuten af te laten slachten door zo'n 50 badguys, en daarna introduceert ie Johnny Depp als de boze broer, die me toch aan een brute wraaktocht begint!

Dit is wat Cheh Chang met supersterren Ti Lung en David Chiang deed voor de Shaw Bros. Bo Sau is een geweldige mix van wraakfilm, noir en martial arts. Hand-to-hand combat is amper aanwezig, maar er wel wordt enorm gehakt met messen en bijlen. David Chiang won een award voor zijn vertolking. Film die per kijkbeurt beter wordt. 4,5*

avatar van davez

davez

Na The Bourne supremacy te zien enkele dagen terug zag ik deze film en het valt me op dat de vechtscenes soms erg op elkaar gelijken. Echt zware gevechten op leven en dood, erg realistisch (behalve het einde dan). Brutaal, bloederig en keihard. Geen fancy choreografie hier, gewoon keihard vechten met messen, vuisten en voeten.

Fijn ja.

Chang in een eigentijdse (lees 20e eeuwse) setting is meestal niet al te best, deze film is zo'n beetje de uitzondering die de regel bevestigt. Misschien omdat de focus hier nog steeds op de gevechten ligt, misschien omdat het vroeg 20e eeuw was, waardoor het toch nog steeds iets minder eigentijds aanvoelt.

Ook de soundtrack zit er wel voor iets tussen denk ik. Het stevige cymbalengekletter (of welk instrument dat ook net mag zijn) doet mij instant denken aan de martial arts films in een historische setting. Het zijn allemaal elementen die op zich niet zo'n grote impact hebben, maar tesamen toch wel voor een andere sfeer zorgen.

Hier en daar vond ik de film wel iets te traag, als thriller/noir ook iets minder geslaagd, maar de focus ligt toch op een aantal stevige vechtscenes, waar Chang vanouds weet uit te pakken. Lekkere lange en intense scenes, het type waar de Shaw Bros populair mee zijn geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Chang tot één van de belangrijkste Shaw Bros regisseurs is uitgegroeid.

Fijn filmpje dit, was alweer even geleden dat ik nog een leuke Chang had gezien, dus deze was welgekomen.

Eén van de eerste films waar David Chiang en Ti Lung samen verschijnen en waar list en bedrog een grote rol spelen.

Ti Lung speelt een Chinese Opera speler. Tijdens één van zijn voorstellingen maakt een meester van een andere school avances naar zijn vrouw. De volgende dag brengt hij desbetreffende school een bezoekje en laat weten dat hij hier niet van gediend is. Enkele dagen later loopt hij in een theehuis in de val door een smerige suprise attack van achter. Zijn ogen worden eruit gesneden en sterft ter plekke. David Chiang gaat op zoek naar de moordenaars om zijn oudere broer te wreken.

Gave wraakfilm, weinig kungfu, maar veel gebruik van messen en bijltjes. Hier en daar hoor je gepikte muziek van James Bond. Ook zien we Chen Kuan-tai in een cameo als badguy.