• 9.373.809 stemmen

Otto - Der Liebesfilm (1992)

Komedie | 87 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Bernd Eilert en Otto Waalkes

Met onder meer: Otto Waalkes, Jessika Cardinahl en Ruth-Maria Kubitschek

Gesproken taal: Duits

Plot Otto - Der Liebesfilm

De klungelige Oost-Fries Otto krijgt een baantje aangeboden als butler bij een rijke oudere dame. Al gauw wordt Otto echter verliefd op Tina, de bevallige dochter van de dame, en is vastbesloten haar voor zich te winnen. Helaas weet Otto niet dat Tina allang verloofd is en op het punt staat om te trouwen.

avatar van Theunissen

De jaren 80 komiek van Duitsland Keek vroeger graag naar zijn films en vooral zijn sketches. Ook zijn ottifant cartoons vond ik leuk. Zijn films waren soms te zien op TV (uiteraard alleen op Duitse zenders) maar meestal moest ik ze huren. Omdat mijn woonplaats grenst aan Duitsland had onze Videotheek (bestaat al bijna 20 jaar niet meer) best een ruim assortiment aan Duitse films of in het Duits gesynchroniseerde films (o.a. veel Chuck Norris films). Daarom had ik het geluk dat ik makkelijk aan een Otto film kon komen. Als komiek vond ik hem samen met Urbanus (België) destijds geweldig. Deze film stelt qua verhaal natuurlijk weinig voor maar de uitvoering was best leuk en er valt ook regelmatig te lachen. Helaas zitten er ook veel flauwe stukken in, maar ja dat was eigenlijk altijd wel het geval bij Otto films.