• 9.371.620 stemmen

Genre: Drama / Familie

Geregisseerd door: Tim Hunter

Met onder meer: Matt Dillon, Jim Metzler en Meg Tilly

Plot Tex

Twee broers leiden een relatief rustige bestaan op een boerderij in Texas. Hun voorspelbare leventje wordt echter danig overhoop gegooid als hun moeder plotseling sterft en hun vader hen verlaat. Het tweetal moet plotseling volledig zelfstandig worden, en dat blijkt moeilijker dan het leek.

Tex McCormick

Connie Peters

Basketball coach

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Deze film lijkt mij erg interessant, waarom.is hier zo weinig over te vinden? Iemand enig idee hoe deze te bekijken?

avatar van Marbles

mikey

Owww nutflix toch

avatar van mikey

mikey

Loom coming of age drama. Erg goed geacteerd door Dillon als nogal luie en naïeve spetter die een moeilijke tijd voor de boeg heeft. Verder zie je nog andere bekende koppen als Estevez en Tilly. Ook eerstgenoemde is ijzersterk bezig op een manier zoals we van hem gewend waren, in die tijd (dom en on dope).

Heel mooi gefilmd en aangekleed. Ik verwachtte wel een wat rauwer drama net als Rivers edge, maar gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Is natuurlijk ook een Disney productie: van het type geslaagd.

Een eerlijk bescheiden en mooi portret over jongeren,.

Let op het Carrie muziekje. Oh Pino!!

avatar van Katniss

Katniss

Wat ben ik gek op oude tijden films. De kapsels, de kleding, lekkere simpele film. Ik geloof dat er wel meer vab dit soort films zijn die nu ontdekt moeten worden. Deze was ook niet erg bekend.

avatar van scorsese

Goeie film over twee jonge broers die op zichzelf zijn aangewezen aangezien hun vader bijna altijd weg is. Een prima coming-of-age drama met goed neergezette personages dat zonder enige opsmuk in beeld is gebracht. De jonge Matt Dillon is perfect gecast in de titelrol, maar ook de rest van de cast is goed. Tegenwoordig ook een mooi tijdsdocument.

avatar van Movsin

Movsin

Disneyproductie over twee broers die zich in een moeilijke familiale positie bevinden maar zoals van dergelijke films mag worden verwacht zijn de problemen er om te worden overwonnen...

Een nog erg jonge Matt Dillon zit goed in de rol van de 15 jarige wie nog de zin voor verantwoordelijk gedrag ontbreekt. 'k Vond hem de meest overtuigende acteur, ondank de Golden Globenominatie voor Jim Metzler, in een film die op geen enkel punt potten breekt en mag geklasseerd onder de middelmatige familiale films.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mooie coming-of-age film. Een vreemde Disney film die gericht is op young adults. Ze verkenden duidelijk meer de 12-16 jaar niche met iets volwassener thema's. Geen slecht idee maar het werd geen zo'n succes. want deze films deden de box office niet exploderen. Toch is deze film het vermelden waard : een zoet en nostalgisch, maar ook realistisch verhaal over twee broers die in financiële problemen opgroeien zonder de aanwezigheid van een vader. Een gouden rolinvulling voor Matt Dillon als de overtuigende jonge broer Tex, die in de film zowel kennis maakt met mooie als minder mooie kanten van het leven.